Ziua Logo
  Nr. 3183 de sambata, 27 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Antidrog
Proiect-pilot antidrog in liceele oradene
Centrul Judetean de Prevenire si Consiliere Antidrog (CJPCA) Oradea desfasoara in luna noiembrie un proiect pilot de initiere in tematica drogurilor, in cinci licee din Oradea, avand ca scop pregatirea unor voluntari in lupta antidrog. "Am demarat acest gen de actiuni pentru ca informatia sa fie transmisa de la tineri pentru tineri. Pe de o parte, acestia sunt in permanent contact, iar, pe de alta parte, au relatii mai apropiate si sunt de aceeasi varsta, putand astfel veni mai usor in sprijinul colegilor lor", a spus subinspector Mihaela Pop, coordonatoarea CJPCA Oradea.
Cursul de initiere in tematica drogurilor, realizat sub forma unui program interactiv cu elevii, va pregati cate 20 de elevi voluntari. Unitatile scolare alese in acest scop sunt Liceul Pedagogic "Iosif Vulcan", Liceul "Emanuil Gojdu", Colegiul National "Mihai Eminescu", Grupul Scolar "Transilvania" si Liceul Teoretic "Lucian Blaga". Debutul actiunii a avut loc la Liceul Pedagogic, cu participarea dr. Patricia Pop, formator national in educatia pentru sanatate. Elevii au primit materiale informative, pliante si brosuri continand informatii despre droguri si despre efectele nocive ale consumului de narcotice.
Cei 20 de voluntari de la fiecare liceu vor fi instruiti astfel incat sa poata identifica principalele categorii de droguri, sa cunoasca clasificarea acestora, sa recunoasca o persoana drogata, sa inteleaga ce inseamna dependenta, toleranta si sevrajul. Ei se vor ocupa mai departe de organizarea unor activitati pe linie antidrog, venind in sprijinul colegilor lor.
In incinta celor cinci licee vor fi organizate puncte de informare, sali special amenajate cu materiale informativ-educative puse la dispozitie de Biroul de Promovare a Sanatatii (BPS) din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bihor. Aici elevii vor organiza intalniri periodice. In fiecare liceu mentionat, va fi montata cate o cutiuta postala unde elevii interesati vor putea solicita in scris informatii pe aceeasi tema. In paralel cu aceasta metoda, in celelalte scoli din Oradea vor avea loc intalniri cu parintii copiilor, la sedintele organizate de dirigintii claselor. "Vom studia ambele metode timp de un an, dupa care vom efectua analiza comparativa a acestora pentru a concluziona care a fost cea mai eficienta," a explicat biolog Carmen Dinescu, reprezentant al BPS.
Finantarea cursurilor a fost asigurata de Fundatia "Floare de Lotus", in timp ce sprijinul logistic a fost acordat de BPS.
A r h i v a
  Mai mult de o tona de cocaina capturata in Spania    1 comentariu
  18 kilograme de heroina confiscate de vamesii francezi    
  Noi arestari in randul traficantilor din Deva    1 comentariu
  Adresele centrelor antidrog    
  Traficantii din Focsani raman in arest    
  Elevii consuma mai mult tutun    1 comentariu
  Minori prinsi fumand cannabis    
  Lupta impotriva drogurilor, prioritatea Guvernului afgan    1 comentariu
  Actiuni de prevenire a consumului de stupefiante    
  Retele de traficanti si in Oltenia    
  Droguri de risc vandute ca medicamente    
  Acord vamal antidrog romano-slovac    
  Droguri in penitenciare    
  Eliberare in dosarul "Cocaina"    
  Donald Rumsfeld cere combaterea traficului cu narcotice    
  ONU ingrijorat de explozia productiei de opiu din Afganistan    
  Bosnich a recunoscut ca lua cocaina    
  O scrisoare a lui Kurt Cobain, scoasa la licitatie    
  Arestat din cauza unui SMS    
  Bulevardul drogurilor    
  Suspendat pentru consum de cocaina    
 Top afisari / comentarii 
 Noi arestari in randul traficantilor din Deva (564 afisari)
 De la Zamolxis la Hristos (VI) (118 afisari)
 Iolanda Malamen in dialog cu Sumiya Haruya (98 afisari)
 Protest al soferilor valceni (95 afisari)
 ziua literara va recomanda (63 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00798 sec.