Ziua Logo
  Nr. 3180 de miercuri, 24 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Secretele_PSD
Baroniada, bivolarii si sondajele
-- Stenograma sedintei Delegatiei Permanente a PSD din 27 martie 2004
Victor Ponta: Multumesc. O ora si 15 minute o sa fie transmis in direct la Realitatea, o sa fie si TVR. S-ar putea sa dea discursul dv. la Romania Actualitati, in mod sigur. Am asigurari. (...)
Toate talk-show-urile sunt puse pe acest subiect
Dl.Viorel Hrebenciuc
Am primit dimineata un follow-up destul de cuprinzator si pe presa interna si speram si pe cea internationala. Maine, Cristian Diaconescu face conferinta de presa pe reforma justitiei aici, la partid. Luni, toate talk-show-urile sunt puse pe acest subiect. (...)
Dl. Ioan Rus
Numai ca toata lumea sa cunoasca cele doua cazuri cu care este scandal in presa acuma, Bivolarii. Cu primul Bivolar (Gabriel) am transmis ca el trebuie urmarit peste tot, am transmis tuturor prietenilor lui si transmit si acuma, daca nu se duce singur acolo nu mai poate beneficia niciodata de gratiere, de drept la pachet, de reducerea pedepsei. El, daca azi nu se duce singur acolo a ratat toate aceste chestiuni prin lege. Il urmarim, sper sa-l gasim azi. Cel mai bine ar fi sa se duca singur. Este in Romania. Stim de la prietenii lui ca e in Romania si i-am comunicat toate aceste lucruri, ca se pune el singur intr-o situatie. El asteapta sa fie salvat de catre cei de aici, din aceasta sala. Asta spune el, nu, ca ma salveaza cutare.
Si celalalt Bivolaru se indreapta spre o condamnare. Sunt deja suficiente dovezi pentru a fi incriminat.(...)
Mischie
si-a desemnat succesorul
Dl. Octav Cozmanca
Multumesc, domnule presedinte. Stimati colegi, asa cum s-a stabilit in Delegatia precedenta, am purtat discutii cu colegii nostri din judete care urmeaza a fi suspendati din functie si numiti altii ca presedinti interimari ai organizatiilor judetene.
In primul rand, am discutat cu cei de la Gorj. Domnul Mischie a acceptat. Ati vazut, a dat si un comunicat de presa, a intervenit in mai multe randuri in presa locala si centrala. Sigur, a inteles o autosuspendare. Lucrul acesta nu este prevazut in statut. Noi am pregatit hotararea Delegatiei Permanente in conformitate cu statutul si propunem Delegatiei Permanente suspendarea domniei sale potrivit art.11, (alin.3) din statut. Dansul a acceptat acest lucru dupa lungi discutii pe care le-am avut, inclusiv si domnul presedinte a avut o discutie cu domnia sa. Propunem suspendarea lui din aceasta functie si desemnarea domnului Corneliu Popescu, care este in momentul de fata vicepresedinte al Consiliului Judetean Administrativ Gorj. Este propunerea domnului Mischie, este impartasita si de alti colegi de la Gorj si este o solutie, dupa parerea noastra, buna la acest moment, si va propunem acest lucru.
In al doilea rand, propunem Delegatiei Permanente sa inaintam Guvernului solicitarea de a fi eliberat din functie prefectul judetului, Toni Grebla. Nu doresc sa dau explicatii mai consistente in legatura cu aceasta chestiune, cred ca toti cunoasteti foarte bine si disputele dintre cei doi, dar si faptul ca Toni Grebla s-a implicat de o maniera necorespunzatoare in greva minerilor de acolo si, practic, a pactizat cu Andreescu, inclusiv aici la partid cand l-am chemat el era avocatul lui Condeescu in a-l apara - si stie si Ioan Rus, ca am facut discutia impreuna. Propunem si eliberarea domniei sale si numirea in aceasta functie a unui baiat mai tanar, Sorococeanu Mugurel, ca prefect la judetul Gorj. Avem si CV-ul lui aici. Daca vreti si detalii, are 34 de ani. Il cunoasteti. Unii dintre dv. il cunoasteti. Credem ca este o solutie foarte buna.
In al doilea rand, la Ilfov. La Ilfov va propunem, de asemenea, suspendarea din functie a domnului Constantin Bebe Ivanovici si desemnarea in functia de presedinte interimar la judetul Ilfov a domnului Gabriel Oprea, ministru-delegat pentru administratia publica. Este prezent aici. Daca o sa fiti de acord, probabil ca aceasta actiune o s-o realizam chiar azi, domnule presedinte, pe la 12,30-13,00, ca sa incheiem lucrurile la Ilfov, sa nu mai asistam la alte valvatai si preocupari nelalocul lor.
