Ziua Logo
  Nr. 3156 de miercuri, 27 octombrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- Vioara la Sutu
Stagiunea Muzicala a Fundatiei Accumm continua, in aceasta seara de la orele 18.30, la Palatul Sutu, cu un recital de vioara sustinut de elevi ai Liceului "George Enescu" din Bucuresti. Irina Raducanu va interpreta Romanta andaluza de Sarasatte, Alexandra Paladi va canta Intermezzo din Simfonia Spaniola de Lallo, iar George Butusina va interpreta Poloneza in Re major de Wienieawsky. In partea a doua a serii, Vladimir Patrascu va canta Capriciu basc de Sarasatte, iar Sabin Penea va interpreta Concertul nr. 5 de Mozart si Concertul nr. 1 de Paganini. Tinerii interpreti vor fi acompaniati la pian de Viorica Boerescu, Smaranda Ilea si Laura Smarandescu. Intrarea este libera. (D.L.M.)
Spatii vs corpuri publice
Expozitia "Public Spaces / Public Bodies" de Karen Kipphoff va fi vernisata astazi, de la orele 18.00, la Galeria Noua din Bucuresti. Expozitia, care va fi deschisa pana pe 11 noiembrie, propune un comentariu vizual asupra istoriei si politicii spatiului public, dintr-o perspectiva ce accentueaza contrastul dintre starea reala a unor spatii publice din Bucuresti, Berlin, Moscova sau Montreal si semnificatia lor simbolica. "Public Spaces / Public Bodies" prezinta o serie de printuri inkjet si un film video. Karen Kipphoff s-a nascut la Hamburg. Din 1999 se stabileste la Bergen, Norvegia, unde este profesor la Academia De Arta - Kunsthogskolen i Bergen. (D.L.M.)
Polona pentru toti
Institutul Polonez anunta inceperea inscrierilor pentru cursul de limba polona, nivel incepatori. Cursul este structurat in patru module a cate 20 de ore si constituie o buna pregatire in vederea obtinerii Certificatului de Cunoastere a Limbii Polone ca Limba Straina, nivel de baza. In perioada noiembrie 2004 - iunie 2005 sunt prevazute trei module: I noiembrie - ianuarie, II februarie - aprilie, III aprilie - iunie. Fiecare modul (20h) costa 25 Euro, la care se adauga pretul manualului (10 Euro). Cursantii vor putea folosi materialele didactice si revistele/ziarele puse la dispozitie de Institutul Polonez si, in plus, vor primi invitatii la toate evenimentele culturale organizate de institutie. Inscrierile se fac telefonic, la nr. 021/224 45 56, zilnic intre orele 9.00 si 17.00, pana pe 4 noiembrie. (D.L.M.)
Concert NYU Ensemble
Dinu Ghezzo si invitatii sai - NYU Ensemble - vor concerta astazi, de la orele 16.00, la Sala George Enescu a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Soprana Christine Ghezzo, pianistii Ron Mazurek si Dinu Ghezzo, baritonul John Gilbert si percutionistul Tom Beyer vor evolua alaturi de dansatoarea Lisa Naugle, in timp ce John Crawford se va ocupa de imagine. Invitati in concert vor fi Irinel Anghel, Andrei Kivu si Tom Brandus. (D.L.M.)
Avanpremiera la festival
Teatrul Luni de la Green Hours va prezenta, astazi, de la orele 19.00, cea de-a doua avanpremiera a Festivalului Independent de Teatru FIT -"BV" - 2004 ce va avea loc intre 6 si 12 decembrie. In cadrul Avanpremierei II vor fi prezentate in coupe spectacolele "Aici nu se simte" si "Oase pentru Otto". Cu aceasta ocazie va fi anuntata si castigarea cu aceste doua spectacole a Marelui Premiu Project-Fringe Award la ESB Dublin Fringe Festival-2004. Premiul consta in invitarea in Irlanda a Teatrului Luni cu un nou spectacol, pentru doua saptamani, la urmatoarea editie a ESB Dublin Fringe Festival, precum si finantarea acestei productii. (D.L.M.)
Arta made in Suedia
"Zvon de Suedia" si proiectul DramAcum sunt doua evenimente recente care au readus in atentia publicului spectacolele lectura. La "Arta versus arta", astazi, de la orele 20.30, pe TVR Cultural, invitatii Cristinei Modreanu, Mihai Dinvale si Carmen Vioreanu, vor discuta despre acest gen de manifestare care pare a deveni un substitut al spectacolului teatral. Telespectatorii vor afla de ce spectacolul lectura se bucura de succes la public, cat de mult poate fi pus in evidenta actorul si care sunt meritele regizorului, cum este perceput spectacolul lectura in strainatate si la noi, daca este o forma de a "testa" piesa la public sau poate deveni un gen in sine. (D.L.M.)
Serial nou la TVR2
Un nou serial, "Colectionarul de suflete", va debuta in aceasta seara, de la orele 22.45, la TVR 2. Thrillerul ii are in rolurile principale pe Chris Kramer, Carly Pope si Ellen Dubin. Serialul este foarte nou si despre el se vorbeste din ce in ce mai mult in tarile in care a inceput sa fie difuzat. Cu toate ca premiera lui a avut loc in acest an, serialul a fost deja remarcat de catre juriile de specialitate, fiind nominalizat la 21 de categorii ale galei LEO Awards si castigand sase premi. (L.I.)
A r h i v a
  Testamentul unui comedian    
  Hai la pita, neamule!    
  Orchestra Nationala Radio in turneu european    
  "Patrimoniul imaterial"    
  Filarmonica reia "Confluenta artelor"    
  Fado autentic adus de Misia la Bucuresti    
  ANUL DRAGONULUI    
  Oana Cuzino se lanseaza in muzica    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 "Pfizer", fortat sa retraga reclama mascata (129 afisari)
 Tanara violata si crestata de satanisti (94 afisari)
 Britney apeleaza la leacuri babesti pentru a avea copii (91 afisari)
 Candidati ai Uniunii PSD-PUR Judetul Alba (69 afisari)
 "Romania libera" revine la Senat (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01327 sec.