Ziua Logo
  Nr. 3171 de sambata, 13 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Sistemul Verified by Visa impulsioneaza comertul electronic
Comertul electronic din Romania prin intermediul cardurilor Visa s-a intensificat in trimestrul al doilea din 2004, conform rezultatelor anuntate de Visa International. Cifra totala a vanzarilor in perioada aprilie - iunie 2004 arata ca detinatorii romani de carduri Visa au facut aproximativ 7500 de tranzactii comerciale online. In aceasta perioada, detinatorii romani de carduri Visa au facut cumparaturi in valoare de aproape 1 milion de dolari prin intermediul Internetului. Datele furnizate de Visa International arata ca in trimestrul al doilea din 2004, cele mai multe cumparaturi s-au realizat in magazinele online din SUA, unde detinatorii romani de carduri au cheltuit aproape jumatate (44%) din suma totala cheltuita pentru comert electronic. Alte magazine virtuale foarte populare pentru cumparaturi online au fost cele din Italia, unde s-a cheltuit 20% din suma totala, si Marea Britanie cu 15%. Valoarea medie a unei tranzactii a fost de 133 de dolari.
"Comertul electronic reprezinta inca un procent foarte mic din numarul platilor efectuate prin intermediul cardurilor in Romania, insa se dezvolta foarte rapid si tot mai multi romani sunt dornici sa se alature revolutiei Internetului, fenomen care a cucerit intreaga lume", a declarat Catalin Cretu, Area Manager pentru Romania si Bulgaria, Visa International CEMEA.
In aceeasi perioada, desi comertul electronic se afla inca intr-o faza primara in Romania, cetatenii straini detinatori de carduri Visa au fost atrasi de bunurile si serviciile oferite de paginile de Internet din Romania si au realizat cumparaturi prin intermediul cardurilor Visa in valoare totala de peste 8000 de dolari, cu o medie de 2 tranzactii realizate pe zi. Cei mai interesati de cumparaturile realizate online in Romania au fost cetatenii americani cu 31% din totalul sumei cheltuite, urmati de britanici cu 30%, cumuland astfel mai mult de jumatate din suma cheltuita in magazinele virtuale romanesti de catre cetatenii straini detinatori de carduri Visa.
"Ne asteptam ca numarul de vanzari online sa creasca, in special dupa ce sistemul Verified by Visa a fost introdus, oferind un nivel sporit de securitate si incredere detinatorilor de carduri si comerciantilor. Datorita noului nivel de protectie oferit de Verified by Visa, cei care isi folosesc cardul pentru cumparaturi online pot sa fie siguri ca tranzactia se face numai cu permisiunea lor. Acest serviciu contribuie la eliminarea celor mai multe dintre fraudele care se produc in tranzactiile derulate online si ne aduce mai aproape de momentul in care Internetul va deveni o zona absolut sigura pentru amatorii de cumparaturi", a adaugat Catalin Cretu.
Verified by Visa este un serviciu bazat pe parola personala al carui obiectiv este sa le ofere detinatorilor de carduri un grad sporit de siguranta cand fac cumparaturi online. Detinatorii de card pot solicita acest serviciu bancii emitente fara nici un cost suplimentar, fiind asigurati ca detin un card protejat impotriva utilizarii frauduloase, atunci cand acceseaza pagini de Internet inregistrate in sistemul "Verified by Visa".
De asemenea, magazinele virtuale inscrise in acest program inregistreaza o scadere cu aproximativ 80% a numarului de tranzactii nerecunoscute.
In Romania, 3 banci acceptatoare si 4 banci emitente s-au inregistrat in programul Verified by Visa. Conform celor mai recente cifre date publicitatii de RomCard, aproximativ 700.000 de detinatori romani de carduri au fost deja inrolati de bancile emitente in acest program si se pot activa in orice moment, ulterior avand posibilitatea sa faca tranzactii online. In acelasi timp, peste 30 comercianti s-au configurat deja pentru e-commerce. (A.B.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Voi cautati calul la capatul celalalt !   de traktorist
A r h i v a
  Buget 2005 - Silvicultura incorect fundamentata    
  Investitie Sumitomo la Alba Iulia    1 comentariu
  Piata de medicamente se va dubla pana in 2007    
  Isarescu: Proiectele de infrastructura si mediu necesita 76 de miliarde de euro    1 comentariu
  Obiectivele Strategiei de la Lisabona sunt foarte greu de atins    
  UE finanteaza infiintarea de laboratoare vamale in Romania    
  Rominserv redeschide fabrica de armaturi IAIFO Zalau    1 comentariu
  HVB Bank a lansat Conturile de Economii    
  UniKasa prin Citibank    
  UniCredit Romania si-a majorat capitalul social    
  RENAR a fost recunoscuta international    1 comentariu
  Imprumut BEI pentru reabilitarea sistemelor de apa    
  Promotie MasterCard    2 comentarii
  FONDUL DE GARANTARE A CREDITULUI RURAL S.A.    
  Romania este o piata dinamica spre deosebire de pietele Europei de Vest cu economii stagnante    1 comentariu
  Piata de capital are un potential enorm de crestere    
  Romania predictibila    1 comentariu
  Bursa de Valori Bucuresti: Evolutii in perioada 1 - 5 noiembrie 2004    
  Despre rata unica de impozitare a venitului (I)    
  Polonia impoziteaza cu 50% veniturile mari    
  Magazin pentru mamici si copii    1 comentariu
  Program de masuri de intarire a increderii    
 Top afisari / comentarii 
 Clanul Stoaca, in instanta (1364 afisari)
 Traficanti deferiti instantei (537 afisari)
 Magazin pentru mamici si copii (393 afisari)
 Rominserv redeschide fabrica de armaturi IAIFO Zalau (207 afisari)
 Primele noua persoane judecate in dosarul Cocaina, audiate de magistrati (192 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00980 sec.