Ziua Logo
  Nr. 3179 de marti, 23 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Proba-cheie in dosarul "Gheorghiu", contestata
Avocatii deputatului PSD Viorel Gheorghiu, care este judecat pentru ca si-ar fi inscenat furtul propriei masini pentru a incasa prima de asigurare, au contestat, ieri, in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, principala proba a acuzarii, respectiv cererea de acordare a despagubirilor. Astfel, avocatii lui Gheorghiu au solicitat magistratilor instantei supreme sa dispuna verificarea semnaturilor de pe cererea de despagubire. In acest sens, aparatorii parlamentarului au afirmat ca nu clientul lor este cel care a semnat actul, ceea ce demonstreaza nevinovatia lui Gheorghiu. Potrivit avocatilor deputatului, actul in discutie - care constituie scheletul acuzatiilor formulate de procurori la adresa deputatului si care se afla atasat la dosar - este redactat in limba germana si nu este tradus. In plus, avocatii au sustinut ca documentul ar fi fost emis de fapt de societatea la care fusese asigurat, cu 150.000 de marci germane, autoturismul al carui furt a fost reclamat in iunie 2001. Avocatii au adaugat ca, prin acest document, societatea de asigurari cerea lamuriri autoritatilor judiciare in legatura cu disparitia masinii, pentru a putea stabili ulterior daca sunt sau nu indeplinite conditiile de acordare a despagubirilor. La sfarsitul dezbaterilor, deputatul PSD Viorel Gheorghiu a declarat ziaristilor ca el este nevinovat si ca Parchetul n-a putut face proba faptului ca el ar fi solicitat despagubiri, intrucat legal nici nu ar fi fost in masura sa ceara sa i se plateasca daune. "Nu s-a inteles ca eu nu aveam cum sa fiu beneficiarul primei de asigurare, ci societatea "BMW Leasing", cea prin intermediul caruia achizitionasem autoturismul. Aceasta masina era cumparata in rate si, pana la plata integrala, ea apartinea societatii de leasing. Astfel, cum as fi putut eu sa ma fac vinovat de tentativa la inselaciune", a tinut sa precizeze Gheorghiu.
Asupra cererii apararii, instanta se va pronunta in cursul zilei de astazi. Urmatorul termen de judecata in acest proces a fost fixat pentru data de 11 ianuarie 2005.
Deputatul PSD Viorel Gheorghiu a fost trimis in judecata, in 14 decembrie 2002, de procurorii Parchetului Curtii Supreme de Justitie pentru tentativa de inselaciune si fals in declaratii, pentru ca si-ar fi inscenat furtul propriei masini ca sa incaseze prima de asigurare. Gheorghiu a reclamat politistilor, la 29 iunie 2001, ca i-a fost furat autoturismul BMW parcat pe bulevardul Nicolae Balcescu. Totodata, politicianul a sesizat furtul si societatii la care fusese asigurat autoturismul, cu suma de 150.000 de marci germane. In realitate, sustin procurorii, autoturismul a fost luat cu acordul deputatului si al soferului acestuia, Niculae Pasalau, de catre Robert Iosif si Ioan Sasarman, care i l-au vandut lui Catalin Bobu din Suceava. Bobu, dupa ce i-a modificat seria sasiului si l-a inmatriculat provizoriu in Romania, a revandut autoturismul unei firme din Botosani. Pentru faptele comise, Pasalau, Iosif, Sasarman si Bobu au fost trimisi in judecata si ei, si condamnati la pedepse cuprinse intre unu si trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei. Dosarul lor insa a fost "cusut cu ata alba", opineaza avocatii lui Gheorghiu, intre filele volumelor de anchete existand declaratii care se contrazic una pe cealalta, nu insa si probe categorice ale vinovatiei inculpatilor.
Adrian ARTENE 
A r h i v a
  Scandal intre Politie si Parchet pentru Semeghin    
  Danele din Constanta, scoase abuziv la licitatie    2 comentarii
  Condamnat pentru insultarea unui ziarist    
  Fost sef al Serviciului Omoruri Teleorman, trimis in instanta    1 comentariu
  Depozit de piese auto mistuit de flacari    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Scandal intre Politie si Parchet pentru Semeghin (235 afisari)
 Parteneriat intre CNN si Realitatea TV (47 afisari)
 Portret expozitional John Cage (46 afisari)
 Danele din Constanta, scoase abuziv la licitatie (43 afisari)
 Stiri pe scurt (37 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00983 sec.