Ziua Logo
  Nr. 3115 de joi, 9 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Infractori celebri printre oamenii mafiotilor Iancu
-- BRONEC, o firma de paza cu practici mafiote de intimidare
Increngatura de relatii a fratilor Marian si Octavian Iancu care s-a metamorfozat intr-un imperiu financiar cu datorii imense catre stat, dar cu beneficii exorbitante pentru cei apropiati si pentru ei insisi, contine si numele unor infractori celebri care probeaza ca "Elefantii" de la VGB si-au cladit averea pe teroare, "combinatii", "tepe" si "tunuri". Primele erau gandite pe hartie si apoi salvate prin contabilitate, "tepele" erau aduse de diferiti colaboratori si ingrasau buzunarele "Elefantilor" cu sume cuprinse intre 20-30.000 de dolari, iar "tunurile" aduceau resurse numeroase pentru afacerile de anvergura gen RAFO, CAROM sau SOLVENTUL. Fratii Iancu s-au folosit de teroare si practici mafiote pentru a scoate din scena afacerilor si pe competitorii principalului lor partener, Ovidiu Tender. Cu timpul, din Timisoara via Craiova - Bucuresti si pana la Constanta, nimeni nu avea sa mai impiedice afacerile VGB-ului.
Iata cateva dintre personajele cu grad ridicat de pericol public cooptate de "Elefanti" cu scopul de a planifica "tepe" sau "tunuri" sau pur si simplu pentru a proteja VGB-ul de competitori.
La sfarsitul saptamanii trecute, reporterii ZIUA au fost agresati de oamenii de paza ai firmei BRONEC si de angajatii firmei VGB in timp ce incercau sa fotografieze sediile firmei din cartierul bucurestean Damaroaia. Daca gorilele VGB ar fi putut sa nu stie ca reporterii ZIUA se aflau pe domeniul public si in conformitate cu legea aveau dreptul sa faca poze, cei de la BRONEC, care sunt obligati sa cunoasca prevederile legale, deoarece activitatea lor este aprobata de Politie, au probat ca nu sunt altceva decat simple instrumente de intimidare intr-un mai larg complex de paza de tip mafiot.
Apararea sediilor VGB se desfasoara pe trei nivele de securitate. Primul este cel oferit de BRONEC si de camerele video de supraveghere. Cel de al doilea este format din "civili", fosti sau actuali sportivi, care intervin in caz de necesitate, asa cum s-a intamplat in cazul agresarii jurnalistilor ZIUA. Cel de-al treilea sistem de paza este cel "de interventie", format din oameni extrem de periculosi care aparent nu au nici o legatura cu grupul VGB. Rolul acestora este de "simpli" trecatori care ataca deliberat nepoftitii sub privirile indiferente ale BRONEC-ului. Apoi dispar la bordul unor masini puternice, siguri ca nu exista nici un fel de martor care sa le dezvaluie identitatea. Acest fapt ne-a fost dovedit de unul dintre malacii de la VGB care le-a ordonat celor de la BRONEC, imediat dupa blocarea masinii de la ZIUA: "Ai ba grija de ei, ca poate vine unii si le dau foc si-i omoara". Apoi s-a intors ranjind inspre ziaristi: "Ai vazut ba ce grija am de voi?"
Asa stand lucrurile, angajatii firmei BRONEC sunt folositi nu numai pentru intimidare, ci mai ales ca martori "oficiali" ai unor evenimente violente gandite de la centru. Sechestrarea ziaristilor de la "Evenimentul Zilei" si ZIUA s-a consumat dupa un tipic asemanator, fapt care dovedeste ca intregul sistem de paza BRONEC este gandit in scopuri agresive, ilegale, de tip mafiot.
Patronul firmei BRONEC se numeste Dorian Necula. Firma sa are drept obiective toate firmele grupului Tender si ale VGB. Contractul pare imens, dar de fapt este o nimica toata. Adevarata forta de soc o reprezinta "civilii" din VGB, oameni antrenati special pentru misiuni de intimidare gandite fara cusur in interiorul birourilor "Elefantilor".