La Ialomita, va propunem suspendarea din functie a domnului Savu Gheorghe, din functia de presedinte al organizatiei judetene si desemnarea in aceasta functie a domnului Silvian Ciuperca. Este deputat. Este un om serios, este profesor de matematica, un tip calculat, exact, fiind profesor si-a spus cuvantul. Credem ca asiguram un echilibru la judetul Ialomita in momentul de fata. Din pacate, domnul Savu a fost de doua ori de acord cu aceasta solutie. Mai mult, a venit si cu o propunere pentru a fi presedinte interimar la Ialomita o colega, o doamna si era un lucru, dupa parerea mea, foarte bun, dar s-a razgandit dupa doua discutii pe care le-am avut. A venit si cu persoana respectiva aici, am discutat. Este vorba de doamna Petcu Corina, care a fost secretar general la prefectura, jurista, o fata excelenta si era foarte buna. Dar dupa ce a batut palma si cu ea, cum se spune pe romaneste, domnul Savu s-a razgandit, a venit suparat, bosumflat, reprosand tot felul de lucruri si cred ca nu e cazul sa acceptam un asemenea comportament, care mi se pare lipsit de elementara eleganta si chiar de a privi lucrurile barbateste. Aceasta este situatia cu Ialomita si cu domnul Savu. Pentru mine este o mare deceptie in legatura cu comportamentul si cu atitudinea lui, va spun cinstit. Lucrez cu el, de ani si ani de zile il stiu, insa este o surpriza imensa.
Dl.:
A fost de acord cu suspendarea sau cu eliberarea?
Dl. Octav Cozmanca
El vrea autosuspendare, dar nu e cazul sa ceara el. Noi il suspendam din functie si punem un presedinte interimar. Sigur, putem sa mergem si mai mult, putem sa-l si revocam, dar asta inseamna sa organizam cat mai rapid conferinta organizatiei de alegeri si nu e cazul acum, o vom face dupa alegerile locale.
La Bihor, va propunem eliberarea domnului Serac din functia de presedinte al organizatiei judetene, ramanand o perioada de timp prefect, fiindca am vorbit din nou in aceasta dimineata cu domnia sa. Doreste sa candideze, domnule presedinte, pentru consilier la consiliul judetean. Cred ca nu e un impediment si atunci trebuie sa-si dea demisia cu cincizeci de zile inainte de campania electorala. Aici sunt doua propuneri pentru functia de presedinte. Este vorba de Gheorghe Sarb, care este secretar general la prefectura in momentul de fata, jurist. Nu face parte din nici o grupare pe care le cunoasteti acolo, frati, rectori si asa mai departe. A doua propunere este Odobasian, primarul de la Beius, un om serios. Impedimentul este ca e din Beius si e cam peste mana si, practic, in continuare am marca faptul ca acolo centrul este Beius si nu Oradea. Eu propun totusi, domnule presedinte, sa-l numim pe Odobasian presedinte interimar, intrucat Sarb va veni in locul lui ca prefect cand isi da demisia, peste doua saptamani. Cum apreciati. Il stim cu totii pe Odobasian.
Dl. Adrian Nastase
A si oscilat, a mai umblat ...
Dl.:
Este un semnal foarte prost pentru organizatia noastra. Domnule, nu au om de acolo si-l aduc din partea cealalta.
Dl. Octav Cozmanca
Da, da, deci mergem pe solutia Sarb.
Dl. Adrian Nastase
Si presedinte executiv?
Dl. Octav Cozmanca
Si presedinte executiv nu am avut acolo, nu am pus pe nimeni pana in momentul de fata, au facut tot soiul de propuneri. Va supunem atentiei pe Alexandru Retegan, care este subprefect si care cunoaste foarte bine judetul, este un tip eficient. Au avut retineri sa-l primeasca, ca venea de la PUR, dar realmente este un om serios si este sustinut si de o buna parte din oamenii de acolo.
Dl. Adrian Nastase
Si la municipiu?
Nu prea avem de unde alege, asta e nenorocirea
Dl. Octav Cozmanca
La muncipiu o sa facem ulterior. La municipiu trebuie sa facem o modificare, sa facem un presedinte interimar. Si, probabil, viitorul candidat la primaria municipiului din partea noastra, a PSD, este profesorul Man care, in momentul de fata, este inca prorector pana luni, cand sunt alegerile la universitate. Man este sustinut. Nu mai candideaza la universitate.
