Ziua Logo
  Nr. 3156 de miercuri, 27 octombrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
-- Ciuhandu iubeste jazz-ul
Liderul PNTCD Gheorghe Ciuhandu, candidat al partidului pentru Presedintia Romaniei isi va lansa candidatura altfel decat ceilalti aspiranti la functia suprema in stat. Astfel, cu ajutorul Fundatiei ulturale "JAZZ BANAT", PNTCD organizeaza in data de 31 octombrie 2004, la Sala Palatului, un concert extraordinar sustinut de TRILOK GURTU BAND - "Cel Mai Important Percutionist De Jazz Din Toate Timpurile", ales de criticii de gen. "Originar din India (Bombay), Trilok Gurtu a sustinut concerte in SUA si in peste 40 de locatii din Europa, farmecul muzicii sale fiind prezentat de LA Times: ''ceea ce face muzica sa asa de fascinanta este constanta sa aura de inedit''. De-a lungul carierei sale de succes, el a concertat cu cei mai mari artisti de gen, cum ar fi: Don Cherry, John McLaughlin, Katia&Marielle Lebeque", se arata in comunicatul de presa dat ieri publicitatii. (B. PAUN)
CJI castiga impotriva Guvernului
Centrul pentru Jurnalism (CJI) a castigat la prima infatisare procesul intentat Guvernului pentru refuzul de a furniza informatii privind contractele de publicitate, a anuntat ieri directoarea CJI, Ioana Avadani. Litigiul se refera la contractele de publicitate aprobate de Guvern si semnate de seful Executivului. Decizia a fost luata luni, in absenta reprezentantului Guvernului. Executivul are drept la recurs. In luna august, CJI a solicitat Guvernului, conform Legii accesului la informatiile publice, lista contractelor de publicitate aprobate de premierul Adrian Nastase. Purtatorul de cuvant al Guvernului a spus atunci ca fiecare institutie publica si-a semnat contractele de publicitate, care nu poarta avizul sau semnatura premierului. Acesta a dorit sa se asigure de legalitatea cheltuirii fondurilor, mai spunea Despina Neagoe, in replica la relatari din presa pe aceasta tema. CJI este asistat in acest proces de avocata Diana Calinescu, din partea Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Omului Comitetul Helsinki (APADORCH). (A.D.)
Campanie pe Internet
Presedintele PNL Sector 5 Claudius Zaharia, unul dintre tinerii candidati ai Aliantei D.A. PNL-PD la Camera Deputatilor in Bucuresti, si-a lansat un site personal. Astfel, la www.zaharia.deputat.ro, tanarul liberal ofera informatii privind programul sau si al Aliantei, date personale si cateva din initiativele legislative pe care tinerii liberali doresc sa le promoveze in noul Parlament, cum ar fi Legea burselor private. Rubrica "Forum" da posibilitatea unui dialog intre viitorul deputat si alegatorii care doresc sa beneficieze pe aceasta cale de audiente. Zaharia afirma ca a apelat si la aceasta modalitate de comunicare cu cetatenii deoarece "sunt foarte multi bucuresteni care acceseaza Internetul, iar un viitor parlamentar trebuie sa foloseasca si modalitatile moderne de dialog cu cei din circumscriptia sa". (R.G.)
Milut mizeaza pe Dreapta
Marian Petre Milut, candidatul Actiunii Populare la Presedintie, a sustinut ieri, intr-o dezbatere gazduita de Clubul Prometheus, ca una dintre conditiile necesare insanatosirii sistemului politic romanesc este revigorarea formatiunilor de centru-dreapta. In opinia lui Milut, situatia deloc multumitoare in care se afla economia si mediul de afaceri se datoreaza lipsei unor programe si politici active, specifice Dreptei. Intrebat ce va face daca va ajunge sef al statului, Milut a precizat: "Numai daca as lasa institutiile sa aplice legea si tot ar fi un lucru extraordinar". Moderatorul discutiilor pe tema "Dreapta in Romania 2004" a fost politologul Cristian Parvulescu. (O.B.)
Basescu piscat de Podgoreanu
Presedintele Comisiei de politica externa din Camera Deputatilor Radu Podgoreanu (PSD) va cere Comisiilor parlamentare de politica externa sa ia in discutie declaratiile lui Traian Basescu privind Ucraina si integrarea in UE, pentru a decide daca afecteaza interesele Romaniei, informeaza Mediafax. Podgoreanu a criticat, ieri, declaratiile candidatului Aliantei PNL-PD la Presedintie referitoare la faptul ca Romania ar trebui sa se aseze la masa si sa negocieze cu Ucraina interesul strategic pe care il are aceasta tara pe bratul Chilia. In opinia sa, prin aceste afirmatii Basescu este pregatit sa cedeze un teritoriu al tarii noastre. El a precizat ca, in plus, liderul PD a lasat sa se inteleaga, din alte declaratii ale sale, ca pune in balanta relatiile Romaniei cu UE si parteneriatul strategic cu SUA. Potrivit lui Podgoreanu, Comisiile de politica externa sau Parlamentul ar putea sa adopte o declaratie in cazul in care ajung la concluzia ca afirmatiile lui Traian Basescu afecteaza interesul Romaniei. (A.H.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Podgorene   de cosor ion
A r h i v a
  Curtea Constitutionala in campania PSD    4 comentarii
  Taranistii acuza atragerea institutiilor statului in campanie    2 comentarii
  Megachiolhan electoral cu Oprisan    
  "Romania libera" revine la Senat    
  Alianta acuza PSD de mita electorala    
  PNL-PD la trei procente de Uniunea PSD+PUR    
  JAI pericliteaza incheierea negocierilor cu UE    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 "Pfizer", fortat sa retraga reclama mascata (129 afisari)
 Tanara violata si crestata de satanisti (94 afisari)
 Britney apeleaza la leacuri babesti pentru a avea copii (91 afisari)
 Candidati ai Uniunii PSD-PUR Judetul Alba (69 afisari)
 "Romania libera" revine la Senat (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00972 sec.