Ziua Logo
  Nr. 3181 de joi, 25 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Steaua, la ultima sansa pentru Europa
-- Steaua are nevoie de victorie in aceasta seara, contra lui Besiktas, pentru a forta calificarea in 16-imile de finala ale Cupei UEFA
Lider in Divizia A si singura reprezentanta a Romaniei in cupele europene, Steaua are ocazia, in aceasta seara, sa mai salveze ceva din imaginea fotbalului romanesc. Contra lui Besiktas, in Ghencea, de la ora 20.15, Steaua joaca pentru primavara europeana, trei puncte fiindu-i necesare si, probabil, suficiente pentru calificarea in 16-imile de finala ale Cupei UEFA. "Militarii" au trecut la Parma pe langa o sansa uriasa, irosita in fata echipei de rezerve a italienilor, meciul fiind si punctul de reper in declansarea starii de "silenzio stampa" ca urmare a supararii lui Walter Zenga (n.r. - acesta urma sa sustina aseara o conferinta de presa, conform obligatiilor UEFA). Totusi, debutul victorios cu Standard Liege tine Steaua pe locul secund al gupei B, insa ultima partida o va juca la Bilbao, cu Athletic, pe "San Mames", loc de unde cu greu se pleaca fara infrangere. Zenga se confrunta pentru acest meci decisiv cu probleme de lot: Fl. Dumitru si Paraschiv sunt accidentati, iar Dica este suspendat. In schimb, italianul se poate baza pe Radoi si Hamutovski, reveniti inca de la meciul de campionat cu FC Brasov, dar si pe Ghionea, refacut dupa o accidentare. "Suntem constienti ca Besiktas are prima sansa. Situatia turcilor este compromisa in campionat, asa ca le-a ramas varianta cupelor europene", a spus Mihai Stoica, directorul executiv al FC Steaua. "Eu, unul, daca as alege intre campionat si finala Cupei UEFA, as prefera titlul cu numarul 22. Dar, interesul Stelei este sa ramana un nume in Europa", a mai spus Stoica. Altfel, masurile de ordine publica pe stadionul din Ghencea vor fi asigurate de 1000 de jandarmi din cadrul Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes" a Jandarmeriei, la meci fiind asteptate cateva mii de suporteri ai lui Besiktas.
Okan: "Am venit sa castigam"
Delegatia lui Besiktas a sosit ieri la pranz in Romania, iar antrenorul Vicente del Bosque urma sa conduca aseara, pe stadionul din Ghencea, antrenamentul oficial. Fundasul Ahmet Yildirim s-a declarat increzator in sansele echipei sale: "Va fi dificil, dar sper sa obtinem o victorie. Noi am venit aici ca sa invingem. Stiu ca Steaua este o echipa foarte buna si Pancu ne-a dat multe indicii despre ea". Tayfur Havutcu a precizat: "Vrem sa invingem, dar toti fotbalistii Stelei sunt periculosi". De aceeasi parere a fost si mijlocasul Okan Buruk: "Am venit sa castigam. Steaua este o echipa puternica, dar si noi suntem buni si vrem sa invingem". Portarul Oscar Cordoba a afirmat ca nu cunoaste nici un jucator de la echipa antrenata de Walter Zenga. "Steaua este o echipa valoroasa, dar nu cunosc nici un jucator de la aceasta formatie", a precizat internationalul columbian. Din lotul lui Besiktas lipsesc fundasul brazilian Ronaldo Guiaro, nerefacut complet in urma unei accidentari, Serdar Ozkan, convocat la reprezentativa "under 18" a Turciei, si Kaan Dobra. Delegatia a fost intampinata de ambasadorul Turciei la Bucuresti, Omer Zeytinoglu, de 15 elevi ai Scolii Internationale de Informatica din Bucuresti, care a fost infiintata cu sprijinul unor investitori din Turcia, si de 20 de membri ai Asociatiei Suporterilor lui Besiktas din Romania. Lotul s-a cazat la la Hotelul Crowne Plaza, iar ceilalti rep�rezentanti ai conducerii, printre care si presedintele Yildirim Demiroren, la Hotelul Marriott.
Del Bosque a incurcat Steaua cu Dinamo
Ieri, Del Bosque a sustinut la Crowne Plaza o conferinta de presa, in care a incurcat pe Steaua cu Dinamo! "Cunoastem foarte bine pe Dinamo, pardon, pe Steaua", a fost raspunsul lui Del Bosque la intrebarea unui jurnalist turc referitoare la informatiile pe care le detine despre Steaua. Spaniolul a mai spus ca Besiktas si Steaua joaca intr-o grupa foarte echilibrata. "Reprezentam fotbalul din Turcia si prin urmare trebuie sa facem cel mai bun joc al nostru", a spus Del Bosque. Tehnicianul spaniol a mentionat ca doreste sa faca o buna propaganda fotbalului din Turcia, precum si lui Besiktas. "Scopul principal al deplasarii in Romania este victoria, iar apoi vom incerca un parcurs cat mai lung in Cupa UEFA. Sansele sunt egale pentru Besiktas si pentru Steaua. Eu as vrea sa ne calificam impreuna", a mai spus Del Bosque, adaugand ca "Pancu este un jucator bine apreciat in echipa noastra, dar abia in ziua meciului vom decide daca va juca". Del Bosqe a evocat apoi raporturile bune pe care le are cu Mircea Lucescu, fostul antrenor al lui Besiktas. (MIG)
A r h i v a
  Adrian Mutu negociaza cu Big Brother    
  Craiova trimisa in exil    1 comentariu
  Corvinul exclusa din Divizia B    
  Gigi Multescu: "Nu mai antrenez in A!"    1 comentariu
  Gala pentru Ivan Patzaichin    
  Dinamo continua marsul in FIBA Cup    
  Romania de neoprit in Superliga    
  Daniel Pancu: "Besiktas este favorita"    
  STEAUA - BESIKTAS    
  GRUPA B    
  "Avantaj pentru Piturca"    4 comentarii
  Ghioane decisiv pentru Dinamo Kiev    
 Top afisari / comentarii 
 "Robocop" reloaded (94 afisari)
 Premiile Bienalei de Arhitectura (45 afisari)
 "Singur sub dus" (26 afisari)
 Generalul Lazar Iliescu, condamnat cu suspendare pentru coruptie (24 afisari)
 Un "Watergate" romanesc? (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01052 sec.