Dl. Ioan Rus
Ca sa nu avem probleme, sa-l punem pe Man presedinte executiv si sa-l punem astazi.
Dl. Octav Cozmanca
Acuma, da.
Dl. Adrian Nastase
De ce nu-l punem pe Man presedintele organizatiei in locul lui Sarb? Ca Sarb a fost scos ... la toata lumea si el nu are autoritate asupra celorlalti. Man vine cu "sete de sange" si eu cred ca va fi o varianta foarte buna, ca vine cu vana. Sarb e un altfel de Serac.
Dl. Octav Cozmanca
Nici o problema, il punem pe Man. Eu sunt total de acord. Sigur, o sa avem niste reactii, dar asta sper s-o gestionam ca lumea. Aici, practic, era o sustinere cam din toate partile. La Man va dati seama ca vor reactiona intr-un anume fel, dar o sa gestionam chestiunea asta. Ce spui tu, tu esti acolo ... ii stii pe oameni. Nu prea avem de unde alege, asta e nenorocirea, ce sa mai spun.
Dl. Ioan Mircea Pascu
... sa nu ne asteptam acuma ...
Dl. Octav Cozmanca
Liniste nu va fi, domnule presedinte. Liniste nu va fi si ma astept, daca il punem pe Man, sa inceapa o campanie impotriva lui in presa similara cu cea impotriva lui Serac, cu niste firme de calculatoare, cu nu stiu ce naiba. Man totusi are autoritate, adica ....
Sa mai stea si batranul sa-si numere boabele
Dl. Ioan Mircea Pascu
...Si tot scandalul s-a varsat la PRM. ... Baietii au lucrat ...
Dl. Adrian Nastase: Cum facem aici? Ce spui, Rus?
Dl. Ioan Rus
Eu propun sa mergem cu Man, pentru ca nu se dezvolta nici acolo nimic, ... chiar numai dupa chipul si asemanarea sa. Asa ca se mai creeaza un pic de echilibru, sa mai treaca si altii pe langa ei. Altfel nu se poate. Acuma isi pune copilul rector, isi pune ala prefect, nu putem nici chiar asa. Sa mai stea si batranul sa-si numere boabele, e destul.
Dl. Octav Cozmanca
Batranul e decan la Electrotehnica, fiul cel mic e prodecan la Medicina si cel mare este singurul candidat pentru rector la Universitate. Adica, practic, totul e ...
Am fost convins ca trebuie facuta o schimbare de rector
Dl. Adrian Nastase
Eu va spun cand am fost ... Era un microfon care nu functiona si era un tip in camasa care le dadea indicatii la toti aia pe acolo. Nu stiu cine a mai fost acolo, tu ai fost acolo, nu? Era ca la o cooperativa agricola - imi inchipui cum erau lucrurile acolo: instalatii, totul vetust, totul din ... Incredibil. Iar eu atunci am fost convins ca trebuie facuta o schimbare de rector, pentru ca un tip care nu este in stare, avand practic un oras al lui, sa aiba o sala de conferinta? Cum erau pupitrele, mobilele acelea! Este incredibil. Un tip de genul acesta nu poate sa conduca, sa fie manager pentru o universitate de avangarda, nu se poate.
Iar Cati, asa cum este ea, furnica, ea este extrem de tenace si pentru noi, pentru Guvern este mai bine ca ea sa aiba obiectul muncii, pentru ca altfel Sandu, saracul, ar trebui sa ia in fiecare zi pastile.
Man sau Sarb? Cine e guru pentru ...?
Dl. Octav Cozmanca
A zis Ucu, dar ar trebui si Puiu, ca raspunde de judet.
Dl. Ioan Rus
Sarbu.
Dl. Ilie Sarbu
Acuma, cu influenta pe care o are acolo ... Putem s-o facem, dar ...
Dl. Adrian Nastase
Ne trebuie un adevarat om politic. Puiu.
Dl. Ioan Mircea Pascu
L-am obisnuit si pe el cu ideea ...
Noi suntem partid social-democrat gradual
Dl. Adrian Nastase
S-o facem in etape, ca de obicei, ca noi suntem partid social-democrat gradual. Sa numim astazi la municipiu, adica il anuntam ca atare, ca recomandare sau o sa vedem cum este cea mai buna formula, pe Man si pe Sarb.
Dl. Octav Cozmanca
Si atunci mergem cu Sarb si Man la muncipiu.
Dl. Adrian Nastase
Sarb la judet si Man la municipiu si Retegan presedinte executiv? O.K. Mai departe.
