Ziua Logo
  Nr. 3181 de joi, 25 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Se anunta inundatii de alegeri
-- Meteorologii avertizeaza ca 13 judete ar putea fi afectate de inundatii in urmatoarele zile * Din cauza ploilor si a topirii zapezilor, vor fi depasite cotele de aparare in bazinele hidrografice Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Bega, Timis, Barzava, Caras, Nera si Cerna
Hidrologii avertizeaza ca 13 judete, mai ales din Transilvania, ar putea fi afectate de inundatii in aceasta saptamana, in urma ploilor si ninsorilor abundente ce ar urma sa cada, dar si din cauza topirii zapezii. Comisia Centrala de Aparare Impotriva Inundatiilor din cadrul Ministerului Mediului a avertizat ieri ca debitele mai multor rauri ar putea creste semnificativ, existand pericol de inundatii. Potrivit hidrologilor, sunt vizate pentru astfel de fenomene bazinele hidrografice Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures (mijlociu si inferior), Bega, Timis, Barzava, Caras, Nera si Cerna. In urma precipitatiilor prognozate si a topirii zapezii, raurile ar putea depasi cotele de aparare, in zonele mentionate. Potrivit hidrologilor, cele mai afectate judete vor fi Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Mures, Salaj, Satu-Mare si Timis, prefecturile fiind atentionate in acest sens.
Tiruri in zapada pe DN 1
Sute de tiruri au ramas blocate, in noaptea de marti spre miercuri, pe DN 1, intre Sibiu si Sebes (judetul Alba), din cauza caderilor masive de zapada din cursul noptii si a ghetii formate pe carosabil. "Toata noaptea ne-am petrecut-o pe drum si nimeni nu a venit sa vada ce se intampla", a declarat Constantin Mihai, unul dintre soferii blocati in trafic. "Abia in jurul orei 6.00 (miercuri - n.r.) au aparut cu masinile de deszapezire. In ritmul asta, noi nu mai ajungem la destinatie", a declarat Radu Matei, un alt sofer nemultumit. Politistii spun insa ca de vina pentru situatia creata sunt soferii care nu s-au echipat corespunzator. "Conform legii, soferii autovehiculelor cu o masa mai mare de 3,5 tone sunt obligati sa aiba la ei pe timp de iarna lanturi. Daca ar fi avut, nu s-ar fi creat aceasta situatie. Potrivit unei informari a Consiliului Judetean Alba, in cursul zilei de ieri, circulatia se desfasura cu dificultate mai ales in zona montana, dar nu au fost anuntate drumuri sau tronsoane blocate.
Cardiacii mor de frig
Presiunea atmosferica si temperaturile scazute fac victime in judetul Covasna. Seful Serviciului de Ambulanta, dr. Tiberiu Postoaca, a declarat pentru Rompres ca, de cand iarna a pus stapanire si pe judetul Covasna, aproape ca nu exista zi in care sa nu se inregistreze cel putin un caz de moarte subita la domiciliu, in randul bolnavilor de inima. "Din cauza temperaturilor care au coborat brusc, la inceputul saptamanii trecute s-a inregistrat un numar extrem de mare de accidente cerebrale vasculare, iar saptamana aceasta, crize de inima, infarcte si morti subite in randul cardiacilor", a declarat dr. Tiberiu Postoaca. (C.P.)
A r h i v a
  Popularii europeni pentru Ciuhandu    6 comentarii
  Alianta cere stoparea atacurilor murdare    1 comentariu
  PNG sprijina cererile studentesti    1 comentariu
  Andrei Oisteanu: Guvernarea cu PRM - un gest cu consecinte dezastruoase    2 comentarii
  Pro Democratia are 4000 de observatori    
  "Catavencu", scoasa de pe tarabe    1 comentariu
  PSD saboteaza actiunile PNL-PD    
  Faima si proprietati pentru Sever Muresan    
  Capitala impodobita de Craciun    
 Top afisari / comentarii 
 "Robocop" reloaded (94 afisari)
 Premiile Bienalei de Arhitectura (45 afisari)
 "Singur sub dus" (26 afisari)
 Generalul Lazar Iliescu, condamnat cu suspendare pentru coruptie (24 afisari)
 Un "Watergate" romanesc? (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01254 sec.