Ziua Logo
  Nr. 3139 de joi, 7 octombrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Mutu risca o amenda de 173.000 de euro
-- Presa engleza scrie ca Chelsea il va penaliza pe atacant deoarece a plecat la Nationala fara acceptul clubului
Cotidianul britanic "The Sun" informeaza in editia sa de ieri ca internationalul roman Adrian Mutu va fi amendat pentru ca a plecat la reprezentativa Romaniei fara acceptul lui Chelsea Londra cu aproximativ 120.000 de lire sterline (173.000 de euro). "Mutu i-a declarat razboi lui Mourinho dupa ce a plecat la echipa nationala. Mourinho sustine ca atacantul este accidentat si nu poate juca pentru Romania sambata, insa Mutu insista ca este pregatit. Este sigur ca Mutu va fi amendat pentru plecarea sa cu aproximativ 120.000 de lire sterline, pentru absenta sa de doua saptamani", scrie "The Sun". Mutu i-a reprosat lui Mourinho ca a mintit in legatura cu starea sa de sanatate, pentru a-l impiedica sa dispute sambata meciul Romania - Cehia. Conform presei, Mourinho a afirmat ca atacantul sau este accidentat si nu poate juca pe 9 octombrie pentru echipa sa nationala, lucru contestat de Mutu. "Ma aflu in conflict deschis cu antrenorul meu, care mi-a interzis sa ma alatur echipei nationale, afirmand ca sunt accidentat. Este o miciuna. Ma simt bine de cinci zile si el stie acest lucru", a declarat atacantul in varsta de 25 ani cotidianelor "The Sun" si "Daily Mail". Cotidianul "The Mirror" noteaza ca este pentru prima oara cand Mourinho este criticat atat de dur de unul dintre jucatorii sai si prima oara cand spiritul vestiarului a fost stricat dupa startul impresionant al tehnicianului la Chelsea. Conflictul dintre Mutu si antrenorul portughez este reflectat de intreaga presa engleza, care reda declaratiile internationalului roman, conform carora nu mai poate accepta statutul de rezerva la Chelsea si este dispus sa isi gaseasca o alta echipa. Presa engleza subliniaza ca Juventus Torino ar putea face o oferta pentru Mutu in perioada urmatoare. Desi Mutu nu poate pleca pana in ianuarie, Juventus spera sa profite de situatia creata. Accidentarea la umar a lui David Trezeguet forteaza clubul italian sa-si intoarca privirile spre Mutu, care a fost foarte aproape sa ajunga la Torino in august, insa patronul lui Chelsea, Roman Abramovici, a blocat afacerea. Chelsea a mai incercat acum doua zile sa-l includa pe Mutu intr-o tranzactie care ar fi avut drept scop achizitionarea atacantului Fernando Torres de la Atletico Madrid, insa gruparea spaniola a afirmat ca jucatorul sau este netransferabil.
"Banii nu conteaza in fata Nationalei"
Mutu a declarat ca nu este normal ceea ce se intampla. "Cand am venit aici mi-am asumat orice risc. Dorinta de a juca pentru nationala este mult mai mare decat o amenda. Nu este normal ce se intampla, regulamentul FIFA spune ca trebuie sa ma prezint la Nationala. Pentru mine nu conteaza aceasta amenda. Vom vedea ce va fi. Echipa nationala este ceva aparte si orice jucator ar fi in stare sa faca acest lucru. Am procedat astfel pentru ca asa am simtit si cred ca am ales cea mai buna solutie", a spus Mutu. Atacantul roman a declarat ca Chelsea nu trebuie sa-i dea o amenda pentru a-l determina sa plece. "Sper ca tot raul sa fie spre bine. Chelsea nu trebuie sa-mi dea amenda ca sa plec. Daca voi fi amendat, eu o voi plati, cine sa o plateasca? Banii nu conteaza cand este vorba de echipa nationala", a mai spus internationalul roman.
Iordanescu: "Se va rezolva"
Ieri, "tricolorii" si oficialii fotbalului romanesc au spus ca Mutu a procedat corect venind la Nationala. "Mutu nu va fi amendat deloc de Chelsea. El s-a prezentat la echipa nationala pentru un joc oficial si singurul care decide daca Mutu este sau nu accidentat este medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu", a spus Iordanescu. "Nu intra in discutie si nici nu se pune problema unei amenzi. Cred ca este vorba despre o confuzie, iar in final lucrurile se vor aranja, asa cum este si firesc. A fost o problema de comunicare intre FRF si Chelsea si chiar intre mine si Mourinho", a precizat Iordanescu. La randul sau, Mircea Sandu a spus ca FRF va inainta un protest oficial la FIFA fata de amendarea lui Mutu de catre Chelsea. "Vom inainta un protest la FIFA, deoarece regulamentul impune cluburilor ca jucatorii sa fie prezenti la convocare, chiar daca sunt accidentati. Nu stiu de ce au facut asa ceva, pentru ca prea multa grija de el nu au avut in ultimul timp. Nu este normal ce se intampla, dar in situatia in care se confirma, vom protesta, si cei de la Chelsea vor reveni asupra deciziei", a declarat Sandu. Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a comentat: "Mutu a dovedit ca are caracter prin faptul ca a venit la Nationala, chiar daca englezii nu l-au lasat. Cred ca jucatorul va fi iubit si mai mult dupa acest gest. Cred ca englezii il pregatesc de plecare si vor sa-i creeze o imagine nefavorabila". (MIG)
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Daca tot ai venit, tzapale cateva goluri la cehi si inchide-le gura la toti, Mutule !!!   de costy
Daca nu la nationala,unde?   de michigan
BRAVO MUTU.   de s.jude
Astia te FURA, MUTU!   de YOGHINUL
A r h i v a
  Mihalcea asteapta Steaua    
  Andone: "Nu vad pe Dinamo la titlu"    
  Meme Stoica: "Suntem obligati sa castigam cu Standard"    1 comentariu
  Rapid - Sahtar la TV Sport    
  Chivu s-a antrenat cu Roma    
  Blatter il apara pe "Briliant"    1 comentariu
  Pancu: "Voi juca la Praga!"    1 comentariu
  Optimism la plecarea spre Cehia    1 comentariu
  Bruckner: "Ma tem de Mutu si Danciulescu"    
  Doua tate federale    1 comentariu
  Gatu: "Arbitrii nu au influentat rezultatul de la Baia Mare"    
  Marcel Maris a demisionat de la Selmont    
 Top afisari / comentarii 
 Simona Lungu este judecatoarea porno (273 afisari)
 Salvatorii Retelei NUFARUL (86 afisari)
 Stiri pe scurt (55 afisari)
 "Caline, daca ma iubesti" (50 afisari)
 Marcel Maris a demisionat de la Selmont (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01015 sec.