Dl. Octav Cozmanca
La Caras-Severin propunem eliberarea lui Enache Barbu din functia de presedinte al organizatiei judetene, urmand sa ramana doar prefect. Pana acum, de fapt de cateva luni, nu a gestionat, nu s-a intamplat nimic spectaculos la Caras-Severin si va propunem sa-l desemnam presedinte interimar la aceasta organizatie pe Dan Mihalache, care acum este secretar executiv la noi. In plan local nu avem solutii, din pacate. Am tot cautat diverse formule, nu putem sa gasim o solutie sa miscam lucrurile din loc. De aceea, vrem ca pana la alegerile locale cel putin, sa-l numim pe Dan Mihalache, cu rugamintea - si am si discutat cu domnia sa - sa stea mai mult la Resita, cel putin in prima parte.
Dl. Adrian Nastase
Asta ar fi problema. Altfel, eu cred ca este o idee foarte buna si, intr-un fel, in situatiile in care avem o dificultate locala, putem sa facem anumite implanturi. El a facut cele mai bune analize in legatura cu situatia de acolo. Singura problema este ca el ar trebui sa stea totusi mai mult acolo si atunci creeaza o mica problema aici, in echipa de campanie, dar o sa vedem.
Este in ordine. Mai departe.
Dl. Octav Cozmanca
De asemenea, cu cateva luni in urma, noi l-am numit pe Mustacel presedinte executiv. Este intr-o situatie mai delicata acuma cu anchetele care se desfasoara acolo. Nu tot ce s-a scris in presa este adevarat, dar o buna parte sunt lucruri reale. In atari conditii - am vorbit cu el azi dimineata - este dispus sa se retraga din functia de presedinte executiv si in aceasta functie sa-l desemnam pe Gheorghe Cahnita, cu care el a venit, sunt prieteni. Cahnita este, dupa parerea mea, un tip mult mai eficient si mai util in structura organizatiei judetene si, in momentul de fata, pentru a face echipa cu Dancea, pentru a imbunatati activitatea organizatiei. El este de acord cu aceasta solutie, noi obligandu-ne sa-l ajutam in continuare si nu doresc sa dau mai multe explicatii.
Cahnita are si el problemele lui din trecut
Dl. Adrian Nastase
Nu facem decat sa ... Nu putem inca sa-l numim pe Cahnita. Dar, pe de alta parte, avem o posibilitate, ii dam o sansa lui Dan. Eu cred ca el se poate descurca. Nu se descurca, oricum in faza urmatoare avem varianta cu Cahnita, dar eu cred ca se va descurca, asa ca eu va propun sa mergem pe pachetul acesta de masuri care, altfel, ar fi foarte dificil de digerat cu oamenii nostri de acolo. Iar Cahnita are si el problemele lui din trecut care, slava domnului, sunt destule, sa nu mai ... Eu am mai negociat de vreo doua ori cu el.
Dl. Octav Cozmanca
Nu putem sa amanam asta pana la calendele grecesti. Am mai discutat de multe ori cu el. Are probleme.
Dl. Adrian Nastase
Avem solutia in masura in care el vrea sa intre in echipa asta. Ce anume? Probabil ca nu vrea. Sa lasam negocierile sa mearga totusi pe filiere confidentiale si la sfarsit anuntam daca da sau nu sau daca este nu, nu mai anuntam nimic. Altfel, daca facem publice negocierile astea, pe urma trebuie sa explicam de ce nu. De aceea, eu va rog sa mai pastrati si pentru voi din ceea ce stiti din viata de partid, da? Sa nu spunem chiar toate. Mai departe, Neamt.
Dl. Octav Cozmanca
La Neamt va propunem suspendarea lui ...... din functia de presedinte al organizatiei judetene, urmand sa ramana presedinte al consiliului judetean administrativ si desemnarea in aceasta functie a lui Ion Rotaru, primarul municipiului, care este sigur castigator al primariei. Am vorbit cu Rotaru. Nu am vorbit cu Babeanu acuma, in dimineata asta. O sa vorbesc cu el. Viorel si-a asumat raspunderea ca discuta el, raspunde de judet si ...
Nu stau linistiti, dam suspendari la toata lumea
Dl. Viorel Hrebenciuc
Am vorbit si aseara cu ei. Am vorbit cu parlamentarii. Domnule presedinte, stiti foarte bine ca ... nu prea mai este determinat sa lupte, a zis ca e multumit si daca ajunge vicepresedinte. Acuma nu mai ... toata organizatia sa stea sa munceasca cum avea el trecut ... sa fie presedinte. Acuma sta noaptea numai in bautura si e multumit sa ajunga vicepresedinte, ca asa s-a inteles el acolo pe plan local. Ori noi sa muncim ca sa ajunga el vicepresedinte nu mai sunt dispus la treaba asta. Si atunci o sa vorbesc cu el foarte clar. E presedintele consiliului judetean, o sa fie viitor vicepresedinte, daca asta isi doreste, si cautam pe altul, ce sa tot fac acuma.
