Ziua Logo
  Nr. 3121 de joi, 16 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
50 de ministri ai Comunicatiilor reuniti la Bucuresti
-- Ei fac parte dintre cei 2000 de delegati care participa la Congresul Uniunii Postale Universale (UPU) * Deschiderea evenimentului a avut loc ieri, in prezenta presedintelui Ion Iliescu
Presedintele Ion Iliescu a deschis ieri lucrarile celui de-al 23-lea Congres al Uniunii Postale Universale (UPU), care se desfasoara in aceste zile la Bucuresti. "Parte componenta a pietei comunicatiilor si transporturilor, serviciile postale sunt de importanta strategica. Multe sectoare cheie, precum comertul electronic, serviciile editoriale, publicitatea, serviciile bancare, depind in mare masura de infrastructura postala si, de aceea, serviciul universal este un factor esential pentru coeziunea sociala", a afirmat Ion Iliescu in mesajul adresat participantilor la congres. El a precizat ca in prezent concurenta este in crestere pe piata romaneasca, mai ales pe segmentul serviciilor de curierat. "Putem anticipa ca, pe termen mediu si lung, pe masura dezvoltarii pietei, si alti operatori vor fi interesati de furnizarea unor servicii din sfera universala a acestui domeniu", a mai spus presedintele Ion Iliescu.
Ceremonia de inaugurare a celui de-al 23-lea Congres al UPU s-a desfasurat la Sala Palatului din Bucuresti, in prezenta presedintelui Romaniei, a ministrului comunicatiilor, Adriana Ticau, a directorului general al Uniunii Postale Universale, Thomas E. Leavy si a lui Edward E. Hogan, Decanul actualului Congres UPU. La ceremonie au fost prezenti peste 2000 de delegati din 164 de tari, din care 50 de ministri ai Comunicatiilor si Postei. Timp de trei saptamani (15 septembrie-5 octombrie), participantii la Congres vor dezbate strategia postala mondiala pe urmatorii 5 ani. Temele vor viza securitatea trimiterilor postale, a calitatii serviciilor, definirea marcii postale electronice, combaterea terorismului si spalarii banilor, etc. Romania a reusit sa organizeze Congresul in numai un an si jumatate, dupa retragerea Coastei de Fildes. Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a cheltuit pentru acest eveniment circa 3,5 milioane euro, suportand toate costurile legate de inchirierea Centrului de Conferinte, de transportul delegatiilor pe teritoriul Romaniei si de promovarea evenimentului. Romania este una dintre cele 22 de tari care au semnat tratatul de la Berna, ce a condus la crearea Uniunii Postale Universale.
Meda BORCESCU 
A r h i v a
  Economie incerta de piata    4 comentarii
  CA al BNR va fi numit saptamana viitoare    
  FMI controleaza temele Guvernului    1 comentariu
  BERD finanteaza cu 10 milioane de euro BCR Leasing    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Pusculita TETRAPOL (29 afisari)
 Voiculescu vrea Aeroportul Baneasa (17 afisari)
 Haos festiv in scoli (11 afisari)
 Stiri pe scurt (10 afisari)
 Facatura lui Putin (9 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00751 sec.