Ziua Logo
  Nr. 3145 de joi, 14 octombrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Retineri si arestari in cazul uciderii unui judecator
-- Trupele speciale au capturat 12 barbati suspectati de implicare in cazul uciderii unui magistrat * Judecatorul, in varsta de 72 de ani, a fost batut cu salbaticie in propria casa, murind asfixiat
Politistii timisoreni au retinut marti seara 12 barbati suspectati de implicare in cazul uciderii judecatorului timisorean Vasile Gheran, la sfarsitul lunii iulie. Cei 12 au fost prinsi in localitatea bihoreana Sacueni si dusi sub escorta la Timisoara. Actiunea a fost coordonata de politistii din Timis, barbatii fiind capturati in comunitatea de tigani din Sacueni. Marti noaptea, dupa mai multe ore de audieri, procurorii au emis pe numele lor ordonante de retinere. Ieri, trei dintre acestia au fost arestati preventiv, pentru 29 de zile, insa nu pentru implicare in omor, ci pentru o talharie comisa anul trecut in Timisoara. Procurorul criminalist Mihai Sandor, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, a declarat ca pana in prezent, judecatorii au stabilit ca trei dintre cei 12 retinuti au legatura cu o talharie comisa in Timisoara anul trecut. Potrivit politistilor timisoreni, exista indicii ca ei ar fi implicati in crima, dar, deocamdata, nu s-a putut proba acest lucru. Pe de alta parte, procurorul Mihaela Cioran de la Parchetului Tribunalului Timis a declarat ca nici una dintre cele 12 persoane nu are legatura cu cazul judecatorului omorat.
Moarte prin asfixiere
In luna iulie, mai multe persoane au intrat in casa judecatorului timisorean Vasile Gheran. Talharii au patruns in locuinta urcandu-se intr-un copac din fata casei, s-au urcat pe acoperis, au smuls mai multe tigle de pe locuinta si au intrat prin pod. I-au batut cu salbaticie atat pe magistrat cat si pe sotia acestuia, barbatul murind asfixiat. Judecatorul, in varsta de 72 de ani, nu a rezistat loviturilor si a murit, iar sotia lui a ajuns la spital, dupa ce s-a prefacut ca este moarta. Ea a declarat anchetatorilor ca cel putin trei barbati au patruns in locuinta, i-au legat, batut, le-au furat banii si bijuteriile, dupa care au disparut. In momentul in care politistii au sosit la fata locului, judecatorul avea mainile si picioarele legate, fiind decedat, iar sotia acestuia era in stare de soc. Talharii ravasisera toata casa in cautarea bunurilor de valoare. Din casa magistratului au disparut aproximativ 20 de milioane de lei si alte bunuri in valoare de peste 30 de milioane de lei.
Bogdan GALCA 
A r h i v a
  Homoraciu a scapat    
  TIR cu diluant oprit de politisti    
  Proces castigat de tigani in Italia    
  Duta, confruntat cu denuntatorul sau    
  MAI sustine ca a rezolvat cazurile jurnalistilor batuti    
  Priplata, nevinovat    
  Gigi Becali a dat iar cu flit Parchetului    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Kidman, eclipsata de Charlotte Casiraghi (98 afisari)
 Templierii nu sunt (neaparat) masoni (85 afisari)
 Precedentul "Carabulea" (80 afisari)
 CONFERINTA INTERNATIONALA PENTRU COMBATEREA CONTRAFACERILOR (72 afisari)
 O suta unu presedinti (30 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00734 sec.