Ziua Logo
  Nr. 3121 de joi, 16 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Apocalipsa in Banie!
-- La doua zile dupa ce a semnat actele de preluare a Universitatii, Adrian Mititelu (foto) a declarat ca se retrage * Iovan si Boldici au parasit ieri Craiova, Geolgau si-a dat demisia, iar echipa a fost antrenata de Eugen Neagoe!
Ceea ce se intampla in aceste zile la Craiova depaseste orice limita a imaginatiei! La mai putin de 48 de ore dupa ce anunta cu surle si trambite preluarea Universitatii de la Dinel Staicu, Adrian Mititelu a decis sa renunte la formatia din Banie, invocand reactiile adverse cu care s-a confruntat dupa demiterea lui Mircea Rednic. "Isteria produsa in Craiova in urma demiterii antrenorului Mircea Rednic se amplifica zi de zi, cu ajutorul numerosilor "prieteni" ai Universitatii. Observ cu stupoare ca dorinta mea de a recladi clubul Universitatea Craiova a starnit multa ostilitate, riscand sa genereze o stare exploziva in jurul echipei. Nu m-au speriat magariile celor de la Bucuresti, cat m-au durut marsaviile celor din Craiova. Cred ca soarta Universitatii a fost deja pecetluita. Imi cer scuze tuturor acelora care au crezut in mine, chiar daca au fost mult mai putini decat ma asteptam. Din acest moment declar public ca renunt la Universitatea Craiova, nu voi mai avea niciodata legatura cu fotbalul si nu voi mai merge vreodata pe un stadion de fotbal. Dumnezeu sa ajute Universitatea Craiova!", se arata intr-un comunicat semnat de Adrian Mititelu. Conform variantei oficiale, supararea lui Mititelu ar proveni de la faptul ca, marti noapte, pe gardul vilei sale ar fi fost scris de suporteri cu spray mesajul "Rednic inapoi la Stiinta, Mititelu ramai acasa, lasa-ne!".
Rednic chemat de jucatori
In aceste conditii, la numai o zi dupa ce fusesera instalati oficial ca antrenori ai Universitatii, Stefan Iovan si Gabriel Boldici au plecat ieri val-vartej catre Bucuresti dupa ce au auzit de decizia lui Mititelu. La fel de stupefiat s-a aratat si Victor Piturca, cel care urma sa vina la finalul turului in Banie ca antrenor principal. In ceea ce-i priveste pe jucatori, acestia erau ieri complet debusolati, ramanand in aceeasi zi fara patron, fara antrenori si fara director executiv, dupa ce si Gheorghita Geolgau si-a anuntat la randul sau demisia dupa doua zile de serviciu! Astfel, sedinta de pregatire a fost condusa de fostul atacant Eugen Neagoe, care nici el nu stia bine ce statut avea la ora antrenamentului de ieri! Pana la urma, componentii Universitatii au dat-o pe gluma, camerunezul Jeremie Njock oferindu-se sa-i conduca el pe "alb-albastrii". "Solutia este ca eu sa fiu numit antrenor principal, Guso antrenor secund si de portari, iar pe restul jucatorilor ii voi trimite la semafoare sa cerseasca si sa faca rost de bani sa tinem acest club. Cred ca nicaieri in lume nu este ca la Craiova. Am ramas si fara antrenor, si fara patron in aceeasi zi", a spus Njock. Totusi, conform unor informatii de ultima ora, fotbalistii Universitatii l-au sunat ieri dupa-amiaza pe Mircea Rednic si l-au implorat sa revina la echipa, "Puriul" fiind convins sa se intoarca, desi avea facute bagajele pentru a pleca spre Belgia.