Rotaru este acum primarul municipiului. Va castiga, are prima sansa, are 64% acuma in sondaje, deci castiga 100% si punem presedinte al organizatiei pe castigator. Olteanu ramane in continuare presedinte executiv, prefectul, se ocupa de judet si Rotaru se ocupa de municipiu. Nu am probleme, o sa-i rog pe toti sa stea linistiti. Nu stau linistiti, dam suspendari la toata lumea.
Dl. Adrian Nastase
... interesul pentru departamente.
Dl. Viorel Hrebenciuc
Cu boala de care este acum bolnav chiar nu poate, e clar ca nu poate sa mearga. El sta numai in birou, e greu.
Dl. Adrian Nastase
Mai departe.
Dl. Octav Cozmanca
La Valcea sunt probleme serioase in legatura cu desfasurarea normala a activitatii de acolo. Domnul Comanescu, practic, stiti foarte bine, a avut probleme cu starea de sanatate. Intr-o disputa totala, o ruptura totala cu municipiul. Lucrurile nu merg deloc. Practic, lucrurile nu sunt conturate in momentul de fata nici in legatura cu viitoarea candidatura de primar. Sabau cand candideaza, cand se retrage, cand doreste, cand nu doreste.
In ultimele sondaje, domnule presedinte, o sa fac o nota sa analizam exact, Sabau e cam pe muchie cu posibilitatea de a castiga municipiul. Vine tare din urma viceprimarul, care e de la PD, un om de vreo 40 de ani, care vrea sa vina la noi sa candideze, dar lucrurile sunt complicate, cu organizatie cu tot. Depinde de sondaj. Trebuie sa le punem pe toate cap la cap, ca sunt ... Ei spun ca au rezerve foarte serioase ca Sabau va castiga primaria. Uite, domnul Gaspar este aici, domnul Gaspar raspunde de judet si stie de aceste lucruri, dansul a insistat.
Dl. Acsinte Gaspar
Domnul Vacaroiu.
Dl. Octav Cozmanca
Ma scuzati, am ramas tot cu ... O sa vedem din sondaje.
Dl. Adrian Nastase
Este adevarat, asta este o chestiune care nu trebuie sa se mai repete, pentru ca ... Este adevarat ca in ultimele zile a fost presiunea asta de a trece de la cele doua-trei chestiuni care erau acoperite de presa, sa vedem daca cu aceasta ocazie putem sa luam si alte decizii care oricum pluteau in aer, ca sa spun asa. Si atunci sa vedem daca pe fond este utila sau nu schimbarea lui Comanescu acolo.
Gruparea lui Comanescu e mai mare decat a lui Mitaru
Dl. Nicolae Vacaroiu
... trei-patru oameni, avem probleme acolo. Am avut si la alegeri. Sunt doua grupari. E unul Mitaru, pe care il stiti foarte bine, gruparea cu Spiridon ... Problema care se pune e ca gruparea lui Comanescu e mai mare decat a lui Mitaru si daca cream acuma, indiferent ce am pune acolo, decat sa mergem cu un baiat tanar, eventual, sa gasim o formula din asta si sa relansam, alta formula nu ai acuma inainte de alegeri si incepe lupta intre ei si pierdem chiar tot. I-am spus lui Octav ca Comanescu nu are probleme cu dosare, dar el are o treaba de sanatate, e putin mai nervos, si-a creat o anumita atmosfera. Nu stiu, sa vedem ce spune si domnul Gaspar.
Dl. Acsinte Gaspar
Domnule presedinte, as propune ca sambata, impreuna cu domnul vicepresedinte Vacaroiu, sa mergem la Valcea inca o data si sa mai discutam acolo niste lucruri.
Dl. Adrian Nastase
...
Dl. Acsinte Gaspar
In momentul de fata ...
Dl. Adrian Nastase
In primul rand, daca nu luam masura astazi, practic nu o mai luam. ... ... ...
Dl. Acsinte Gaspar
De ce totusi? Va spun ca el este inca legat, el este fondatorul partidului totusi la Valcea si nu cred ca dupa 15 ani sa se deplaseze in alta parte, dar are probleme de sanatate.
