Ziua Logo
  Nr. 3156 de miercuri, 27 octombrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Sangele lui Branzan
-- Romanii refuza sa doneze sange, cu toata campania de promovare a Ministerului Sanatatii * Cele 141 de tone recoltate in 2003 nu satisfac, nici pe departe, nevoile spitalelor
Romanii au donat, in anul 2003, 141.000 de litri de sange, o cantitate foarte mica comparativ cu ceea care se recolteaza in alte tari europene, motiv pentru care Romania ocupa unul dintre ultimele locuri de pe continent, cu 17 donari la o mie de locuitori. Statisticile Institutului National de Hematologie indica insa o usoara tendinta crescatoare a numarului de donari in centrele de hematologie din tara. Astfel, daca in semestrul I al anului 2003 erau inregistrate 176.459 donari, in aceeasi perioada din 2004 numarul acestora crescut la 178.884, a declarat Mihaela Hoinarescu, directorul Centrului de Hematologie Bucuresti, cu ocazia lansarii Campaniei nationale de constientizare a importantei donarii benevole de sange, actiune ce se va desfasura pana in data de 15 noiembrie. La o donare sunt recoltati 400 sau 450 de mililitri de sange.
Campania "Doneaza Sange pentru Viata!" isi propune sensibilizarea populatiei in ceea ce priveste importanta donarii benevole de sange si se va desfasura in toate cele 41 de orase resedinta de judet din tara. Ministerul Sanatatii a alocat un miliard de lei din bugetul propriu pentru aceasta actiune. Pe langa acesta, conducerea ministerului a majorat de la 200.000 lei la 300.000 lei alocatiile pentru donatorii voluntari. Incepand de ieri, in vecinatatea centrelor de donare din marile orase vor fi amplasate puncte mobile de promovare, trecatorii fiind informati de catre persoane specializate asupra importantei si a necesitatii de a dona sange. Trecatorii vor primi materiale promotionale, iar cei care vor fi convinsi sa doneze vor fi indrumati la centrul de de hematologie local, unde, pe baza buletinului sau a cartii de identitate, le va fi intocmita o fisa medicala.
Mihaela Jitea 
A r h i v a
  Iobagii PSD    3 comentarii
  Amenzi pentru incalcarea regulilor privind ajutorul de stat    
  Miting de protest al proprietarilor deposedati de comunisti    2 comentarii
  Vaccin antigripal in plina iarna    
  Anunt umanitar    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 "Pfizer", fortat sa retraga reclama mascata (129 afisari)
 Tanara violata si crestata de satanisti (94 afisari)
 Britney apeleaza la leacuri babesti pentru a avea copii (91 afisari)
 Candidati ai Uniunii PSD-PUR Judetul Alba (69 afisari)
 "Romania libera" revine la Senat (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00757 sec.