Ziua Logo
  Nr. 3175 de joi, 18 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- Evocare Panait Istrati
La Muzeul National al Literaturii Romane va fi organizata astazi, de la orele 13.00, o Evocare Panait Istrati. Invitati la manifestare sunt Constandina Brezu, Zamfir Balan, Lucian Chisu, Fanus Neagu. La MLR este deschisa, cu aceasta ocazie, si o expozitie de fotografii, documente, obiecte, carti, agende, scrisori, organizata de Muzeu in colaborare cu Casa memoriala "Panait Istrati" din Braila. (D.L.M.)
Teatru de Studio
Cea de-a VIII-a editie a Festivalului National de Teatru de Studio va incepe duminica, la Pitesti. Timp de o saptamana, spectatorii argeseni au ocazia sa vizioneze, in interpretarea unor renumite colective teatrale de studio - din Bucuresti, Botosani, Ramnicu Valcea, Ploiesti si Pitesti, un repertoriu de exceptie. Primul spectacol va avea loc duminica, de la orele 18.00, cand Teatrul "Masca" din Bucuresti va juca dramatizarea povestirii "Intrusa" de J. L. Borges. Ultima piesa din festival va fi jucata vineri, 25 noiembrie, de actorii Teatrului "Al. Davilla", care vor interpreta "Domnisoara Iulie" de A. Strindberg. (D.L.M.)
Recital Carusi
Nazzareno Carusi va sustine un recital de pian maine, de la orele 18.00, la sediul Institutului Italian de Cultura. Din program fac parte lucrari de Franz Liszt. Nascut la Celano in 1968, Nazzareno Carusi a fost elevul lui Alexis Weissenberg si al lui Viktor Merzhanov. Concerteaza in mod frecvent alaturi de cei mai renumiti muzicieni contemporani, intre care si solistii de la Teatrul Scala din Milano. Carusi a inceput sa predea in 1993, ca asistent al lui Merzhanov. (D.L.M.)
"In cautarea Magdei Isanos"
Volumul "In cautarea Magdei Isanos" de Elisabeta Isanos va fi lansat astazi, de la orele 12.30, la Biblioteca Pedagogica Nationala "I.C. Petrescu". Invitati la eveniment sunt Victoria Dragu-Dumitriu, Liviu Grasoiu, George Anca, Vasile Andru, Marius Tupan, Lucia Craciun si Eugen Lucan. Magda Isanos s-a nascut la 17 aprilie 1916 si a murit pe 17 noiembrie 1944, fiind considerata de Nicolae Manolescu drept "poeta exceptionala, cu mare influenta asupra intregii poezii feminine de dupa razboi". (D.L.M.)
Saptamana cartii la Viena
Peste 130 de edituri au prilejul, intre 16-21 octombrie, sa-si prezinte productia de carte in cadrul Saptamanii Cartii organizate in Sala de Festivitati a Primariei vieneze. Peste 60 de manifestari - in special lecturi in prezenta autorilor - dedicate diverselor grupe de varsta, faciliteaza alegerea din bogata oferta de titluri. Actiunea "Un oras. O carte" se inscrie in acest program, daruind 100.000 exemplare din romanul "Das geheime Brot" (Painea tainica), semnat de Johannes Mario Simmel - el se alatura astfel lui Frederic Morton si Imre Kertesz in aceasta salutara initiativa vieneza de incurajare a lecturii in randul publicului de toate varstele, mentioneaza Compress. Printre scriitorii invitati se numara si Martin Walser, Peter Nadas si Robert Schindel. (L.I.)
Aniversare KissFM
La un an de la infiintare, KissFM a organizat o intreaga saptamana aniversara, aflata in plina desfasurare. Dupa ce duminica a fost Kiss Live cu Nino D'Angelo, vineri va fi Kis'N'Dance cu Cristi Nitzu in Maxx, iar sambata, Sonique vine si canta in Kristal Club, la House Experience. Sonique, pe scurt, inseamna cinci discuri de platina, titlul de "Cea mai buna cantareata a anului", Nominalizare pentru titlul de "Cel mai bun DJ al anului", toate in 2000, anul lansarii primului album. De asemenea, Guinness Book of Records a recunoscut-o drept prima femeie care a ocupat trei saptamani consecutiv numarul unu in topuri. (D.L.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Aci Canada ! Aici Canada ! Este ora 10:30 , transmitem emisiunea : "Red Hat in direct !"   de Crystal Clear
A r h i v a
  ZIUA lanseaza astazi albumul aniversar "Prima Pagina"    1 comentariu
  Gala a filmului romanesc contemporan la Chisinau    1 comentariu
  Concurs pentru acordarea de sprijin financiar proiectelor culturale    1 comentariu
  Premii pentru scriitorii craioveni    1 comentariu
  "Philarmonia" romaneasca in Spania    1 comentariu
  Va fi lansata seria de CD-uri "Arta pianistei Ilinca Dumitrescu"    1 comentariu
  "Batalia pentru stiri"    1 comentariu
  Ultima saptamana de inscrieri la Gala Societatii Civile    1 comentariu
  A murit Alexandru Intorsureanu    1 comentariu
  SCURTCIRCUITUL    1 comentariu
  Invitatie "Intre doua lumi"    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Privatizarea Petromin, ultimul tun PSD (196 afisari)
 Comisarul-mafiot Ioan David a ajuns la beci (34 afisari)
 Raportul Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului in Romania (30 afisari)
 Ziua - Fanatik in Cupa Presei - MediaSind la volei (28 afisari)
 Regele evadarilor, incarcerat in "inchisoarea teroristilor" (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00845 sec.