Ziua Logo
  Nr. 3162 de miercuri, 3 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
-- Bac 2005 pe 27 iulie
Potrivit graficului de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2005, examenul va incepe in 27 iunie, cu probele orale. Astfel, in 27 si 28 iunie are loc proba la Limba si literatura romana -oral. In 29 si 30 iunie - Limba si literatura moderna, iar in 1-2 iulie - Limba si literatura materna. Probele orale sunt eliminatorii, nota minima pentru promovarea acestora fiind 5. Probele scrise incep in 4 iulie, cu testul la Limba si literatura romana. In 5 iulie este testul la Limba si literatura materna, 6 iulie - proba obligatorie a profilului, 7 iulie - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (proba scrisa sau practica), 8 iulie - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (proba scrisa sau practica). In 11 iulie vor fi afisate rezultatele si vor fi depuse contestatiile (orele 16:00 - 20:00). In 12-13 iulie 2005 vor fi rezolvate contestatiile, astfel ca in 14 iulie sa fie afisate rezultatele finale. Candidatii care nu au promovat examenul sau numai anumite probe in sesiunea din vara mai au o sansa in toamna, in perioada 22 august-2 septembrie. (Mihaela JITEA)
SOS de incalzire
Pana la 29 octombrie, au fost depuse la 978.699 de cereri pentru acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei in sezonul rece 2004-2005, informeaza Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Dintre acestea, 531.498 sunt cereri pentru acordarea de ajutoare celor care folosesc agent termic in sistem centralizat, iar 447.201 sunt cereri ale celor care se incalzesc cu gaze naturale. Pana in prezent au fost prelucrate informatic, la nivel national, 785.053 de cereri, respectiv 80% din totalul cererilor primite. Pana la aceasta data au fost emise deciziile de acordare a dreptului la ajutorul pentru incalzirea locuintei si au fost personalizate bonurile valorice cu numele titularilor ajutoarelor. Directiile teritoriale pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala vor finaliza pana la sfarsitul saptamanii ultima etapa a programului de acordare a ajutorului pentru incalzirea locuintei. In situatia in care familii si persoane singure indeplinesc conditiile de acordare a ajutorului pe parcursul sezonului rece, acestea vor beneficia de ajutor pentru incalzirea locuintei incepand cu luna depunerii cererii. (C.S.)
Arhitectura la concurs
Primaria Sectorului 1 impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania lanseaza astazi, la ora 11.00, un concurs de proiecte de arhitectura pentru realizarea cladirii noului centru de hemodializa al Spitalului Clinic de Nefrologie "Carol Davila". Destinatia proiectului este construirea unei cladiri care sa se integreze perfect in peisajul urbanistic privilegiat al zonei si avand in vedere caracterul de monument de arhitectura al spitalului. Cladirea va fi dotata cu cele mai moderne echipamente, asigurand functionarea neintrerupta a tuturor sistemelor si urmarind satisfacerea cerintelor medicale pentru un numar sporit de pacienti. (M.S.)
Luna Persoanelor cu Dizabilitati
Primaria Sectorului 1 a deschis ieri o campanie dedicata persoanelor cu dizabilitati, menita sa creeze o alta imagine a acestora, prin o serie de evenimente pe care le vor promova. La eveniment a participat un grup de initiativa format din reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala a Sector 1, ai Primariei Municipiului Bucuresti, din membri ai retelei Parteneri Activi pentru Bucuresti, ai Federatiei PARRO, ai Consiliul National al Dizabilitatii, ai Aliantei Nationale impotriva Discriminarii, precum si ai altor institutii si organizatii. "Luna Persoanelor cu Dizabilitati" se va derula sub egida UNESCO, iar initiatorii doresc, pe tot parcursul lunii noiembrie, integrarea persoanelor cu dizabilitati. In program sunt cuprinse seminarii, mese rotunde, evenimente artistice, concursuri sportive etc. (M.S.)
A r h i v a
  Promisiuni mici si mijlocii    
  Epidemie de hepatita A la Brasov    
  Botez in Portul Constanta    
  Macel in Rodna    
  50% gaze libere    
  Solidaritatea corbilor    
  Lantul justitiei se strange in jurul lui Sever Muresan    
 Top afisari / comentarii 
 Liste electorale (1181 afisari)
 Sare iodata cu de-a sila (390 afisari)
 Botez in Portul Constanta (25 afisari)
 Contradictii privind discernamantul criminalului care si-a ucis sora (21 afisari)
 Cum isi aleg americanii presedintele (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01045 sec.