Ziua Logo
  Nr. 3156 de miercuri, 27 octombrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
-- Precursori de droguri la vama
Aproximativ o suta de kilograme de butanona si etil acetona, o combinatie de substante folosita in fabricarea drogurilor sintetice, au fost descoperite ieri, la vama Varsand, in remorca unui TIR. Substanta, care se prezinta in stare gelatinoasa, era depozitata in recipienti metalici si a fost gasita in remorca unui TIR care venea din Italia si se indrepta spre Bucuresti. Soferul autotrenului transporta substante chimice pentru o firma din Bucuresti, producatoare de vopsele. Vamesii si politistii de frontiera au facut un control de rutina asupra incarcaturii din TIR, descoperind astfel ca pe langa substantele declarate se aflau si o suta de kilograme de butanona si etil acetona, pentru care soferul nu avea acte. Politistii au inceput o ancheta, banuind ca substanta avea ca destinatie laboratoare de producere a drogurilor sintetice. Soferul este cercetat in stare de libertate si ar putea fi acuzat si de detinere de substante explozive pentru ca, in combinatie, butanona si etilul acetona sunt puternic inflamabile, iar transportul lor se poate face doar cu autorizatii speciale. (G.T.)
Crima din gelozie
Un tanar a fost omorat in noaptea de luni spre marti in plina strada, in cartierul bucurestean Militari, de un adolescent cuprins de un acces de gelozie. Crima a avut loc langa un complex comercial, unde victima, in varsta de 22 de ani, se afla la cumparaturi impreuna cu fratele sau si cu doi prieteni. Anchetatorii au stabilit ca autorul omorului, Adrian Mangata, in varsta de 20 de ani, s-a enervat dupa ce prietena sa a fost abordata de victima. In acel moment, sustin politistii, criminalul, aflat la cativa pasi in spatele prietenei sale, a reactionat imediat. Acesta a scos un cutit cu care l-a taiat pe tanar la gat, sectionandu-i jugulara. Tanarul a murit pe loc, iar criminalul si iubita acestuia au fugit. Autorul omorului a fost prins de oamenii legii cateva ore mai tarziu, fiind gasit in propria casa. De asemenea, arma crimei a fost descoperita de politisti in locuinta fetei, ascunsa sub covor. Adrian Mangata a fost retinut in noaptea de luni spre marti si va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, a declarat, citat de Mediafax, procurorul Marian Gherman, din cadrul Parchetului Tribunalului Bucuresti. (G.T.)
Gardian gasit impuscat
Un gardian public in varsta de 44 de ani a fost gasit impuscat, ieri dimineata, in jurul orei 07.00, la Centrala Termica a orasului Timisoara, unde fusese de serviciu in cursul noptii de luni spre marti. Iosif Tutul era angajat la Corpul Gardienilor Publici Timisoara de patru ani, iar de la inceputul lunii octombrie a fost transferat la Centrala Termica a orasului, unde lucra in ture. Gardianul a fost gasit intr-o balta de sange, in ghereta, cu pistolul din dotare langa el, de catre Mircea Boroanca, un coleg care urma sa-l inlocuiasca in tura. Boroanca a chemat Politia si Salvarea, dar medicii de la Ambulanta nu au putut decat sa constate decesul barbatului. Seful Corpului Gardienilor Publici Timisoara sustine ca Iosif nu parea sa aiba probleme, era un tip extrem de linistit, iar la ultimul examen psihologic rezultatele au fost bune. Barbatul nu a lasat in urma nici un bilet prin care sa-si justifice gestul, a mai spus Berintan. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca barbatul s-a sinucis sau este vorba de un accident. (G.T.)
Pompieri cazuti in prapastie
O autospeciala a pompierilor din Sighisoara aflata in drum spre un incendiu s-a rasturnat luni seara intr-o prapastie adanca de zece metri, cei sase pompieri aflati in masina suferind rani usoare. Doua masini de interventie au plecat din Sighisoara spre localitatea Jacodu, unde luase foc o sura. Pentru a ajunge mai repede la incendiu, masinile au mers pe un drum forestier, insa, din cauza pamantului surpat, cea de-a doua masina de interventie care a trecut pe acolo s-a rasturnat in prapastie. Martorii spun ca autovehiculul in care se aflau cei sase pompieri s-a rostogolit de trei ori. "Are prapastia vreo zece metri si am auzit ca de vreo trei ori s-a rasturnat. A mai venit o masina, dar aceea a trecut bine. Prima a trecut, iar a doua s-a rasturnat", a declarat Bartha Andras, localnic. In urma accidentului, pompierii au fost scosi urgent din masina si transportati la spital, ei avand rani usoare. Pentru a stinge incendiul din localitatea Jacodu, a intervenit o alta masina de pompieri. (G.T.)
Arestata pentru droguri
O basarabeanca a fost prinsa de politistii romani in timp ce vindea ecstasy, fiind cercetata in acelasi dosar cu doi traficanti pe care ea ii aproviziona cu stupefiante si care au ajuns in arest la inceputul lunii octombrie. Natalia Tornea, de 38 de ani, a intrat legal in Romania prin punctul de frontiera Giurgiulesti. Femeia a fost prinsa in flagrant, in timp ce vindea 98 de comprimate de ecstasy, in schimbul a 500 de euro. Procurorii Parchetului Curtii de Apel Galati au inaintat instantei propunerea de arestare preventiva a basarabencei, Tribunalul Galati dispunand arestarea Nataliei Tornea pentru o perioada de 29 de zile. Basarabeanca a intrat in atentia anchetatorilor romani dupa ce, la inceputul lunii octombrie, doi traficanti au fost depistati de politistii galateni. Gheorghe Lazar si George Caraman au declarat atunci anchetatorilor ca au vandut comprimate de ecstasy primite de la Natalia Tornea. (G.T.)
A r h i v a
  "Judecatoarea porno" are zilele numarate    2 comentarii
  Tanara violata si crestata de satanisti    
  Membrii unor grupari mafiote, deferiti justitiei    
  Fiul lui Nae Manea, arestat in America    
  "Pfizer", fortat sa retraga reclama mascata    
  Colaborare intre Curtea de Conturi si PNA    
 Top afisari / comentarii 
 "Pfizer", fortat sa retraga reclama mascata (129 afisari)
 Tanara violata si crestata de satanisti (94 afisari)
 Britney apeleaza la leacuri babesti pentru a avea copii (91 afisari)
 Candidati ai Uniunii PSD-PUR Judetul Alba (69 afisari)
 "Romania libera" revine la Senat (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01060 sec.