Ziua Logo
  Nr. 3139 de joi, 7 octombrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Privatizare cu prelungiri
-- Ofertele finale pentru Electrica Moldova si Oltenia se depun pana pe 18 octombrie
Termenul limita pentru depunerea ofertelor finale in procesul de privatizare a societatilor de distributie a electricitatii Electrica Moldova si Electrica Oltenia a fost prelungit pana la 18 octombrie, dupa solicitarea companiilor precalificate. Termenul limita initial era 6 octombrie. "Urmare solicitarilor venite din partea ofertantilor precalificati, privind completarea informatiilor necesare ofertarii, inclusiv cele din camera de date, a aparut ca necesara extinderea termenului de depunere a ofertei finale", informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Companiile CEZ Cehia, E.On Germania, Union Fenosa International Spania, AES SUA si Public Power Corporation Grecia au inaintat, in luna mai, scrisori de interes pentru preluarea celor doua societati de distributie a energiei electrice.
Comisia de privatizare a analizat documentele si a intocmit lista scurta cu investitorii precalificati, in care au fost incluse toate cele cinci companii interesate. In etapa urmatoare, investitorii au fost invitati sa depuna documentele de pozitie, cuprinzand atat planul de afaceri pentru cele doua societati, cat si propuneri privind contractul de privatizare.
Conform comunicatului MEC, pana la data de 27 septembrie, autoritatile au primit documente de pozitie din partea companiilor CEZ, E.On si Union Fenosa.
Urmatorul pas este depunerea ofertelor finale. Pana in acest moment doar cehii si-au anuntat intentia de a inainta o oferta finala angajanta pentru cele doua distributii.
Conform unei hotarari aprobata de Guvern, Electrica Oltenia si Electrica Moldova vor fi privatizate prin vanzarea unor pachete minoritare de actiuni catre investitori strategici. Participatia acestora va creste pana la 51%, in urma unor operatiuni de majorare de capital. Un consortiu condus de Bank of America Securities ofera consultanta autoritatilor romane in procesul de privatizare. Electrica Moldova are circa 1,29 milioane de clienti, numar apropiat de cel inregistrat de Electrica Oltenia -1,34 milioane de clienti. Reamintim, prima privatizare a unor distributii de energie electrica a avut loc la inceputul lunii iunie, cand grupul italian Enel a semnat un acord pentru preluarea filialelor Electrica Banat si Dobrogea, pentru suma de 112 milioane euro. (G.M.)
A r h i v a
  Romanii cu salarii mari avantajati la fisc    3 comentarii
  Bugetul pentru 2005 din nou in Guvern    1 comentariu
  Accize mai mari pentru bunurile importate in leasing    3 comentarii
  Regiile de gospodarire comunala devin societati comerciale    1 comentariu
  Intram in Europa cu jucariile    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Simona Lungu este judecatoarea porno (273 afisari)
 Salvatorii Retelei NUFARUL (86 afisari)
 Stiri pe scurt (55 afisari)
 "Caline, daca ma iubesti" (50 afisari)
 Marcel Maris a demisionat de la Selmont (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00868 sec.