Gabriel Bivolaru a gandit "tepele" pentru VGB
Dupa ce a tocat o multime de bani, dintre cei furati de la BRD, pe hoteluri la mare si in afaceri dubioase, Gabriel Bivolaru a avut nevoie de un loc de munca conform cu pregatirea sa. Asa a ajuns la VGB. Presa centrala a facut cateva speculatii intre numele VGB si Bivolaru. Conform ziaristilor, V.G.B. ar proveni de la "Viper (n.red. porecla de sportiv a lui Bivolaru), fiind urmata de initialele numelui devalizatorului BRD. De fapt, numele firmei nu are nici o legatura cu Bivolaru pentru ca acesta era o persoana prea putin importanta pentru "Elefanti". Fratii Iancu s-au folosit de Gabriel Bivolaru asa cum s-au folosit de toti cei care si-au adus aportul la prosperitatea VGB. Putini insa stiu ca Bivolaru era "puntea" de legatura intre VGB si cercurile inalte din Politie. Avand cunostinte cu stele mari pe epoleti, Bivolaru intermedia imprumuturi, aranja dosare sau rezolva anumite probleme "delicate" ale societatilor din schema VGB. O dovada a conexiunilor lui Bivolaru cu oameni grei din Politie este disparitia sa imediat dupa emiterea ordinului de incarcerare si apoi predarea sa "in ultimul" moment, inaintea izbucnirii unui scandal public legat de fuga sa.
"Elefantii" au invatat sa scrie
De-a lungul a trei ani, fratii Iancu au fost subiectul unor ample investigatii de presa cu privire la practicile mafiote de preluare a RAFO, CAROM sau SOLVENTUL. Ura "Elefantilor" impotriva jurnalistilor a crescut o data cu publicarea in cotidianul "Atac la persoana" a unui titlu bomba menit sa dezvaluie anumite subterfugii si afaceri ilegale ale VGB-ului. Cu timpul, "Elefantii" s-au adaptat urmarind jocurile pe care acest cotidian le executa cu scopul de a-si compromite rivalii. Au decis sa-l cumpere de la Mihai Gheza, patronul de atunci al publicatiei. Acesta a fost determinat sa plece de la ziar, iar cei de la VGB l-au transformat in cotidianul "Atac". "Elefantii" au decis sa bage imediat un om de-al lor acolo si s-au oprit la sotia unui dintre partenerii lor de afaceri, Costel Margarit, avocatul Luiza Margarit. Astfel, pe Mihai Gheza, cel care i-a amenintat o buna bucata de vreme cu dezvaluiri incediare, l-au cumparat cu totul. Dupa preluarea ziarului, abordarea subiectelor fierbinti pentru VGB si clanul "Elefantilor" s-a facut ca in mahala. Injuraturile si amenintarile, proferate chiar pe prima pagina, impotriva unor personalitati au devenit o cerinta obligatorie pentru colegiul redactional care incearca din rasputeri sa multumeasca orgoliul noilor patroni. Din pacate, limbajul suburban folosit de "Atac" nu dovedeste altceva decat ca VGB este familiarizat cu practicile mafiote de sechestrare, tortura si intimidare pe care le arboreaza chiar in slogan: "Noi nu iertam pe nimeni!".
Marian si Octavian Iancu, Costel Margarit si Iulian Mavlea, adica bosii de la VGB uita pesemne ca daca statul nu i-ar fi iertat de milioane de dolari, iar oamenii legii nu le-ar fi inchis dosarele, acum ar fi fost simple personaje mediocre intr-o tara in care "elefantii" au ajuns sa fie regii junglei! (P.N.)
 Afisari: 361  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Dezlegare la razboi    98 comentarii
  Infernul din scoala de la Beslan    
  10 milioane de dolari pe capetele lui Basaev si Mashadov    3 comentarii
  Dovada furtului banilor lui Ceausescu    2 comentarii
  Vasile Duta ii cere despagubiri lui Voiculescu    
  Scoala incepe cu o pauza    1 comentariu
  Examene contra cost in doua licee bucurestene    
  Anunt    
  Comisia Europeana ia act de agresarea jurnalistilor ZIUA    1 comentariu
  www.nudaspaga.ro, spart de hackeri    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Coco Chanel si cele mai bune parfumuri din lume (1447 afisari)
 Infractori celebri printre oamenii mafiotilor Iancu (361 afisari)
 Stiri pe scurt (61 afisari)
 Consiliul Superior al Magistraturii a taiat in carne vie (48 afisari)
 Ne-a parasit celebrul cantaret Dan Spataru (44 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01185 sec.