Ziua Logo
  Nr. 3148 de luni, 18 octombrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PSD si Alianta accepta dezbaterile publice
-- Competitia pentru teme
PSD a propus ieri Aliantei PNL-PD organizarea unei serii de dezbateri publice, la Palatul Parlamentului, in care sa fie confruntate programele de guvernare, prima urmand sa aiba loc, marti, intre nominalizatii la functia de prim-ministru ai celor doua aliante. Propunerea a fost acceptata "fara rezerve" de D.A. care propune o intalnire in cursul zilei de astazi pentru a stabili data proximei dezbateri, precum si un calendar a sapte discutii publice, cu temele aferente.
Propunerea a fost lansata ieri intr-o conferinta de presa, de Mircea Geoana, nominalizat la functia de premier al Uniunii PSD+PUR. Echipa care va negocia cu Alianta PNL-PD datele tehnice ale dezbaterilor este formata din Mircea Geoana, Dan Nica, Codrut Seres si Miron Mitrea. Geoana a invitat Clubul Roman de Presa sa propuna moderatorii dezbaterilor, care ar urma sa aiba loc in perioada pre-campaniei electorale, cat si in timpul campaniei.
Uniunea PSD+PUR considera ca ar trebui ca zilnic sa aiba loc doua dezbateri si se declara deschisa si altor formatiuni politice care vor dori sa participe. Alianta D.A. propune "cel putin" sapte dezbateri publice, potrivit unui comunicat remis redactiei: in saptamana 18-24 octombrie, dezbateri in zilele de marti (19 octombrie), miercuri (20 octombrie), joi (21 octombrie), vineri (22 octombrie) si in saptamana 25-31 octombrie, in zilele de luni (25 octombrie), marti (26 octombrie) si miercuri (27 octombrie).
Mircea Geoana a anuntat si temele de dezbatere propuse de Uniunea PSD+PUR, "pentru a usura sarcina colegilor din Alianta" si care vizeaza capitolele si prioritatile in procesul de integrare europeana. Temele corespund capitolelor de negociere, respectiv: politici sociale si ocuparea fortei de munca; agricultura si dezvoltarea rurala; justitie, afaceri interne, reforma administratiei, lupta impotriva coruptiei; IMM-urile si mediul de afaceri; transporturi; educatie, pregatire profesionala, cultura, audiovizual; sanatate; energie; IT; libera circulatie a persoanelor, bunurilor, capitalurilor; competitia; prevederi si control financiar; mediul si protectia consumatorilor; uniunea vamala; competitivitate si agenda Lisabona.
Temele propuse spre dezbatere de Alianta au fost elaborate "tinand cont si de concluziile organizatiilor societatii civile si a celor internationale implicate in procesul de integrare a Romaniei la UE: lupta anticoruptie, independenta justitiei, asigurarea libertatii mass-media, mediul de afaceri din Romania, politici de protectie si asistenta sociala, integrarea europeana.
Ana DINESCU 
A r h i v a
  Stavarache a trecut la PNL    4 comentarii
  Diversiunea "Strategia DA"    2 comentarii
  Nati Meir: Arad Communications merge mai departe cu Vadim Tudor    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Un "om deplin" al stiintei romanesti (42 afisari)
 Scrisoare a lui Ierunca pentru Preda (26 afisari)
 Presedintele BEC este un judecator santajabil (22 afisari)
 file de cronica (15 afisari)
 Padurile Romaniei, incotro? (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00789 sec.