Ziua Logo
  Nr. 3163 de joi, 4 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- Biblia jubiliara pe CD
O sesiune de comunicari intitulata "Spiritualitatea Ortodoxa si Societatea Informationala" va fi organizata maine, de la orele 11.00, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, cu ocazia lansariii Bibliei - Editia Jubiliara a Sfantului Sinod - pe compact disc. La evenimentul organizat de Universitatea Babes-Bolyai, Arhiepiscopia Ortodoxa a Clujului si Facultatea de Teologie Ortodoxa Cluj, vor vorbi IPS Arhiepiscopul Bartolomeu Anania, prof.univ.dr. Andrei Marga, prof.univ.dr. Nicolae Bocsan, ing. Grigore Popescu, prof.conf.univ.dr. Ioan Chirila si pr.lect.univ. dr. Stefan Iloaie. (D.L.M.)
Versuri sanscrite la USR
Un recital de versuri sanscrite din poemul "Gitagovinda" va avea loc maine, de la orele 13.00, in Sala Oglinzilor de la Uniunea Scriitorilor din Romania. Recitalul va fi sustinut de profesorul Abhijit Gosh, de la Universitatea Jadavpur din Calcutta. (D.L.M.)
Saptamana culturii croate
Ministerul Culturii si Cultelor si Ambasada Republicii Croatia in Romania organizeaza, pana pe 5 noiembrie, la sediul din Sos. Kiseleff nr.30 o suita de manifestari artistice in cadrul saptamanii culturii croate. Astfel, la Sala de Expozitii poate fi vazuta "Dantelaria in Croatia" ("Dantela de Pag", "Dantela de pe Hvar", "Dantela din Lepoglava"). La Sala Multimedia, in fiecare zi, de la orele 18.00 sunt prezentate filme artistice realizate in perioada 2000-2003, cu subtitrare in limba engleza. Intrarea este libera. (D.L.M.)
Arta copiilor medieseni
O expozitie de pictura, grafica si ceramica organizata de Scoala "Mihai Eminescu" din Medias, judetul Sibiu, va fi vernisata maine, de la orele 12.00, la Biblioteca Pedagogica Nationala "I.C. Petrescu" din Bucuresti. Expozitia este realizata de elevi ai claselor V-VIII ai grupelor cu program suplimentar de arte plastice, pregatiti de profesoarele Elisabeta Fratila si Daniela Domsa. La vernisaj vor participa Irinel Chiran, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii, Anton Scornea, presedintele Asociatiei Profesorilor de Muzica si Desen, pictorul Neculai Hilohi, George Anca, directorul Bibliotecii Pedagogice si copiii expozanti, alaturi de profesoarele lor. (D.L.M.)
Opereta pentru pensionari
Pensionarii vor putea vedea astazi, de la orele 18.00, la Teatrul de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, o comedie spumoasa, in interpretarea celor mai talentati artisti, intr-un decor de zile mari - Suzana de Jean Gilbert. Biletul pentru pensionari costa 15.000 de lei. Regia spectacolului este semnata de Constanta Campeanu, iar in rolul principal joaca Mioara Manea Arvunescu. (D.L.M.)
Nacional de Danza in Romania
Compania Nacional de Danza se va afla intr-un turneu in Romania, urmand sa sustina la Bucuresti doua spectacole extraordinare (12 si 13 noiembrie), a anuntat JTI International, care aniverseaza astfel zece ani de existenta in Romania. Compania Nacional de Danza este una dintre cele mai prestigioase companii de dans din lume, iar spectacolele se desfasoara sub egida "Intalnirile JTI", eveniment in cadrul caruia au fost prezente la Bucuresti si alte companii de dans renumite Bejart Ballet si Tango Pasion. Directorul artistic al anacional de Danza, Nacho Duato, este considerat cel mai talentat coregraf al noului val. Spectacolele vor avea loc in Sala Mare a Teatrului National, de la orele 19.00. Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a teatrului si la www.ebilet.ro (D.L.M.)
A r h i v a
  Biserica preseaza Parlamentul    3 comentarii
  Horia Popp va recomanda    
  Act artistic anti-momeala    
  Scaunele au revenit in jurul Mesei Tacerii    
  Austriecii invita arta romaneasca la ei acasa    1 comentariu
  POVESTEA LUI JOHN LENNON    
  Gabriele Greco vine sa se distreze in Romania    
 Top afisari / comentarii 
 S-a gogonat la Muzeul Taranului Roman (29 afisari)
 Privatizarea PETROMIN, ultimul tun al PSD (26 afisari)
 Deshumare in cazul Marcel Tundrea (25 afisari)
 Echitate sau egalitarism? (24 afisari)
 "Dalmatienii" CSM (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00883 sec.