Ziua Logo
  Nr. 3162 de miercuri, 3 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- "Jiltul vulturului"
Cel mai recent roman al scriitorului mexican Carlos Fuentes, "Jiltul vulturului", a fost lansat ieri la Libraria Carturesti din Bucuresti. Aparut la Editura Curtea Veche, volumul a fost prezentat de Leandro Arellano, Ambasadorul Mexicului la Bucuresti, Andrei Ionescu si Horia Barna, traducatorul volumului. Invitat special la eveniment a fost poetul mexican Jorge Valdes Diaz-Velez. (D.L.M.)
"Emotii peste timp"
Clarinetistul Aurelian Octav Popa si violista Sanda-Craciun Popa vor sustine astazi, de la orele 18.30, la Palatul Sutu, un recital intitulat "Emotii peste timp". In cadrul serii muzicale care face parte din Stagiunea Muzicala "Iosif Sava" a Fundatiei ACCUMM, cei doi vor interpreta lucrari de John Cage, Igor Stravinski, Olivier Messiaen, H.U. Lehmann, Tiberiu Olah, Violeta Dinescu, J.Ph. Rameau, Henry Purcell, Tobiss Hume, Anonimus si Francis Poulenc. Intrarea este libera. (D.L.M.)
"Vioara sufletului"
Volumul "Vioara sufletului", o antologie de poezie si proza, va fi lansat astazi, de la orele 17.00, la Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu" (Str. Popa Lazar, nr. 8). Antologia cuprinde texte de Florena Mihailescu, Andrei Catalin Ghita, Izabela Goleanu, Amalia Militaru, Maria Costache, Liviu Ralea, Anca Pitaru, Aura Mircea, Suzana Paunescu, Violeta Stancu, Delia Grigorescu, Mihaela Georgescu, Andrei Nicolescu. Volumul aparut la Editura Mentor Macro va fi prezentat de prozatorul Adrian Schiop si de editorul Veronica Anghelescu. (D.L.M.)
Expozitie romaneasca la Paris
Institutul Cultural Roman din Paris a organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, vernisajul Expozitiei "Fragmente de timp" de Ioan Herteg, in prezenta artistului care expune pentru prima data la Paris. Ioan Herteg s-a nascut la Baia Mare si si-a facut studiile de arta la Cluj si a continuat la Institutul Kamprath din Darmstadt. A expus pentru prima data la Galeria Artis din Baia Mare, iar in anul 2000 si-a prezentat lucrarile la Galeria Performance din Cluj. "De la piatra la lemn, de la materia figurativa la abstractie, de la obiectul recuperat intr-o renastere sub alte forme, transformand supraconsumul in poezie, Ioan ne conduce in lumea sa cu usurinta si cu forta. Opera sa este o desteptare ecolofilozofica", spune criticul Cecile Prot. Expozitia de la Paris va fi deschisa pana pe 12 noiembrie 2004. (D.L.M.)
Libertati si regimuri
Secretariatul de Stat pentru Culte din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor a organizat la Bucuresti, intre 29 si 31 octombrie, o consultare internationala privind proiectul de lege "Libertatea religioasa si regimul general al cultelor din Romania". Reuniunea consultativa a fost realizata cu sprijinul Comisiei Europene pentru Democratie si Drept (Comisia de la Venetia) iar la ea au participat reputati specialisti in domeniu, experti de la mari universitati si centre de cercetare din tari ale Uniunii Europene, experti ai Comisiei de la Venetia. (D.L.M.)
A r h i v a
  Teatrul - bucuria de a trai    
  A aparut "Ghidul turistic al Romaniei"    
  Premii pentru literatura in spectacol multimedia    
  "Alter Ego (din ciclul Vise Ciudate)"    
  Lucrarile Sfantului Sinod    
  Tematica literaturii    
  MESIA    
  Mari productii europene la Pro Cinema    
 Top afisari / comentarii 
 Liste electorale (1181 afisari)
 Sare iodata cu de-a sila (390 afisari)
 Botez in Portul Constanta (25 afisari)
 Contradictii privind discernamantul criminalului care si-a ucis sora (21 afisari)
 Cum isi aleg americanii presedintele (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00846 sec.