Ziua Logo
  Nr. 3133 de joi, 30 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Licitatie pentru un manuscris al lui Hemingway
Un manuscris inedit al lui Hemingway, din perioada de tinerete a scriitorului, va fi scos la licitatie de Christie's, la New York, in luna decembrie, insa una dintre conditii este ca persoana care il achizitioneaza sa nu il publice, transmite AFP. Manuscrisul unei nuvele umoristice si o scrisoare semnata de Hemingway, dateaza din 1924, cand scriitorul avea doar 25 de ani. Intitulata "My Life in the Bull Ring with Donald Ogden Stewart", nuvela a fost scrisa dupa un sejur al lui Hemingway la Pamplona, impreuna cu romancierul John Dos Pasos si Donald Stewart, un scenarist necunoscut in anii '20.
"Nu este o capodopera, dar cred ca este totusi mai mult decat o opera de tinerete", a estimat Patrick McGrath, specialist in carti si manuscrise de la Christie's.
In nuvela care are cinci pagini in manuscris, Hemingway a ales in mod deliberat un stil umoristic care nu se intalneste prea des in restul operei sale, a adaugat McGrath. Nuvela relateaza o tentativa a scenaristului Stewart de a prinde un taur, in cadrul sarbatorii traditionale de la Pamplona, cand taurii sunt eliberati pe strazi.
Hemingway i-a trimis nuvela lui Stewart, cerand sa fie publicata in Vanity Fair, insa scenaristul nu a considerat ca este destul de buna pentru a o trimite revistei. Stewart a murit in 1980, iar manuscrisul a fost gasit recent de fiul sau. Donald Stewart Junior a propus textul revistei Vanity Fair, asa cum dorise Hemingway, insa urmasii scriitorului nu au fost de acord cu publicarea lui. Valoarea totala a manuscrisului si scrisorii este estimata la 12.000 pana la 18.000 de dolari. Laureat al premiului Nobel pentru Literatura in 1954, pentru romanul "Batranul si marea", Hemingway s-a sinucis in 1961. (A.M.)
A r h i v a
  Piloti si pasageri atacati cu toporul in timpul zborului    1 comentariu
  Secretele lui Cristofor Columb    1 comentariu
  Documentar inedit Pink Floyd    
  Berlusconi a devenit bunic de ziua lui    1 comentariu
  Premiera mondiala pentru alpinistii romani in Himalaya    
  Meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Arestari in randul mafiei din Deva (1369 afisari)
 Secretele lui Cristofor Columb (239 afisari)
 Un episod cu Dorin Tudoran (73 afisari)
 Aishwarya Rai este colega cu Meryl Streep (46 afisari)
 Ioan Rus, umbra "faraonului" Vuza (39 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00852 sec.