Ziua Logo
  Nr. 3130 de luni, 27 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Reteaua Nufarul
-- Nucleul VGB
Pe parcursul unui serial de dezvaluiri cutremuratoare, reporterii cotidianului ZIUA au dezvaluit conexiunile dintre reteaua mafiota al carei nucleu il formeaza grupul VGB. Astfel am aratat ca legaturile acestora pornesc din celulele cu gratii ale Penitenciarului Rahova si Jilava si ajung pana in birourile Casei Albe si Cotrocenilor. Filiera are o singura menire: sa produca bani si sa achizitioneze cat mai mult din piata de titei din Romania. Actuala conducere a tarii a permis nejustificat extinderea acestui "cancer" a carui paguba in economia nationala este de ordinul sutelor de mii de miliarde de lei. De asemenea, ZIUA a prezentat in exclusivitate un document obtinut de la serviciile straine specializate in monitorizarea spalarii banilor si a retelelor mafiote, cu scopul de a expune public felul in care, timp de ani intregi, oameni importanti din Romania au colaborat cu mafiotii pentru averi si putere. Am prezentat acea schema fara nici o adaugire, asa cum ne-a fost remisa si noua, cu scopul de a ilustra legaturile de afaceri si intinderea retelei care este raspandita pe trei continente si in paradisurile fiscale ale Caraibelor.
Conform serviciilor secrete straine si investigatiei ziarului ZIUA, nucleul increngaturii de interese este firma VGB Invest SRL. Actionariatul acestei firme, disimulat prin participarea unor alte persoane juridice la decizii, este format, in mod real, din Octavian Iancu, Emil Rosianu, Iulian Mavlea si Constantin Margarit. Aproximativ 55% din VGB Invest este controlat de VGB Oil, impartit la randul lui, pe hartie, intre Eugeniu Iancu, ruda a fratilor Marian si Octavian Iancu, si Maria Cozianu, un personaj de paie fara prea multa putere de decizie in trustul VGB. Din VGB Oil pleaca interesele si participarea "Elefantilor" in societatea CAROM unde detin 43%. Partenerul fratilor Iancu in CAROM este nimeni altul decat miliardarul timisoarean Ovidiu Tender care are suprematia firmei din Bacau prin societatea TENDER SA. Prin aceeasi societate, Ovidiu Tender are in mod direct interese in firma TOP OIL din Bucuresti, alaturi de VGB Invest. Conform Registrului Comertului, firma TOP OIL nu are nici un angajat, dar are o cifra de afaceri de 8.172.750.000 lei. Probabil ca "Elefantii" si complicii lor au inventat un "perpetuum mobile" in domeniul profitului economic!
De la Tender la Timis
Intr-unul dintre ultimele episoade ale serialului publicat de ZIUA am mai aratat ca afaceristul Ovidiu Tender este un personaj pe care serviciile secrete straine il trateaza cu multa condescendenta si il situeaza in varful piramidei retelei "Nufarul". Relatia dintre Ovidiu Tender si inaltul reprezentant al NATO, Jan Willem Matser, a fost intens comentata de presa nationala si straina. Putine lucruri se stiu insa despre cei 200 de milioane de dolari pe care oficialul NATO i-a oferit miliardarului timisorean pentru achizitia trustului TENDER SA. Conform investigatiilor preliminare, abandonate de procurorii europeni din "lipsa de probe", banii i-au venit lui Matser din Columbia - patria drogurilor. De acolo, banii urmau sa fie depusi in conturile lui Tender. Dupa arestarea lui Matser, nimeni nu a mai precizat unde au fost trimisi banii, dar cert este ca Tender a pierdut afacerea vietii lui in cazul achizitionarii Petrom.
"Capo di tutti capi" este cel care l-a introdus in afacerile din Romania pe Matser. Acest personaj si Matser au gandit un plan diabolic de subjugare a economiei nationale: Project Freedom! Planul a cazut pentru ca anchetatorii occidentali au interceptat cateva faxuri din biroul lui Matser in care acesta negocia cu anumite persoane din Columbia furnizarea unei importante cantitati de valuta, prin intermediul unui traficant de droguri. Nici macar procurorii europeni nu au avut curajul sa afle despre ce este vorba pana la capat in aceasta tenebroasa afacere. Iata ce scria un "NRC Handelsblad": "Operatiunile lui Willem Matser in Romania raman neexplicate - Procurorii au cerut o pedeapsa de trei ani si jumatate pentru fostul consilier NATO. Contactele sale cu ministrii romani raman in afara dosarului de judecata".
In Reteaua "Nufarul" mai exista un personaj marcant implicat atat in traficul de droguri cat si in afaceri necurate alaturi de fratii Iancu si Tender. Numele sau este Vasile Frank Timis. A fost condamnat de doua ori de catre australieni pentru detinere de droguri, in vederea comercializarii. Legatura cu Tender se realizeaza prin firma canadiana Gabriel Resources (n.red. societatea care detine afacerea Rosia Montana) unde Timis ocupa functia vicepresedinte, iar Tender pe cea de director. Timis este coordonatorul retelei pe teritoriul britanic prin partenerul sau de afaceri Stephen George Roman. (L.I.)
A r h i v a
     15 comentarii
  Armata secreta a lui Hitler din India    2 comentarii
  Asasinul BTK isi bate joc de anchetatori    
  Penitenciarul groazei    4 comentarii
  Regulamentul privind regimul detinutilor, modificat anul trecut    2 comentarii
  ICONOSTASUL BISERICII DARUITE DE PAPA    1 comentariu
  Guvernul vrea potere de pensionari in piete    4 comentarii
  Tiganii, singurii care au grija de mediu    9 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Andi Moisescu si Olivia Steer s-au casatorit (341 afisari)
 Trei morti din cauza bacilului piocianic (206 afisari)
 Lehamitea lui Branzan tine Ambulanta BGS pe dreapta (104 afisari)
 Conexiunea Cotroceni – Nufarul (65 afisari)
 ICONOSTASUL BISERICII DARUITE DE PAPA (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00992 sec.