Ziua Logo
  Nr. 3171 de sambata, 13 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Scriitorii romani au ajuns in "Cuibul de viespi"
In Vechea Fierarie vieneza (Alte Schmiede) - un nume foarte cunoscut printre organizatorii de manifestari literare din intreg spatiul german - s-a lasat "Toamna literara" romaneasca zilele acestea (12-14 noiembrie). Dumitru Tepeneag, Mircea Dinescu, Gabriela Adamesteanu, Vlad Zografi, Nora Iuga, Adriana Bittel, Daniel Banulescu, Ioan Grosan, Eginald Schlattner si Mircea Cartarescu vor lectura din creatiile lor pentru publicul austriac, asa cum, in mai anul acesta, sase dintre cei mai apreciati scriitori austrieci au citit din operele lor in cadrul unor seri literare organizate la "Laptaria lui Enache" din Bucuresti.
Prezentarea romanilor in Austria va fi asigurata de catre de Gerhard Csejka, Ioana Parvulescu si Georg Aescht, iar programul mai cuprinde conferinta "Romania. Revolutia furata si revenirea in Europa" (sustinuta de Liviu Papadima), si o discutie pe tema "De la cenzorul atent la publicitatea risipitoare. Ce a insemnat ieri si ce inseamna azi sa scrii in Romania", moderata de scriitorul austriac Jan Koneffke. Un moment omagial Gellu Naum va beneficia de lecturi din opera scriitorului si de participarea Adei Milea, cu fragmente din "Apolodor".
Prezenta fizica a scriitorilor nostri contemporani la Viena a fost prefatata de prezenta lor tiparita, in numarul 136 al revistei "Wespennest" (Cuibul de viespi). Astfel, iubitorilor de literatura din Austria li s-a oferit ocazia de a se familiariza cu eseurile Ioanei Parvulescu si ale lui Liviu Papadima, cu lirica si proza lui Mircea Dinescu, a lui Mircea Cartarescu, a Gabrielei Adamsteanu, a Norei Iuga, a lui Alexandru Papilian, a lui Ioan Grosan, a lui Alexandru Vona, a lui Dumitru Tepeneag, a lui Vlad Zografi s.a. (L.D.)
A r h i v a
  Dinica si-a anuntat oficial candidatura la Presedintie    1 comentariu
  "Matrioska" resiteana pe scena bucuresteana    
  Corul Gregorian din Paris si Corala Te Deum Laudamus concerteaza impreuna    
  "Ocolul Pamantului in balon" cu succes    
  "madybaby.edu": un teatru 100% romanesc    
  "Cultura si Cultele", laude, laude si lozinci    
  "Serialele pentru tineri"    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Clanul Stoaca, in instanta (1364 afisari)
 Traficanti deferiti instantei (537 afisari)
 Magazin pentru mamici si copii (393 afisari)
 Rominserv redeschide fabrica de armaturi IAIFO Zalau (207 afisari)
 Primele noua persoane judecate in dosarul Cocaina, audiate de magistrati (192 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00919 sec.