Dl. Adrian Nastase
Pe fond, organizatia ... Nu stiu daca trebuie schimbat, dar avem o solutie acum sau nu?
Dl. Nicolae Vacaroiu
La Valcea am avut intotdeauna oameni buni. ... ... ... ... ...
Dl. Adrian Nastase
De la Bruxelles ....
Dl. Octav Cozmanca
... organizatie, prefectul, actualul prefect, care este un tip energic, stie judetul si poate sa asigure liniste si echilibru acolo. Asta este propunerea si va spune si domnul ...
Dl. Serban Mihailescu
Domnule presedinte, problema, din punctul meu de vedere, e altfel. Asa cum e la ora actuala, nu castigam primaria. Acesta este jocul. Daca ramanem cu domnul Comanescu, data fiind imposibilitatea de a comunica cu Sabau, nu castigam primaria. Am discutat asta in fata dv. si e singura chestiune. Nu putem vorbi de alegeri, judetul Valcea nu are decat municipiul, restul nu conteaza, Dragasani si ... Nu castigam cu Sabau decat daca Sabau este ajutat de-a-devaratelea de catre organizatie. Asta e problema. Asa cum se discuta acum, nu.
E inadmisibil sa se judece consiliul local PSD cu consiliul judetean PSD
Dl. Octav Cozmanca
Eu vreau sa va dau un argument in plus, domnule presedinte. Am aflat si sunt, pur si simplu uimit, Comanescu, consiliul judetean, consiliul local cu Sabau se judeca, au ajuns la Curtea de Apel cu Regia de Ape. Este o chestiune scandaloasa. Am aflat acum trei-patru zile. L-am intrebat .... Asa ceva este inadmisibil, sa se judece consiliul local PSD cu consiliul judetean PSD. Este o nebunie curata.
Dl. Viorel Hrebenciuc
Este si scandalul cu Mitaru, care este deputat. Acum patru ani. Acuma Mitaru, cat de cat, este la Camera Deputatilor, vad ca are probleme cu Sabau. Are si el o problema, e si bolnav, e cu un rinichi. Cred ca-i facem bine daca macar il schimbam acuma. Nu stiu.
Unde vom intra in turul doi vom avea o problema
Dl. Miron Mitrea
Domnule prim-ministru, daca ne uitam pe sondaj vedem ca la ora actuala - vorbesc de Valcea, ca asta este important, sa luam Valcea - noi avem 46% fata de urmatorul, care are 26-27%. Daca intram in turul doi avem o problema si noi stim asta, unde vom intra in turul doi vom avea o problema. Sasu e de acord cu ideea ca daca intram in turul doi cu un partid condus de Comanescu, Comanescu nu se va bate pentru Sabau, s-ar bate ca sa creeze o problema. Eu lucrez cu ei zi de zi, nu am vazut asa ceva. Nu va puteti imagina. Ce spune Tavi e o copilarie. I-am dat aluia 5 miliarde sa faca drumurile si Comanescu nu a dormit noaptea, a dat zeci de telefoane nu sa-i dau lui bani la judet, sa nu dau bani la municipiu. Dupa doi ani de zile, s-au blocat investitiile in municipiu - si domnul Gaspar e aici - pentru ca Comanescu nu s-a implicat. Eu tin la el, e bolnav, e de multa vreme, dar daca in alte zone schimbarea unui presedinte ar putea sa ne creeze probleme de alegeri, aici nu vad cum si nu cred ca ar avea sanse sa ne bata foarte tare daca ii propunem sa ramana deputat. Noi, daca vrem sa castigam acolo ...
Dl. Adrian Nastase
Avem si alte institutii ale statului care pot sa vorbeasca cu ....
Dl. Miron Mitrea
Si asta e adevarat.
Dl. Acsinte Gaspar
In momentul de fata sa stiti ca Comanescu este suplinit in activitatea de partid mai mult de presedintele executiv. A fost o alegere foarte buna cu desemnarea lui Calea subprefect, ca este si presedinte executiv si duce toata activitatea.
Dl. Adrian Nastase
Daca el este ...
Dl. Acsinte Gaspar
Calea e director la Directia Agricola, il cunoaste foarte bine domnul Ilie Sarbu.
Dl. Ilie Sarbu
Da, e baiat bun.
Dl. Acsinte Gaspar
El nu are nici un fel de probleme si este muncitor. Are avantajul, pentru ca a fost 20 de ani directorul Directiei de Agricultura si stie fiecare catun si lumea il agreeaza.
Dl. Adrian Nastase
Ce varsta are?
Dl. Acsinte Gaspar
Are 59 de ani.
