Ziua Logo
  Nr. 3186 de miercuri, 1 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Protectia_consumator
Profil de firma
PREVENIREA EFICIENTA A PIRATERIEI
-- ETICHETAREA CU DISPOZITIVE OPTICE DE SECURITATE ESTE UN OBSTACOL IMPOSIBIL DE DOBORAT DE CATRE FALSIFICATORI, IN FAVOAREA IMAGINII SI REPUTATIEI MARCILOR
Autor: JÜRGEN METZGER, LEONHARD KURZ GMBH & CO.KG
Scaderi ale vanzarilor, micsorarea dramatica a preturilor si bugete de publicitate aruncate pe fereastra, sunt doar cateva exemple ale pagubelor economice provocate de produsele contrafacute. Si mai grav este faptul ca acestea pot pata imaginea companiilor, repararea reputatiei implicand costuri financiare mari sau fiind chiar imposibila. Exista totusi o solutie: caracteristicile optice difractive de autentificare, ce ofera o protectie economica eficienta impotriva falsurilor si in acelasi timp creste increderea consumatorilor in marca protejata.
TRANZACTII PERICULOASE
Conform ultimelor statistici ale Comisiei Europene, oficialii vamali de la granitele Uniunii Europene au retinut in cursul anului 2001 aproximativ 95 de milioane de produse contrafacute. Iar conform studiilor realizate de OECD impreuna cu International Chamber of Commerce (ICC), produsele contrafacute reprezinta intre 5 si 7% din totalitatea tranzactiilor efectuate la nivel mondial, care se cifreaza la peste 250.000 de milioane de Euro pe an. In Uniunea Europeana, acest fapt a dus la pierderea a aproximativ 200.000 de locuri munca. In plus fata de aceste probleme economice, contrafacerea produselor de precizie, cum ar fi medicamentele si piesele de schimb auto, expun consumatorul la pericole si riscuri iminente. Organizatia Mondiala a Sanatatii a inregistrat peste 770 cazuri de medicamente falsificate pana in luna aprilie 1999. Ingredientele active din aceste produse fie lipseau, fie erau prezente in cantitati foarte mici. In cateva cazuri, compozitia era extrem de periculoasa pentru sanatatea consumatorilor.
VREMURI GRELE PENTRU CONTRAFACERI
Cel mai eficient mod de combatere a contrafacerilor si a falsurilor consta intr-o combinare a tehnologiilor de securizare disponibile (cum sunt caracteristicile optice de autentificare realizate cu materiale speciale de securitate) si informatii invizibile inserate cu ajutorul cernelurilor speciale de securizare, ori produsul sau ambalajul care sa ateste dovada aspectului original. Bancnotele sunt probabil cel mai bun exemplu in ceea ce priveste combinarea acestor caracteristici. Oricum, o astfel de combinare, de obicei, nu poate fi pusa in aplicare in cazul hainelor, ceasurilor, produselor cosmetice, articolelor de consum, produselor din domeniul medicinei si al pieselor de schimb din domeniul auto. In aceste cazuri, caracteristicile de identificare optice de difractie realizate de KURZ pot fi de folos. Produsele din gama Trustseal®, care contin caracteristici unice, ofera un inalt nivel functional de securitate. Cand sunt aplicate pe produse, ambalaje sau utilizate chiar pe post de sigiliu, au un impact vizual puternic, cumparatorii recunoscandu-le cu usurinta, fapt ce le consolideaza increderea in marca. Daca este necesar, caracteristicile de identificare optice realizate de KURZ se pot autodistruge cand se incearca indepartarea elementului de securitate. Mai mult decat atat, posibilitatile de design ale acestei folii sunt practic nelimitate. Procese tehnologice diferite, pornind de la holografie pana la tehnologia digitala computerizata, pot fi utilizate pentru crearea instrumentelor de producere a foliei, in functie de cerintele clientului privind nivelul de securizare dorit.
MIJLOACE CHEIE PENTRU IDENTIFICAREA PRODUSULUI
Desi holograma este un element de securitate eficient, nu este mai putin adevarat ca posibilitatile reale de contrafacere a acesteia se afla la indemana falsificatorilor profesionisti. Din acest motiv, KURZ a dezvoltat o tehnologie de securizare si mai eficienta. Structurile optice difractive ale elementelor de securitate din gama Trustseal® sunt produse cu ajutorul computerului, acesta fiind un proces patentat de KURZ si reprodus in structura de polimer a foliei. Aceste structuri remarcabile pot fi usor recunoscute, chiar si in conditii de iluminare nefavorabile. Elementele de securitate aditionale, precum informatiile care pot fi citite folosind doar aparatura speciala de vizualizare si asa numitul "nanotext", ofera un nivel inalt de protectie impotriva contrafacerii. Tehnologia Trustseal® poate fi de asemenea folosita pentru implementarea codurilor de bare difractive, ceea ce ofera posibilitatea verificarii automate a autenticitatii. Un fals holografic ar fi rapid identificat in structurile microscopice ale codului de bare Trustseal®. Oricum, cea mai sigura protectie impotriva contrafacerilor este accea de a fi intotdeauna, din punct de vedere tehnologic, cu un pas inaintea potentialilor falsificatori, si exact asta ofera tehnologia Trustseal®, creata si dezvoltata de KURZ.
A r h i v a
  Studiu privind impactul personalizarii formularelor tipizate    
  Numarul 2 al Revistei Romane Anticontrafaceri    
  Hunedoara impotriva evaziunii fiscale si a contrafacerilor    
 Top afisari / comentarii 
 Ziua Nationala la romani - 10 Mai, 23 August, 1 Decembrie (163 afisari)
 Siguranta rutiera, la o firma de gunoi (157 afisari)
 Hunedoara impotriva evaziunii fiscale si a contrafacerilor (59 afisari)
 Pasii spre Marea Unire (40 afisari)
 Maria Marinescu si-a lansat o noua colectie vestimentara (37 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00953 sec.