Ziua Logo
  Nr. 3171 de sambata, 13 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Flutur acuzat de plagiat
-- Masuri deja sustinute de Guvern
Senatorul PNL Gheorghe Flutur este acuzat de "plagiat" de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), intr-un comunicat remis redactiei. Comunicatul vine in replica la afirmatiile facute de reprezentantul liberal care acuza la randul sau PSD ca a plagiat pasaje din programul DA, dand ca exemplu ultima propunere a Guvernului privind intabularea terenurilor, dar si prevederi din programul Aliantei.
Comunicatul citat sustine ca aceste acuzatii sunt nejustificate pentru ca programul de guvernare al Uniunii PSD+PUR a fost publicat cu mult inaintea celui al Aliantei DA.
"Inca de la inceputul acestui an, actualul Guvern si-a propus problema scutirii de tarife pentru intabularea terenurilor agricole. In prezent, solutionarea acestei probleme se afla in curs de rezolvare de catre Guvernul Romaniei", arata sursa citata. De asemenea, se afirma ca masurile propuse de Uniune in domeniul agriculturii sunt "mai avantajoase" decat cele propuse de Alianta: acordarea pe o perioada de zece ani, a unui supliment financiar de 1.300.000 lei pe luna, pentru lucratorii din agricultura care se pensioneaza, respectiv o pensie de 3.300.000 lei pe luna, pentru posesorii de terenuri agricole cu varsta de 55 de ani, cu conditia sa cedeze folosinta suprafetelor agricole pentru crearea de exploatatii de dimensiuni optime. Alianta propune o renta viagera de 100 euro an /hectar de teren agricol vandut, pentru populatia in varsta de peste 60 de ani, precum si echivalentul a 50 euro pe an/hectar de teren agricol detinut de un proprietar in varsta de minimum 60 de ani care renunta la folosinta terenului.
Comunicatul sustine ca masura propusa de Uniune este in concordanta cu prevederile UE. Mai mult, se apreciaza ca masurile preconizate de Alianta pot fi considerate a fi o "confiscare" a terenurilor. In prezent, un teren agricol se vinde, in medie, cu 400 euro, pret care in 2007, estimeaza Ministerul Agriculturii, ar putea ajunge la "cel putin" 2000 euro/hectar. "Suma proprusa de Uniunea PSD+PUR sub forma de pensie pentru agricultori este de 80 euro/luna, iar cea acordata de Alianta DA este de 4 euro/luna/hectar, ceea ce inseamna ca un taran trebuie sa aiba in proprietate 20 hectare teren agricol pentru a beneficia de aceleasi conditii oferite de actuala guvernare", se afirma in comunicat.
Ministerul Agriculturii sustine ca multe din masurile la care face referire Flutur sunt deja solutionate de Guvern. De exemplu, transformarea celor patru milioane de gospodarii taranesti in ferme familiale, "masura pe care actualul Executiv o pune deja in aplicare intr-o forma mai ampla". La fel si "programul de achizitie a produselor agricole de baza si de stabilirea unui pret minim garantat", mentionat de Flutur, sau cel de "pietruire si asfaltare a drumurilor comunale si legatura lor cu cele judetene si europene". "Pana in acest moment, sunt realizati, deja, in mediul rural, 1293 de kilometri de drumuri comunale, de care beneficiaza 1,5 milioane de locuitori", se arata in comunicat.
Date fiind aceste asemanari intre programele celor doua formatiuni, comunicatul considera ca Flutur "nu face decat o promovare a Programului de guvernare PSD+PUR, ignorand faptul ca, majoritatea propunerilor Aliantei sunt obiective ale actualului Guvern in diferite stadii de realizare". (R.G.)
A r h i v a
  Datoria lui Iliescu fata de tara    13 comentarii
  Geoana incurajeaza tinerii    1 comentariu
  Armata SUA, invinsa la Mosul    7 comentarii
  Delegatia CE nu e arbitrul statului roman    2 comentarii
  Altercatie la mitingul Aliantei de la Brasov    
  Voronin a primit o lectie de romanism    5 comentarii
  Studentii din Romania sustin Mitropolia Basarabiei    1 comentariu
  Putin, in campanie sustinuta pentru Ianukovici    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Clanul Stoaca, in instanta (1364 afisari)
 Traficanti deferiti instantei (537 afisari)
 Magazin pentru mamici si copii (393 afisari)
 Rominserv redeschide fabrica de armaturi IAIFO Zalau (207 afisari)
 Primele noua persoane judecate in dosarul Cocaina, audiate de magistrati (192 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00883 sec.