Ziua Logo
  Nr. 3162 de miercuri, 3 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Colegiul Medicilor face valuri intr-un scandal minor
Solidaritatea corbilor
-- Un doctor a fost bagat in spital de rudele pacientului mort * Breasla doctorilor sare in apararea medicului batut la Braila * In comunicatul remis redactiei ei deplang tragedia, dar nu ancheteaza cazul * Pe de alta parte, cazurile flagrante de malpraxis au fost ingropate odata cu pacientii
Colegiul Medicilor din Romania dezaproba agresarea unui doctor brailean, de catre membrii familiei unei persoane care a decedat, si cere politiei sa inceapa o ancheta penala pentru stabilirea circumstantelor in care a avut loc incidentul, precum si sanctionarea vinovatilor. Potrivit presedintelui CMR, Mircea Cinteza, medicul Carol Stefan de la Clinica de Obstetrica Ginecologie Braila a fost agresat la sfarsitul lunii septembrie, de catre familia unei paciente care a decedat. "Medicul Stefan a fost batut chiar in curtea Spitalului Judetean Braila in momentul in care mergea, potrivit uzantelor, la morga unitatii sanitare, unde urma sa se efectueze necropsia femeii", se precizeaza intr-un comunicat redactiei de CMR. In urma agresiunii, medicul a fost internat in spital. "Trebuie sa atragem atentia ca prezumtia de nevinovatie este un drept constitutional si trebuie respectat in cazul profesiei de medic mai ales ca, rezultatele examenului medico-legal nu sunt inca comunicate, iar conflictele trebuie rezolvate numai pe cai legale", se mai precizeaza in comunicat.
Presedintele CMR face apel atat la reprezentantii corpului medical, cat si la institutiile competente sa descurajeze acest mod de rezolvare a problemelor. Medicii din Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Braila nemultumiti de faptul ca un coleg de-al lor a fost agresat, au trimis primului-ministru o scrisoare deschisa in care isi exprima revolta si dezaproba atitudinea violenta a familiei unei paciente decedata in unitatea lor.
"Mentionam ca in timpul internarii, pacientei i-au fost acordate toate ingrijirile medicale necesare si regretam sfarsitul tragic. Intelegem durerea si disperarea familiei, dar dezaprobam atitudinea violenta asupra unui medic. Si noi, medicii, dorim ca ancheta, in curs de desfasurare, sa elucideze toate cauzele care au dus la deces, motiv pentru care am pus deja la dispozitia organelor abilitate toate documentele si probele necesare", se precizeaza in scrisoarea doctorilor braileni.
In acelasi timp, nenumarate contestatii ale pacientilor privind buna credinta a unor medici manifestata in exercitarea actului medical depuse la organismele competente, printre care se numara si Colegiul Medicilor, asteapta un raspuns. Colegiul Medicilor nu a manifestat pana acum aceeasi promptitudine in solutionarea cazurilor de culpa medicala lasand impresia ca nu este prea dornic sa recunoasca faptul ca se poate gresi, voluntar sau involuntar, ca actul medical se desfasoara si el sub semnul erorilor umane.
Mihaela JITEA 
A r h i v a
  Promisiuni mici si mijlocii    
  Epidemie de hepatita A la Brasov    
  Botez in Portul Constanta    
  Macel in Rodna    
  50% gaze libere    
  Stiri pe scurt    
  Lantul justitiei se strange in jurul lui Sever Muresan    
 Top afisari / comentarii 
 Liste electorale (1181 afisari)
 Sare iodata cu de-a sila (390 afisari)
 Botez in Portul Constanta (25 afisari)
 Contradictii privind discernamantul criminalului care si-a ucis sora (21 afisari)
 Cum isi aleg americanii presedintele (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00758 sec.