Ziua Logo
  Nr. 3130 de luni, 27 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Stiri pe scurt
-- Investitie la Slatina
Compania italiana Pirelli si firma germana Continental vor crea o companie mixta in vederea construirii unei fabrici de cord metalic pentru anvelope la Slatina, informeaza un comunicat al Agentiei Romane pentru Investitii Straine. Noua companie - Cord Romania SRL - va fi detinuta de Pirelli Pneumatici, cu 80% din actiuni, si de Continental, cu 20% din actiuni. Cord Romania va investi 40 milioane euro in urmatorii trei ani, asigurand 350 de locuri de munca si o productie anuala de 30.000 tone de cord metalic. Fabrica de la Slatina va fi construita in apropierea unitatii de cabluri si sisteme detinuta de Pirelli in zona. "In plan economic, noua colaborare dintre Pirelli si Continental vine sa intareasca atractivitatea Romaniei ca locatie de succes pentru dezvoltarea investitionala din regiunea Europei Centrale si de Est, in domenii de varf precum industria de componente auto", se arata in comunicat. (A.G.C.)
Ecomaster certificata
Ecomaster - compania de servicii ecologice a Grupului Rompetrol, a primit din partea Germanischer Lloyd Certification (unul dintre cele mai reputate organisme in domeniu) certificatele ISO 9001:2000 si ISO 14001 pentru sistemul integrat de management al calitatii, respectiv al mediului, se arata intr-un comunicat de presa. Conformitatea cu aceste standarde atesta un nivel performant de conducere a afacerilor, grija permanenta fata de mediu si pentru prevenirea poluarii. Certificarea confirma, implicit, imbunatatirea modului de desfasurare a operatiunilor si reducerea efectiva a costurilor, se mai arata in comunicat. Anul trecut, Germanischer Lloyd Certification a efectuat recertificarile ISO 9001:2000 si ISO 14001 pentru companiile Rompetrol S.A. si Rompetrol Petrochemicals, rafinariilor Petromidia si Vega, concomitent pentru un sistem integrat, ceea ce a reprezentat o premiera in Romania. Actualizarea certificatelor reprezinta una dintre prioritatile Grupului Rompetrol, audit-urile de supraveghere fiind anuale, iar recertificarea obligatorie o data la trei ani, se mai arata in comunicat. (G.M.)
Tehnologie noua
Din a doua parte a anului 2005, marile companii de retail si de logistica din Romania ar putea utiliza o noua tehnologie de citire si procesare simultana a unui numar mare de etichete - RFID (Radio Frequency Identification) bazata pe semnale radio. Primii utilizatori ai tehnologiei RFID vor fi si in Romania principalele companii din piata de retail, logistica, si in special din domenii cu nivel inalt de automatizare, ca industria auto, industria farmaceutica si distribuitorii acesteia. Noua tehnologie - realizata de compania americana PSC Inc - este testata in prezent in Statele Unite si in vestul Europei, urmand sa fie furnizata in Romania prin partenerul roman al PSC, Eutron Invest Romania. "Sunt convins ca anul viitor vom avea primele solutii RFID instalate in Romania, marile lanturi, ca Metro, Cora, Carrefour, TESCO si altii, vor veni si aici cu experienta statiilor pilot, la care se lucreaza acum", a declarat Dan Tone, directorul general al companiei Eutron. El a precizat ca solutia completa va fi oferita oricui in Romania, pretul unui astfel de cititor variind intre 600 si 3000 de euro. (M.C.B.)
A r h i v a
  "TAROM se impune pe piata aviatica europeana"    2 comentarii
  Eugen Dijmarescu contrazice Banca Mondiala    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Andi Moisescu si Olivia Steer s-au casatorit (341 afisari)
 Trei morti din cauza bacilului piocianic (206 afisari)
 Lehamitea lui Branzan tine Ambulanta BGS pe dreapta (104 afisari)
 Conexiunea Cotroceni – Nufarul (65 afisari)
 ICONOSTASUL BISERICII DARUITE DE PAPA (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00820 sec.