Ziua Logo
  Nr. 3169 de joi, 11 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Pacea contopista
-- Pact urgenta * Salariile functionarilor cresc in transe din 2005 * Premiantii vor putea castiga 800 de euro
Salariile de baza ale functionarilor publici vor creste cu 17,6 la suta, in transe, de la 1 ianuarie 2005. Acestea vor fi cuprinse intre aproximativ patru si 32 de milioane de lei, in functie de nivelul studiilor, categoria, gradul profesional si nivelul la care se presteaza activitatea (central sau local).
Decizia a fost luata in sedinta de ieri a Guvernului, cre a aprobat o ordonanta de urgenta care reglementeaza drepturile salariale si alte drepturi ale functionarilor publici pentru 2005. "Cresterea salariala va fi acordata in doua etape, respectiv 45 la suta de la 1 ianuarie 2005 si 55 la suta de la 1 octombrie 2005, numarul functionarilor publici care vor beneficia de aceste cresteri fiind estimat la circa 100.000", a declarat Gheorghe Emacu, ministru delegat pentru Administratia Publica, la Palatul Victoria. Pentru aparatul propriu al ministerelor, al celorlalte organe de specialitate din administratia publica centrala, Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, Inspectia Muncii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca sunt prevazute salarii de baza cuprinse intre aproximativ patru si 28 de milioane de lei. Pentru aparatul propriu din prefecturi, institutii subordonate autoritatilor publice centrale, servicii publice descentralizate ale ministerelor si alte organe ale administratiei publice centrale, inspectiile teritoriale de munca, case judetene de asigurari de sanatate, de pensii si pentru ocuparea fortei de munca, precum si consilii judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), salariile de baza vor fi cuprinse intre aproximativ patru si 27 de milioane de lei.
Pentru aparatul Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliului Legislativ, Consiliului Concurentei, Curtii de Conturi, Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si Consiliului National al Audiovizualului, salariile de baza vor oscila intre aproximativ patru si 32 de milioane de lei. Indemnizatiile de conducere vor varia de la 55 la suta din salariul de baza (pentru un director general) si 40 la suta (director adjunct), la 30 la suta (sef serviciu) si 25 la suta (sef de birou).
Pentru rezultate deosebite in activitate, ordonatorul de credite poate acorda un salariu de merit lunar de pana la 15 la suta din salariul de baza, pentru cel mult 20 la suta din angajatii cu statut de functionari publici. Salariu de merit vor putea primi functionarii publici care nu au fost sanctionati disciplinar si cei a caror sanctiune a fost anulata. (B. PAUN)
A r h i v a
  Criza de seringi la Buzau    
  Dardaie scoala    
  Cinci rectori pe un loc    
  Specialistii diseca ghidurile de tratament pentru afectiunile neurologice    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Specialistii diseca ghidurile de tratament pentru afectiunile neurologice (531 afisari)
 Compania GFS multumeste ziarului ZIUA (462 afisari)
 Initiative romanesti pentru securitatea europeana (386 afisari)
 Universitarii francofoni impotriva proiectului Bastroe (312 afisari)
 Adevar si diversiune privind cota unica (301 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00852 sec.