Ziua Logo
  Nr. 3157 de joi, 28 octombrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Moscova exclude retragerea trupelor ruse din Transnistria
Moldova ramane in CSI
"Nici nu poate fi vorba despre o evacuare neconditionata a potentialului militar rusesc din Transnistria, deoarece Rusia are aici un patrimoniu militar care nu poate fi aruncat. Aceasta este explicatia aflarii noastre aici", a declarat ieri la Chisinau, ambasadorul cu misiuni speciale al Federatiei Ruse Igor Savolski. "Desi, conform intelegerilor de la summit-ul OSCE de la Istanbul, Rusia trebuie sa-si evacueze trupele si munitiile din regiunea transnistreana, acest lucru depinde de intelegerea intre doua parti", a precizat Savolski. Ambasadorul rus a avut la Tiraspol intrevederi cu Igor Smirnov. "Noi nu vom impiedica dezvoltarea relatiilor economice intre intreprinderile din Rusia si Transnistria", a mai spus Savolski.
Republica Moldova va continua sa faca parte din Comunitatea Statelor Independente (CSI) - fosta URSS, a asigurat ieri presedintele Vladimir Voronin cu ocazia intalnirii la Baku cu presedintele azer Ilham Aliev, transmite agentia de presa Flux consultata de Rompres. "Republica Moldova nu intentioneaza sa paraseasca structura data, dar regreta gradul scazut de eficienta a acesteia si continua sa pledeze pentru armonizarea principiilor de cooperare in cadrul CSI cu cele acceptate in cadrul Uniunii Europene". "Republica Moldova ar putea renunta la CSI doar daca ar obtine un nou statut in comunitatea europeana si la recomandarile acesteia", a afirmat ministrul de Externe Andrei Stratan citat de Flux. (D.E.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Moldova ramane in CSI - cauza e la Bucuresti!   de matemca
Este timpul ca MOLDOVA sa fie re-intregita, un nou deal - pentru administrarea bazei militare Ruse re-negociat .....   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  SIE: Transnistria, un rai al terorismului    1 comentariu
  Premiera in istoria UE: Comisia a cazut    1 comentariu
  Vai de invingatori!    15 comentarii
  Buttiglione nu cedeaza in fata lui Berlusconi    
  Jurnalistii haituiti de regimul Kucima intra in greva foamei    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Scoala gratis de arbitri la AJF Ilfov (228 afisari)
 Rafuiala mafiota in sanul VGB (123 afisari)
 Cei mai bogati politicieni din Romania (44 afisari)
 SRI, sectele si societatea civila (36 afisari)
 Invazia toapelor (30 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00718 sec.