Dl. Adrian Nastase
Si este un judet care probabil are nevoie de acest gen de personalitate. Bine, mergem cu varianta aceasta, da? Bine. Si Sabau e incapatanat ...
Mai departe ce mai avem?
Dl. Octav Cozmanca
La sectoare.
Dl. Adrian Nastase
La Bucuresti. Ce anume?
Dl. Octav Cozmanca
La sectorul 5 in municipiul Bucuresti.
Dl. Adrian Nastase
Lasa-l pe Dan sa spuna. Dan.
Vanghelie
nu e un sfant
Dl. Dan Ioan Popescu
La sectorul 5 este creata aceasta imagine de presa si, intr-adevar, sunt anumite date. Vanghelie este suspendat si urmeaza ca pana la lansarea candidaturii sa clarificam situatia lui, daca are probleme cu Parchetul National Anticoruptie sau nu are. Si atunci decidem daca candideaza sau nu, dar macar il salvam acuma ca imagine.
Dl.
... Eu consider ca masura care este luata acuma este foarte clara. Nu se baga nimeni. ... Am inteles foarte clar ca ei sunt hotarati sa ...
Dl. Adrian Nastase
... la sectorul 5 si aici lucrurile se clarifica din punctul acesta de vedere si el ramane sau nu candidat si avem o problema cu imaginea partidului in tara, datorita atacurilor pe Vanghelie si atunci trebuie sa rezolvam lucrurile pe cele doua componente. Si atunci aceasta idee cu suspendarea lui Vanghelie raspunde unui tip de asteptare pe zona aceasta, cu posibilitatea de a recupera in functie de decizia de la PNA.
Dl. Dan Ioan Popescu
Vreau sa mai spun un singur lucru: Vanghelie nu e un sfant. Vanghelie, insa, la ora actuala, pe sector, pe sondajul PNL, are peste 65%, domnule prim-ministru. Noi am facut alt gen de sondaj de ne-a iesit 29-30% si ai nostri sunt ... La nivelul sectorului, noi dominam clar, fiindca s-a facut extraordinar de mult, dar este problema noastra sa curatam pana atunci, sa putem castiga. Eu sunt convins ca la sectorul 5 ...
Dl. Adrian Nastase
Ramane primar si poate sa faca tot ce are nevoie pentru campanie, dar il scoatem putin din bataia tunurilor, pentru ca altfel nu stim ce inseamna urmatoarele saptamani in care el va fi tocat in permanenta.
Stimati colegi, sa vedem daca mai avem ceva ca decizie. Te rog, Octav.
Cucu a ras tot ce se putea
Dl. Octav Cozmanca
Rapid, mai am doua chestiuni. In legatura cu presedintele Consiliului Judetean Administrativ Dambovita, Cucu, sunt probleme foarte serioase, are un dosar consistent. Practic, toate contractele pe Sapard, pe Phare, pe nu stiu ce le-au luat firmele lui, ale sotiei. Sigur, mai trebuie sa discutam de legalitatea actiunii domniei sale. A ras tot ce se putea, ca sa fiu mai scurt. Si ca atare va propunem urmatorul lucru, in primul rand, sa-l revocam din functia de vicepresedinte al consiliului judetean al PSD si, in al doilea rand, potrivit art.11, alin.(4), sa-i retragem sprijinul politic pentru functia administrativa obtinuta. L-am rugat sa-si dea demisia, dar ne tot plimba, ne tot amana. Ii retragem sprijinul politic pe functia administrativa. Il priveste ce face in continuare si cred ca in atari conditii ne luam mana de pe el, daca nu a vrut sa inteleaga barbateste niste lucruri elementare.
Dl. Adrian Nastase
Ati vorbit cu el?
Dl. Octav Cozmanca
Am vorbit. Si eu am vorbit.
Dl. Serban Mihailescu
... cand a vazut actele ... a ingalbenit. ... ...
Sa-si vada de treaba o vreme
Dl. Adrian Nastase
Nu poate sa ramana presedinte, poate sa fie om de afaceri, sa-si vada de treaba o vreme. O sa vedem pe urma, dar este si in interesul lui. Ce i-am spus si lui Mischie, domnule, Schröder poate sa se retraga si tu nu poti? Si premierul polonez - i-am dat exemple - si Simitis.
Dl. Octav Cozmanca
Vroiam sa va informez, stimati colegi, ca si alti presedinti de consilii judetene administrative sunt intr-o situatie delicata. Sa vedem ce vor spune rezultatele controalelor. S-ar putea sa fim in situatia astasi cu altii. Vom vedea.
