Ziua Logo
  Nr. 3169 de joi, 11 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Primele victime ale datoriilor din Sanatate
Criza de seringi la Buzau
Spitalul Judetean Buzau se confrunta cu o criza acuta de seringi, dupa ce firma distribuitoare a refuzat sa mai onoreze cererea deoarece unitatea spitaliceasca nu a platit facturile scadente, informeaza Mediafax. Astfel, bolnavii sunt nevoiti sa vina de acasa nu numai cu unele medicamente, ci si cu seringi. Directorul Spitalului Judetean Buzau, medicul Stanciu Paraschiv, a declarat ca a luat legatura cu un alt furnizor de seringi, astfel ca problema ar putea fi rezolvata in cateva zile, insa numai dupa ce societatea cu care spitalul a incheiat contractul la inceputul anului va anunta in scris refuzul onorarii cererii unitatii buzoiene. O alta problema stringenta cu care se confrunta, la momentul actual, Spitalul Judetean, din cauza lipsei banilor este cea legata de aprovizionarea cu oxigen, distribuitorul conditionand furnizarea acestuia de plata la zi a facturilor scadente.
Potrivit directorului economic al Directiei Judetene de Sanatate Publica, economistul Gabriela Ion, datoriile spitalelor buzoiene si ale Serviciului Judetean de Ambulanta se ridica, la 30 octombrie, la aproximativ optzeci de miliarde de lei. Cele mai mari probleme le intampina Spitalul Judetean Buzau ale carui restante se cifreaza la 51,4 de miliarde de lei.
Furnizorii de produse medicale au avertizat saptamana trecuta autoritatile ca vor sista aprovizionarea spitalelor daca nu vor fi achitate datoriile acumulate de catre unitatile sanitare.
Mihaela JITEA 
A r h i v a
  Pacea contopista    
  Dardaie scoala    
  Cinci rectori pe un loc    
  Specialistii diseca ghidurile de tratament pentru afectiunile neurologice    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Specialistii diseca ghidurile de tratament pentru afectiunile neurologice (531 afisari)
 Compania GFS multumeste ziarului ZIUA (462 afisari)
 Initiative romanesti pentru securitatea europeana (386 afisari)
 Universitarii francofoni impotriva proiectului Bastroe (312 afisari)
 Adevar si diversiune privind cota unica (301 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00678 sec.