Ziua Logo
  Nr. 3163 de joi, 4 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Galeriile bucurestene va stau la dispozitie
Horia Popp va recomanda
In vara aceea, fata hipersexy a lui Rosu Imparat (manelista de top) a ajuns, in sfarsit, la coacere.Venit-a astfel vremea sa se marite si ea. Precaut, Verde Imparat, tatal lui Fat-Frumos-Bogat-Viril-si-Imaginativ, si-a trimis, peste mari si tari, pictorul cel mai cel cu porunca sa faca spionaj. Adica sa-i picteze, viitoarei nurori, portretul. A iesit o capodopera. Care viitorului mire (specializat in lupte cu zmei si arta moderna) i-a placut foarte mult. Intr-atat, incat in urmatoarele cinci minute, a tinut neaparat sa cunoasca modelul viu in toate detaliile lui formidabile. Si l-a tot cunoscut si rascunoscut apoi, pana la adanci batranete. Asa i-a trebuit daca a crezut prea mult in, pe atunci, rolul cel mai important al artei vizuale: cel, sa-i zicem, documentar.
Astazi lucrurile par mult mai simple: adolescentul isi poate consuma pe deplin fanteziile avand intr-ajutor, pe perete, un poster (comis de excelenti profesionisti ai fotografiei) in care ii zambeste, insinuant si incurajator, Britney Spears, Nicole Kidman sau "Avem incredere in el".
Iar, pe de alta parte, o data cu nasterea dagherotipului, nemaiavand rolul de a imita, s-a schimbat fundamental si sensul dezvoltarii artelor plastice: a aparut Impresionismul, apoi Cubismul, Suprarealismul si o expozitie la SIMEZA a studentilor de an trei, sectia Design a Universitatii de Arta. Atat de mult talent, ca nici nu incape in galerie. Dar, pana cand vor expune in spatii celebre, vedeti, va rog, oferta momentului acesta: o colectie deosebita de fotografii care isi merita din plin lungul meu preambul.
A r h i v a
  Biserica preseaza Parlamentul    3 comentarii
  Act artistic anti-momeala    
  Scaunele au revenit in jurul Mesei Tacerii    
  Austriecii invita arta romaneasca la ei acasa    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  POVESTEA LUI JOHN LENNON    
  Gabriele Greco vine sa se distreze in Romania    
 Top afisari / comentarii 
 S-a gogonat la Muzeul Taranului Roman (29 afisari)
 Privatizarea PETROMIN, ultimul tun al PSD (26 afisari)
 Deshumare in cazul Marcel Tundrea (25 afisari)
 Echitate sau egalitarism? (24 afisari)
 "Dalmatienii" CSM (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02153 sec.