Ziua Logo
  Nr. 3114 de miercuri, 8 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Vedete
Povestea Soniei Gandhi, subiectul unui film emotionant
-- Tragedii in familia Gandhi
Frumoasa actrita indiana Purva Parag, in varsta de 26 de ani, spune ca interpretarea rolului uneia dintre cele mai puternice femei din lume, Sonia Gandhi, presedinta Partidului Congresului, aflat la putere in India, a fost cel mai dificil rol pe care l-a jucat vreodata. Actrita a petrecut zile in sir citind carti, urmarind stirile si studiind inregistrarile cu Gandhi - felul in care merge celebra femeie politician, cum vorbeste, cum se imbraca, cum isi asaza sari-ul pe cap, cum zambeste si cum interactioneaza cu alti oameni. "Am incercat sa vad lumea cu ochii ei", spune Parag, care interpreteaza acest rol intr-un film cu buget mediu, "Sonia, Sonia", programat sa apara pe piata in luna decembrie.
"Filmul nu este despre politiciana Gandhi, ci este povestea tinerei fete si a drumului pe care-l parcurge aceasta din Italia natala in India, unde avea sa devina a treia cea mai puternica femeie de pe planeta. Acest traseu este foarte important", spune Parag. Luna trecuta, prestigioasa revista americana Forbes a plasat-o pe Sonia Gandhi, 57 de ani, pe locul al treilea in randul celor mai puternice femei de pe planeta, dupa consilierul american pe probleme de securitate Condoleezza Rice si vicepremierul chinez Wu Yi.
Gandhi a castigat acest loc in randul celor mai puternice femei, in ciuda senzationalului sau refuz de a deveni premierul Indiei, dupa ce si-a condus partidul spre o victorie amara, politicienei reprosandu-i-se faptul ca este italianca si ca este straina de tot ceea ce inseamna adevarata Indie. Ea a ales insa sa-i numeasca in functia de premier pe fostul ministru de Finante si s-a multumit sa ramana presedinta Partidului Congresului, spunand ca acest lucru i-a fost dictat de o "voce interioara". "In ultima vreme, nici o alta femeie nu a fost atat de adorata si respectata in India precum Gandhi (...) Gandhi reuseste sa-si conduca tara iubita si fara a se vedea apoi nevoita sa-si asume eventualele greseli pe care le-ar fi putut savarsi un guvern condus de ea", scria Forbes. "Filmul meu nu este nici pe departe o zeificare a Soniei Gandhi, dar nici o contestare a faptului ca a fost numita a treia cea mai importanta femeie din lume. Pentru multa lumea, ea reprezinta o enigma. Am fost deosebit de atins de faptul ca ea a renuntat la "coroana". Filmul meu este, in realitate, o poveste de dragoste - povestea unei tinere din Italia care iubeste India peste masura", precizeaza regizorul acestei pelicule T.D. Kumar.
Nascuta in Italia intr-o familie din clasa mijlocie, Sonia Maino l-a intalnit pe Rajiv Gandhi, fiul celui mai cunoscut premier indian din toate timpurile, Indira Ghandi, la un restaurant din Cambridge, Marea Britanie, unde tanara invata limba engleza. Intalnirea cu princina a culminat cu o casatorie savarsita in 1968, iar Sonia si-a urmat sotul in India, in orasul in care locuia acesta, New Delhi. Vreme indelungata, ea s-a tinut departe de ochii lumii si si-a avertizat sotul ca, in cazul in care acesta va intra in politica, ea este decisa sa divorteze. Lucrurile au luat cu totul alta turnura in 1984, dupa ce Indira Gandhi a fost asasinata de catre bodyguarzii sai, iar lui Rajiv i s-a cerut sa ia locul mamei sale, Sonia vazandu-se neputincioasa in fata vointei unei natiuni intregi. Sapte ani mai tarziu, temerile cele mai sumbre ale Soniei s-au implinit in momentul in care Rajiv a fost ucis de catre o femeie sinucigasa care a detonat o incarcatura exploziva. Patru ani de la acest tragic eveniment, in 1998, dupa ce Partidul Congresului a cunoscut o infrangere umilitoare in fata nationalistilor hindusi, Sonia a fost convinsa sa intre in politica pentru a reface unitatea partidului familiei sale. Traversand India rurala de-a lungul si de-a latul, vorbind perfect limba locuitorilor tarii sale si avand grija mereu sa-si acopere capul cu traditionalul sari, Sonia a mers direct la inima electoratului care a readus, in mai 2004, Partidul Congresului la Putere. Ultima secventa a filmului "Sonia, Sonia" o infatiseaza pe protagonista in fata portretului lui Rajiv spunand: "Sper ca ti-am demonstrat adevarul".
Camelia CIOBANU 
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Paravanul Cheney (89 afisari)
 ICE Dunarea = CRESCENT (33 afisari)
 Nunta in Brunei (20 afisari)
 Victima "macelarilor" DIAS a murit in spital (19 afisari)
 Doua seri cu Sarah Brightman la TVR (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00836 sec.