Ziua Logo
  Nr. 3181 de joi, 25 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Popularii europeni pentru Ciuhandu
-- Gir pentru actuala conducere taranista
Gheorghe Ciuhandu, candidatul taranist la presedintie, este "un real succesor al lui Corneliu Coposu", a declarat ieri la Bucuresti presedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens. Liderul popular-european s-a aflat la Bucuresti marti si miercuri, in fruntea unei delegatii din care au mai facut parte: Christian Kramer, secretar general adjunct al PPE, Costas Hamatzoglu, consilier, Antonio Constanza, reprezentant al Fundatiei Robert Schumann si expert al PPE. Marti seara, Martens a participat la o reuniune electorala a taranistilor, iar ieri a avut mai multe discutii pe teme legate de integrare europeana si s-a intalnit cu studentii. Romania este reprezentanta in PPE de PNTCD si UDMR.
Martens si-a manifestat sprijinul fata de Ciuhandu si PNTCD, convins fiind ca actualul primar al Timisoarei "va moderniza acest partid". Prezenta taranistilor in Parlament este "extrem de importanta", a adaugat el, mentionand ca in legislativul european, popularii europeni sunt cel mai numeros grup. "Avem nevoie si de un partener puternic in Romania", iar PNTCD "a jucat un rol istoric in istoria si traditia acestei tari". "Acest partid a luptat impotriva comunismului" si, ca si PPE, sustine ca persoanele care au ocupat functii in perioada comunista sa nu detina pozitii politice. El a explicat spiritul unei rezolutii PPE din februarie anul acesta, prin care se intentioneaza blocarea accesului fostilor lideri comunisti in functii in administratia europeana. Daca la nivelul Parlamentului nu poate fi respinsa dorinta poporului, restrictiile trebuie sa se aplice in ce priveste comisarii europeni sau functionarii din administratia de la Bruxelles. Comentand eventualitatea unei neintrari in Parlament a taranistilor, Martens a afirmat ca vor continua sa-i sprijine si in acest caz. De exemplu, anul viitor va fi organizata la Bucuresti reuniunea Biroului Politic al PPE. "Vom continua sa-l sprijinim pe Ciuhandu si partidul sau", a dat asigurari liderul european.
Martens a fost foarte ferm in ce priveste partidele crestin-democrate din Romania: "O serie de alte partide spun ca sunt crestin-democrate, dar trebuie sa va spun ca doar doua sunt membre ale PPE: PNTCD si UDMR". "Nu intervenim niciodata in treburile membrilor nostri. Sprijinul maxim - moral si electoral - il oferim PNTCD. Colaborarea interna este responsabilitatea PNTCD", a mai spus el. Martens a aratat ca sprijinul oferit de popularii europeni nu include si unul financiar, facand referire la "regulile foarte stricte" ale UE in domeniu.
PNTCD ramane in cursa electorala
Gheorghe Ciuhandu a negat informatiile "false" lansate in ultimele zile de "aparatul zvonistic al celor doua blocuri politice, Uniunea PSD+PUR si Alianta D.A." privind "posibila" retragere a sa si a PNTCD din cursa electorala. "Primesc zilnic telefoane in care mi se sugereaza sau mi se spune direct ca ar fi mai bine sa iau o astfel de hotarare", a mentionat el. "PNTCD si Gheorghe Ciuhandu" nu se retrag, a subliniat el, adaugand ca nu a avut nici o intalnire cu Adrian Nastase sau cu Traian Basescu. "In ciuda tuturor diversiunilor, PNTCD se va regasi in configuratia viitorului Parlament", a sustinut candidatul taranist. Sondajele pe care le-a consultat Ciuhandu atribuie partidului procente peste pragul necesar intrarii in Parlament. "Numai o frauda flagranta ar putea releva pe 28 noiembrie un rezultat inferior".
Ana DINESCU 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
PNTCD si/sau Ciuhandu   de Gargantua
"In ciuda tuturor diversiunilor, PNTCD se va regasi in configuratia viitorului Parlament"   de bbbb
Cu adevarat este nevoie de PNTCD in parlament   de Observator
Romani din Exil si din tara! Votati Pntcd-ul si Basescu in turul 1 si 2.   de Aladin
GHEORGHE CIUHANDU _ Un PNTCD tanar ! _ Ieri in Timisoara, maine-n toata tara !   de CONU
vot   de scorpion
A r h i v a
  Alianta cere stoparea atacurilor murdare    1 comentariu
  PNG sprijina cererile studentesti    1 comentariu
  Andrei Oisteanu: Guvernarea cu PRM - un gest cu consecinte dezastruoase    2 comentarii
  Pro Democratia are 4000 de observatori    
  "Catavencu", scoasa de pe tarabe    1 comentariu
  PSD saboteaza actiunile PNL-PD    
  Faima si proprietati pentru Sever Muresan    
  Se anunta inundatii de alegeri    
  Capitala impodobita de Craciun    
 Top afisari / comentarii 
 "Robocop" reloaded (94 afisari)
 Premiile Bienalei de Arhitectura (45 afisari)
 "Singur sub dus" (26 afisari)
 Generalul Lazar Iliescu, condamnat cu suspendare pentru coruptie (24 afisari)
 Un "Watergate" romanesc? (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01511 sec.