Primaria ia echipa doar de la anul
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ca institutia pe care o conduce nu poate prelua in prezent clubul, deoarece bugetul alocat pe anul in curs a fost cheltuit aproape in totalitate. "Oricum, nu decid eu, ci populatia, pentru ca sunt banii lor. Ii asigur insa pe olteni ca Universitatea nu va muri. Nu va mai fi jucaria anumitor persoane interesate", a precizat Solomon. Acesta a dat asigurari ca municipalitatea se va implica efectiv in viata echipei incepand din luna ianuarie a anului viitor, dar conditia este ca "echipa sa traiasca pana atunci". In ceea ce priveste numele actualului proprietar al clubului, si aici este o dilema totala: Mititelu a spus ca a renuntat la echipa, dar actele incheiate cu Dinel Staicu vor iesi de la notar din zi in zi, ele certificand tocmai trecerea Universitatii pe numele sau! De altfel, conform unor zvonuri, se pare ca supararea lui Mititelu n-ar fi venit de la acel mesaj scris pe gard de suporteri, ci de la lipsa unor lichiditati. Astfel, avand de platit ieri contractele mai multor jucatori, Mititelu s-ar fi dus la Staicu pentru a-i cere imprumut 150.000 de dolari, insa acesta l-a refuzat categoric. Oricum, fostul si probabil viitorul antrenor al oltenilor, Mircea Rednic, a declarat ieri ca nu crede in plecarea acestuia de la Universitatea. "S-ar putea sa fie un nou scenariu, nu va grabiti. Eu zic sa mai asteptam o zi-doua, sa vedem ce se intampla. A stat doar doua zile la Universitatea, sunt multe lucruri pe care nu mi le explic. A zis ca nu se mai implica in fotbal? A mai spus-o. N-am incredere in acest om. In toata cariera mea n-am mai intalnit o asemenea nebunie, nici nu este de mirare ca la Craiova nu s-a facut performanta, pentru ca sunt lucraturi mari, sunt oameni care vor raul echipei", a spus Rednic. Acesta a afirmat ca ii pare rau pentru suporterii olteni: "Fanii au simtit ce trebuiau sa simta, si-au dat seama ce se intampla. S-a spus ca am cumparat galeria. Cum puteam cumpara zece mii de oameni care mi-au scandat numele? Am avut aceste rezultate nu pentru ca echipa n-ar fi fost pregatita, ci pentru ca erau interese. Mititelu a creat tensiuni in randul echipei, iar jucatorii erau impartiti. Ma bucur ca s-au adeverit acum multe lucruri pe care le-am spus, legate de evolutia unor jucatori si de venirea - vezi Doamne! - unui asa-zis salvator".
Suporterii sunt ravasiti
Dupa ce l-au sustinut neconditionat in toata aceasta isterie colectiva pe Mircea Rednic, suporterii Craiovei sunt acum in stare de soc. Fara a mai intelege aproape nimic din cadenta dementa cu care se succed tampeniile pe marginea fostei semifinaliste a Cupei UEFA, acestia ii acuza deopotriva pe Dinel Staicu si Adrian Mititelu pentru situatia actuala in care se gaseste Universitatea. Liderul galeriei, Gabi Blondu, considera ca numai preluarea echipei de catre municipalitate ar mai putea schimba starea de fapt din Banie. "Staicu si Mititelu isi bat joc de acest oras. Nu inteleg de ce s-a mai implicat Mititelu, daca stia ca nu are cu ce sa tina echipa! Solutia salvatoare este ca Primaria sa faca un referendum si sa tina aceasta echipa, sa nu mai fie a oamenilor care se folosesc din interes de acest club. Cred ca si Mircea Rednic ar fi o solutie in aceasta situatie de criza", a mentionat Gabi Blondu.
Ultima ora: Adrian Mititelu a anuntat aseara ca nu se mai retrage!
Dragos STOICA 
A r h i v a
  Lacatus alaturi de "caini"    
  Andone: totul sau nimic    
  Zenga: "Sa nu luam gol!"    1 comentariu
  Craiova in pericol de desfiintare    
  Copos amendat cu 1000 de euro    
  Doar Hanescu a ramas in cursa    
  "Canguri" pentru FC National si Otelul    
  Belu: "Presedintia COR nu intra in planurile mele de viitor"    
  Lucescu: "Nici cu Galata, nici cu Besiktas n-am jucat atat de bine impotriva italienilor"    
  Rezultate si marcatori    
  Iordanescu: "Mutu trebuie sa mai aiba rabdare"    
 Top afisari / comentarii 
 Pusculita TETRAPOL (29 afisari)
 Voiculescu vrea Aeroportul Baneasa (17 afisari)
 Haos festiv in scoli (11 afisari)
 Stiri pe scurt (10 afisari)
 Facatura lui Putin (9 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01801 sec.