Ziua Logo
  Nr. 3185 de marti, 30 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
La Institutul Goethe se combate crima organizata
Institutul Goethe din Bucuresti a organizat ieri simpozionul international "O societate a sigurantei. Combaterea criminalitatii organizate", o manifestare care a reunit specialisti din intreaga Europa. In tarile Europei de sud-est, precum si in tarile membre ale Uniunii Europene, diferitele forme ale criminalitatii organizate au devenit o constanta agresiune asupra drepturilor omului si a culturii europene. In acest context simpozionul amintit s-a concentrat asupra urmatoarelor teme: evolutia internationala a criminalitatii transfrontaliere, experiente nationale si internationale in combaterea criminalitatii organizate transfrontaliere, cultura de securitate, influenta criminalitatii organizate asupra valorilor etice si culturale ale societatii.
In acest sens, profesorul Jens van Scherpenberg de la Institutul German pentru Politica Internationala si Securitate din Berlin a precizat ca criminalitatea organizata serveste scopurilor terorismului international prin traficul de arme, droguri si fiinte umane. Mai mult decat atat, van Scherpenberg a aratat ca statele slabe in care lipseste domnia legii se constituie in factori de facilitare a criminalitatii organizate transfrontaliere. Una din solutiile in combaterea acestui flagel este o presiune continua exercitata de stat asupra retelelor criminale astfel incat activitatea acestora sa nu mai poata fi profitabila din punct de vedere economic. Cercetatorul Dusan Reljic din Berlin a subliniat faptul ca saracia din tarile balcanice este un alt factor care duce la dezvoltarea retelelor de crima organizata. La conferinta au mai participat Liviu Muresan, directorul Fundatiei EURISC, chestorul Florin Sandu din cadrul Ministerului de Interne si Gabriel Andreescu de la Asociatia pentru apararea drepturilor omului in Romania. Simpozionul isi va continua lucrarile si in cursul zilei de azi la sediul Institutului Goethe din Bucuresti.
George DAMIAN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Contrabanda si terorismul bazat pe placinte cu crema in chip de Unterhaltungsmoglichkeiten...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Rusia ameninta Europa cu o criza energetica    16 comentarii
  Conventia de la Berna analizeaza situatia din Delta Dunarii    1 comentariu
  ZIUA, prezenta la a 50-a aniversare ATA    
  India cu iz de mare putere    
  Zidul creste    3 comentarii
  Sarkozy il detroneaza pe Chirac    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Aniversare Fugaru-Sincron (50 afisari)
 BEC confirma sondajele (29 afisari)
 Stiri pe scurt (27 afisari)
 Premiul Uniunii Latine pentru Virgil Tanase (25 afisari)
 De la Karl Marx la stenograme (22 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01577 sec.