Ziua Logo
  Nr. 3156 de miercuri, 27 octombrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Membrii unor grupari mafiote, deferiti justitiei
Membrii unor grupari de traficanti de narcotice, care au introdus in tara zeci de mii de comprimate de ecstasy, dar care activau si in alte structuri de crima organizata, au fost trimisi in judecata de catre procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Potrivit Ministerului Public, in luna septembrie, au fost trimisi in judecata, Valentin Rotaru, Bogdanel Cristian Nitu, Stefan Marius Telespan, Alexandra Dana Moise, Teodor Roman si Gabriel Gerhard Pascu. Acestia sunt acuzati de falsificare de moneda si alte valori si initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat. Procurorii au stabilit ca, in perioada 19-20 iulie 2003, cei sase au introdus in tara 100.000 de euro contrafacuti (in bancnote de 200 de euro), ceea ce reprezinta cea mai mare captura de euro falsificati din Europa, la acea data. Valuta falsa provenea de la o tipografie din Bulgaria si era procurata de cei sase pentru a o da in schimbul unei cantitati de patru-cinci kilograme de cocaina, din Olanda. Procurorii au dispus disjungerea cauzei fata de Rotaru si Telespan, referitor la infractiunile de trafic de droguri de mare risc si consum de droguri, deoarece pe parcursul cercetarilor au aparut indicii privind implicarea lor in aceasta activitate. Astfel, procurorii au format un nou dosar si, continuand cercetarile, au constatat ca doua grupuri de traficanti de droguri, care actionau pe teritoriul Romaniei, au vandut in cursul anului 2003 zeci de mii de comprimate de ecstasy. Astfel, una dintre retele actiona in vestul tarii, respectiv in zona Turda - Cluj, din ea facand parte Ioan Nicolae Sasarman, zis Moxu si stabilit, in prezent, in Olanda, Alin Virgil Sagovici, stabilit in Germania, Anestis Marte, zis Nesty, cetatean austriac stabilit in Romania, Ovidiu Manuel Vancea, zis Balibacea si Francisc Szasz, zis Ferry, ultimii doi fiind implicati in atentatul cu grenada care a avut loc in decembrie 2003, la Turda. Anchetatorii au mai stabilit ca, in cursul anului 2003, aceasta grupare a introdus diferite cantitati de comprimate de ecstasy - MDMA, pe care le procurau din Olanda, de la Sasarman.
Cealalta grupare actiona in zona Ramnicu Valcea si era formata din patru barbati. Valentin Rotaru, Stefan Marius Telespan, Constantin Diaconescu si Dragos Constantin Marinas au cumparat aproximativ opt mii de comprimate de ecstasy - MDMA, de la gruparea de narcotraficanti care actiona in zona Turda - Cluj si le-au vandut ulterior altor persoane ce actionau in mai multe orase din tara, in principal din Bucuresti, Brasov si Braila. Astfel, procurorii i-au identificat pe Ion Munteanu, zis Nelu Cismaru, care actiona in Brasov, pe Raimond Sebastian Udrea, zis Sebi de la Braila, care actiona in Braila, pe Florin Grigore, zis Florin Bulgaru si Ion Lungu, zis Ionica, care faceau parte din grupul condus de fratii Nutu si Sile Camataru. Cinci dintre cei 12 traficanti - Sasarman, Sagovici, Grigore, Munteanu si Udrea - au fost dati in urmarire generala si internationala, pe numele lor fiind emise mandate de arestare. Restul grupului se afla in arest preventiv. (Mediafax)
A r h i v a
  "Judecatoarea porno" are zilele numarate    2 comentarii
  Tanara violata si crestata de satanisti    
  Fiul lui Nae Manea, arestat in America    
  "Pfizer", fortat sa retraga reclama mascata    
  Colaborare intre Curtea de Conturi si PNA    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 "Pfizer", fortat sa retraga reclama mascata (129 afisari)
 Tanara violata si crestata de satanisti (94 afisari)
 Britney apeleaza la leacuri babesti pentru a avea copii (91 afisari)
 Candidati ai Uniunii PSD-PUR Judetul Alba (69 afisari)
 "Romania libera" revine la Senat (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00941 sec.