Ziua Logo
  Nr. 3156 de miercuri, 27 octombrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Program social de maxima excelenta
Iobagii PSD
-- PSD sustine scolarizarea in universitati occidentale de elita a performerilor * Conditia: dupa absolvire, sa se Intoarca si sa lucreze In tara
Zeci de absolventi de liceu sau de facultate din Romania vor putea pleca la studii in strainatate pe banii statului pentru a se specializa, la universitati de prestigiu din lume, in domenii precum management, finante sau diplomatie. Beneficiarii acestor burse vor fi obligati insa, prin contract, sa se intoarca dupa terminarea studiilor in Romania sa lucreze cativa ani. Prin programul "Bursa speciala "Guvernul Romaniei"", in acest an sunt acordate burse de studiu in valoare de un milion de euro. Din aceste fonduri, intre 40 si 80 de romani vor putea pleca la facultate, masterat sau doctorat, la cele mai titrate universitati din Europa de Vest si SUA.
Domeniile pentru care tinerii pot opta sunt economie, drept, studii europene, relatii publice, comunicare, administratie publica, diplomatie, studii politice, relatii internationale, inginerie, educatie, agricultura, agronomie, aparare nationala, ordine publica si sociologie pentru cei care vor sa mearga la facultate sau la masterat.
Cei care vor sa-si dea doctoratul prin programul guvernamental au la dispozitie domeniile economie, drept, studii europene, administratie publica, diplomatie, studii politice, relatii internationale, aparare nationala si ordine publica. Bursa speciala "Guvernul Romaniei" urmareste sa ofere tinerilor romani de elita posibilitatea de a se perfectiona la facultati de prestigiu din lume beneficiind de sustinere financiara din partea statului, sa sustina procesul de modernizare a administratiei publice si sa actioneze pentru stoparea fenomenului "exodul creierelor", a declarat, in conferinta de presa prilejuita de lansarea programului, Alexandru Popa, presedintele Comisiei pentru managerii publici si consilier al premierului Nastase.
Cei care vor sa opteze pentru bursele oferite in acest an de Guvern trebuie sa fie cetateni romani in varsta de maximum 35 de ani, sa fie de acord sa se intoarca in Romania, sa fie elevi in clasa a XII-a la un liceu acreditat, fie absolventi de studii universitare. Cuantumul burselor este stabilit in functie de universitatea pentru care opteaza fiecare bursier, insa acesta nu va depasi 30.000 de euro pe an pentru facultate, 35.000 de euro pe an pentru masterat si 20.000 de euro pe an pentru doctorat. Conform conditiilor stabilite prin legi in dosarul sau, fiecare aplicant va preciza un numar de 15 universitati la care si-ar dori sa studieze, lista din care ulterior se va stabili, in functie de mai multe criterii, cea mai potrivita.
Mihaela JITEA 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Iobagi?   de Maier
Rahat cu perje   de G.B.
si unde sunt stiintele exacte fizica, chimie, biologie.....   de santa
A r h i v a
  Sangele lui Branzan    
  Amenzi pentru incalcarea regulilor privind ajutorul de stat    
  Miting de protest al proprietarilor deposedati de comunisti    2 comentarii
  Vaccin antigripal in plina iarna    
  Anunt umanitar    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 "Pfizer", fortat sa retraga reclama mascata (129 afisari)
 Tanara violata si crestata de satanisti (94 afisari)
 Britney apeleaza la leacuri babesti pentru a avea copii (91 afisari)
 Candidati ai Uniunii PSD-PUR Judetul Alba (69 afisari)
 "Romania libera" revine la Senat (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00768 sec.