Ziua Logo
  Nr. 3156 de miercuri, 27 octombrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Ion Craciunescu: "Divizia D este o jungla!"
-- Dupa ce asistentul Petronela Gore a fost batuta de trei jucatori, seful CCA a spus ca forul pe care-l conduce o va sprijini pe femeie cu bani si avocati
Pe data de 17 octombrie, la meciul de Divizia D dintre Vointa Motca si Noua Generatie, seria Iasi, arbitrul asistent Petronela Gore a fost batuta cu salbaticie de trei jucatori ai echipei gazda. In minutul 80, Mihai Acatrinei, legitimat la formatia din Motca, a venit la marginea terenului si i-a aplicat femeii un pumn in plina figura, pentru ca apoi un alt fotbalist, Ion Acatrinei, sa o tranteasca pe gazon, aceasta cazand cu capul la numai cativa centimetri de o bara metalica. De parca n-ar fi fost de ajuns, celor doi li s-a alaturat si Vasile Tarcan, care a venit si a injurat femeia, dupa care a scuipat-o, de acelasi tratament "beneficiind" si centralul Bogdan Hanceriu. In urma acestor incidente, partida a fost intrerupta, iar AJF Iasi a decis sa omologheze meciul cu scorul de 0-3 in favoarea oaspetilor, in vreme ce cei trei scandalagii au fost exclusi din viata sportiva, iar gruparea unde erau legitimati a fost data afara din structurile fotbalistice judetene. Interesant este ca Ion Acatrinei este la al doilea incident de acest fel, dupa ce, in partida Vointa Motca - Unirea Mircesti, din etapa a patra a Diviziei D iesene, l-a lovit pe arbitrul de centru delegat la acel meci. Referindu-se ieri la problemele cu care se confrunta arbitrii care oficiaza in Divizia D, presedintele CCA, Ion Craciunescu, a spus ca forul pe care-l conduce ii va sustine pe respectivii "cavaleri ai fluierului" cu sume de bani si avocati. "Nu-ti vine sa crezi ca in sport, in mileniul trei, mai exista asemenea animale pe terenul de fotbal! Locul acestor bestii este dupa gratii. Comisia o va sprijini pe arbitra cu bani si cu avocati pentru ca cei vinovati sa plateasca. In Divizia D este inca jungla", a zis Craciunescu. Acesta a declarat ca, la inceputurile carierei sale, a fost si el batut la un meci de divizia D: "Totusi, pe atunci mai era politie la aceste jocuri. Acum nici macar gard nu exista, nici protectie. Numai ei, arbitrii, stiu cum scapa de acolo".
Baremuri majorate pentru arbitri
O alta problema abordata ieri de Craciunescu a reprezentat-o intentia sa de a majora baremurile pentru arbitri delegati la meciurile din cadrul Diviziei A. "Exista aceasta dorinta din partea CCA si vom face o cerere catre LPF si FRF", a declarat Ion Craciunescu. Presedintele CCA a precizat ca, in cazul in care nu va fi acceptata marirea baremurilor, va solicita macar echivalarea sumelor in euro. "Totul se raporteaza in euro si trebuie sa intram si noi in rand cu lumea", a mai spus seful "cavalerilor fluierului". In Divizia A, un arbitru de centru primeste 325 de dolari net pentru o partida, arbitrii-asistenti - 200 de dolari, iar arbitrul de rezerva - 100 de dolari, aceste sume fiind achitate de echipele gazda.
Dragos STOICA 
A r h i v a
  Zenga: "Lui Borcea i s-a borcit capul!"c    
  CUPA ROMANIEI - optimi de finalA    
  Cine este la rand?    
  Amenzi la Iasi    
  Constantin s-a operat    
  Steaua vrea arbitri straini la meciurile cu Dinamo    
  Pavel aduna puncte la Stockholm    
  Malusel acuza jucatorii    
  Intrebari pentru Gordon Taylor    
  Nastase vrea sa-i puna lui Mutu pile la Blair    3 comentarii
  Mutu asteapta sentinta in 48 de ore    
  Rodica Chirita a fost suspendata doi ani    
  Jonathan Moore a primit doar avertisment    
 Top afisari / comentarii 
 "Pfizer", fortat sa retraga reclama mascata (129 afisari)
 Tanara violata si crestata de satanisti (94 afisari)
 Britney apeleaza la leacuri babesti pentru a avea copii (91 afisari)
 Candidati ai Uniunii PSD-PUR Judetul Alba (69 afisari)
 "Romania libera" revine la Senat (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00745 sec.