Ziua Logo
  Nr. 3183 de sambata, 27 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Pupaza_din_tei
Copiii, la vot
-- Mai multi elevi ne-au declarat ca au votat la alegerile trecute in locul parintilor
De cand a inceput campania electorala, toata lumea e cu ochii pe candidatii la prezidentiale. Inclusiv copiii care au mai votat si in anii trecuti. Cum, nu stiati? Si copiii voteaza!
Chiar daca, la noi, varsta legala de la care poti sa votezi este de 18 ani, sa nu credeti ca doar cei mari isi aleg presedintele. De multa vreme, aceasta "grija", atarna pe umerii copiilor care sunt mult mai incantati decat parintii lor de misiunea pe care o au. "Dupa ce am votat, m-am dat mare in fata colegilor mei. Normal ca m-am simtit important pentru ca am facut asta", ne-a declarat Andrei C., care a votat la "Locale". Mama acestuia, doamna Doina, confirma faptul ca fiul sau a votat, motivand ca: "E normal ca si copiii sa-si exprime parerea, chiar daca legea nu le permite inca acest lucru. A intrat cu mine in cabina de votare si a votat. Eu am toata increderea in fiul meu, pentru ca e un copil responsabil", mai adauga dumneaei. Unora dintre parinti se pare ca nu le mai pasa atat de mult cine va iesi la alegeri, asa ca isi lasa copii sa ia o decizie atat de importanta in locul lor. Dar cata vreme copiii isi fac placerea si sunt multumiti, de ce nu ar fi asa si adultii. La prima vedere, de ce ar conta un vot pus la nimereala dintre atatea semnaturi care se aduna dintr-o tara. Uneori se intampla ca diferenta dintre primele locuri sa fie facuta de doar cateva voturi. Ganditi-va deci ce s-ar intampla daca aceasta diferenta ar fi data de voturile unor copii... "Prima data am fost cu mama la vot cand aveam aproape 5 ani. Am intrat cu ea in cabina. Mi-a dat stampila, iar eu am inceput: "An-tan tichi-tan..." si am ales. Seara am fost foarte fericita sa aflu ca a iesit candidatul meu", ne-a pvestit Alexandra Ionita care are acum 12 ani. "A doua zi la gradinita ne-am jucat de-a alegerile si am organizat o mini-sectie de votare. Din geci am facut perdele, iar din caiete, buletine de vot" ne-a spus si Alexadra. Parintii acesteia stiu ca "votul la negru e bucuria copilului", pentru ca si doamna Adriana, mama ei, a votat de copil: "Am avut grija sa o educ, ca sa ia o decizie buna si nu mie teama ca facut o greseala".
"Tot pe acelasi model, am ajuns sa aleg inaintea fratelui meu mai mare care a votat abia anul asta", ne-a declarat un alt copil. In aceste conditii candidatii ar trebui sa includa in discursurile lor mai multe promisiuni pe care sa le faca copiilor, nu de alta, dar s-a vazut ca uneori si un vot conteaza.
Ioana Marinescu, 16 ani 
A r h i v a
  Lectie de distractie    2 comentarii
  Si tu poti sa scrii o carte!    
  Topul profesorilor din Scoala nr. 84 din Bucuresti    
 Top afisari / comentarii 
 Noi arestari in randul traficantilor din Deva (564 afisari)
 De la Zamolxis la Hristos (VI) (118 afisari)
 Iolanda Malamen in dialog cu Sumiya Haruya (98 afisari)
 Protest al soferilor valceni (95 afisari)
 ziua literara va recomanda (63 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00767 sec.