Ziua Logo
  Nr. 3186 de miercuri, 1 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Ziua_Romaniei
Serbari 2004
-- Carnaciori cu fasole
Manifestarile organizate anul acesta la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei au inceput in saptamana premergatoare evenimentului, in Piata Tricolorului din municipiu. La deschidere au fost prezente, spre deosebire de anul trecut, mai putin de 200 de persoane, in mare parte elevi adusi de la scoala de profesori. Programul pregatit de organizatori nu a durat decat circa un sfert de ora, timp in care a fost intonat imnul national, au fost rostite scurte declaratii de catre autoritatile locale si judetene si a avut loc o parada militara la care au participat cativa zeci de militari. La finalul programului care a marcat deschiderea Serbarilor Unirii, o echipa de militari din cadrul Brigazii 5 Vanatori de Munte din Alba Iulia a incercat, ca in fiecare an, sa arboreze un steag imens pe turla Catedralei Reintregirii Neamului, insa, din cauza vantului puternic, tricolorul de peste cinci metri nu s-a lasat ancorat, militarii fiind nevoiti sa-l coboare pentru a-l ridica apoi la incheierea ceremoniei. In aceste zile, orasul Marii Uniri gazduieste o serie de expozitii, lansari de carti si CD-uri, simpozioane, sesiuni de comunicari, concursuri si spectacole de muzica si teatru.
Participantii la manifestarile din acest an de la Alba Iulia vor putea sa consume gratis din miile de portii de carnaciori, fasole si vin pregatite de organizatori. Potrivit declaratiilor prefectului de Alba, Ioan Maier organizatorii au pregatit 7000 de portii de carnaciori, cateva tone de mancare de fasole si peste 12.000 de litri de bere si vin. Seful administratiei judetene a spus ca masa va fi organizata in aer liber, in cartierul Cetate. Prefectul de Alba a afirmat ca mancarea va fi pregatita ca si anul trecut la popota uneia dintre unitatile militare din zona, urmand sa fie transportata la Alba Iulia cu camioane de armata. Mancarea va fi impartita participantilor prin intermediul unor bucatarii de campanie montate in apropierea Parcului Cetate.
In ceea ce priveste costurile mesei populare, prefectul Ioan Maier a spus doar ca majoritatea produselor sunt primite ca sponsorizari de la diferite firme din judet. Pe langa portiile de carnaciori cu mustar sau fasole, organizatorii vor imparti peste 5000 de cani cu vin fiert. Anul trecut, mii de oameni s-au inghesuit pentru a beneficia de o portie de sarmale, carnaciori sau fasole din meniul in aer liber pregatit special de organizatori cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.
A r h i v a
  Pasii spre Marea Unire    3 comentarii
  Intregirea de la Alba Iulia    
  Marturii    
  Natiunea romana moderna - de la Marea Unire spre Europa Unita    
  Un eveniment cu valoare de simbol    1 comentariu
  Omagiu de patriotism, respect si admiratie    
  Visul de secole al natiunii romane    
  Poporul roman, eroul propriei sale istorii    
  Sarbatoarea unei reintalniri    
  Ziua Nationala la romani - 10 Mai, 23 August, 1 Decembrie    1 comentariu
  Compania Nationala IMPRIMERIA NATIONALA SA - 12 ani de excelenta in afaceri    
  Politica faptului implinit    
  Primele alegeri din Romania Mare    
  4 ani In slujba teleormanenilor    
  Slujitori ai Bisericii, infaptuitori ai Unirii    
  Primul Cardinal roman greco-catolic    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Ziua Nationala la romani - 10 Mai, 23 August, 1 Decembrie (163 afisari)
 Siguranta rutiera, la o firma de gunoi (157 afisari)
 Hunedoara impotriva evaziunii fiscale si a contrafacerilor (59 afisari)
 Pasii spre Marea Unire (40 afisari)
 Maria Marinescu si-a lansat o noua colectie vestimentara (37 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00844 sec.