Ultima chestiune. La Giurgiu a ramas postul de prefect vacant. Ne-am pus de acord cu domnii Rus si Oprea si mergem cu propunerea sa aprobe Guvernul numirea lui Nicolae Badarau, actualul subprefect, un baiat mai tanar si eu sper sa ...
Dl. Adrian Nastase
Acestea sunt masurile pentru ....
Dl. Octav Cozmanca
Domnule presedinte, mai am o rugaminte - nu e cuprinsa aici - sa fiti de acord sa numim presedintele executiv la Maramures. E vorba de primarita de la Sighet. Asiguram si un echilibru intre ei. Da? Multumesc foarte mult.
Dl. Adrian Nastase
Sunt comentarii la aceste masuri? Cred ca sunt echilibrate.
Eu va mai dau o veste. Astazi am primit o scrisoarea din partea doamnei Rodica Stanoiu, care ma anunta ca-si inainteaza demisia din functia de vicepresedinte al PSD, ramanand membru al Organizatiei PSD Olt. Poate ca asta ar trebui anuntat cand va fi cazul. Nu e ceva urgent, dar este important. Este important ca exista acest document.
Cu programul de deplasari, saptamana viitoare o sa ne punem de acord. Erau vreo doua variante. Decideti care e cea mai buna solutie.
Dl. Serban Mihailescu
A aparut aceasta oferta sa facem bilantul. Singura zi posibila de bilant este 31 martie ....
Dl. Adrian Nastase
Bun, si atunci facem povestea asta? Se propune ca aceasta prezentare s-o faceti in videoconferinta, la videoconferinta pe care o organizam la Bistrita.
Dl. Adrian Nastase
Nu am absolut nimic impotriva sa ma supun extrem de disciplinat. Chiar daca vin noaptea din Statele Unite, merg la Bistrita, nu am probleme, nu am nici un fel de probleme. Cum este bine asa fac si fiecare dintre noi trebuie sa se supuna unei strategii pe care o consideram importanta.
Dl. Serban Mihailescu
Singurul argument este ca in saptamana mare nu puteti face aceasta prezentare. Daca o facem dupa 11 aprilie, practic ...
Dl. Adrian Nastase
Am inteles. Intrebarea era de ce trebuie sa merg pana la Bistrita pentru o videoconferinta.
Dl. Serban Mihailescu
Aici este decizia dv. Videoconferinta o facem atunci miercuri, la Bucuresti.
Dl. Adrian Nastase
La Bucuresti sau la Ilfov, nu stiu, in alta parte, intr-o zona mai apropiata. Ganditi-va, avem timp pana luni-marti. Diseara la Atheneu, numai acolo, nu la masa. Este in ordine. Va multumesc. Mergem mai departe cu programul astazi.
 Afisari: 230  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Premierul Adrian Nastase: Dar discutia asta, spre exemplu, cand se transcrie, unde ajunge?    98 comentarii
  Pristanda, fata cu referendumul    1 comentariu
  Rodica Stanoiu, interpelata pe tema dosarelor din Justitie    1 comentariu
  Parada militara pentru voturi    
  Nastase cere bani de campanie baronilor pesedisti    2 comentarii
  Seful PSD, inspirat de realizarile partidului    
  Scenariu politic pe tema chiriasi-proprietari    1 comentariu
  Plan de vulnerabilizare a ONG    
  Atmosfera in legatura cu Romania s-a inrautatit    
  Americanii astia care ne mai dau niste pareri    2 comentarii
  "500-600 de miliarde cu care sa se joace Tanasescu"    
  Agentii si comisii guvernamentale uitate    
  Sprijin financiar pentru interesele partidului    
  Armaghedonul din "Evenimentul Zilei"    1 comentariu
  Nastase: "Sunt facaturi, o capcana pe care ne-o intind colegii nostri"    2 comentarii
  Iliescu: Le-a sustras Cozmin Gusa, "dar nu stiu daca sunt reale"    6 comentarii
  Alianta D.A.: Documentele ofera imaginea unei puteri profund anti-democratice    
  Cozmanca: Este o farsa politica a Aliantei    
  PNTCD: Nastase si oamenii sai se bazeaza pe minciuna, pe manipulare    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Baroniada, bivolarii si sondajele (230 afisari)
 Noi retineri in cazul furtului din Portul Constanta (202 afisari)
 Soferul fostului sef al Politiei Deva, retinut (80 afisari)
 Premierul Adrian Nastase: Dar discutia asta, spre exemplu, cand se transcrie, unde ajunge? (51 afisari)
 Jurnalist iesean condamnat post-mortem (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03949 sec.