Ziua Logo
  Nr. 3114 de miercuri, 8 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
-- Bani pentru irigatii
Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare va contracta un credit extern in valoare de 50 milioane dolari pentru lucrari de reabilitare a sistemului de irigatii din judetele Braila, Giurgiu, Constanta, Ialomita si Mehedinti, informeaza Mediafax. Suma va fi imprumutata de la ABN AMRO Bank N.V. Olanda si va fi restituita in termen de 7 ani, in transe semestriale de cate 3,5 milioane dolari. In 2003 au fost reparate sistemele de irigatii de pe o suprafata de 1,5 milioane ha, dintr-un total de 3,2 milioane hectare amenajate cu astfel de echipamente. In luna august a anului trecut, Romania a semnat cu Banca Mondiala un contract de imprumut in valoare de 80 de milioane dolari pentru finantarea unui proiect de reabilitare si reforma a amenajarilor de irigatii Sadova-Corabia (in judetele Dolj si Olt) si Terasa Nicoresti-Tecuci (judetul Galati), Proiectul cu Banca Mondiala are o valoare totala de 103 milioane dolari, din care 20,7 milioane dolari reprezinta contributia Guvernului si 2,3 milioane dolari a comunitatilor locale. (L.M.)
Linie speciala RATB
RATB infiinteaza, intre 8-12 septembrie, linia speciala 631, care va functiona pe perioada celei de-a 13-a editii a Targului international de mobila (BIFE-TIMB), si celei de-a cincea editie a PROSHOP-salonul comercial specializat pentru dotarea magazinelor. Autobuzele vor circula zilnic intre orele 10.30-20.30 pe traseul Piata Romana, Bd. Lascar Catargiu, Bd. Aviatorilor, Bd. Maresal Prezan, Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff, Piata Presei Libere, Sos. Kiseleff, cap linie "Piata Presei Libere" cu intoarcere prin Bd. Marasti, Sos. Kiseleff, Piata Victoriei, apoi traseul de ducere. Pe acest traseu autobuzele vor opri pe sensul spre Piata Presei Libere in statiile: "Piata Romana", "Piata Victoriei", "Oprire" amplasata in apropierea statiei de metrou "Aviatorilor", "Oprire" situata pe soseaua Kiseleff dupa intoarcerea in rond la Piata Presei Libere, "Piata Presei Libere"-coborare respectiv urcare, iar pe sensul spre Piata Romana in statia "Piata Victoriei". (M.S.)
Depozit ecologic in Ialomita
Compania Vivani Salubritate, partener al grupului german Lobbe, a inaugurat, ieri, la Slobozia, depozitul ecologic de deseuri nepericuloase al judetului Ialomita, se arata intr-un comunicat de presa. Pentru realizarea primei etape a acestei investitii s-a cheltuit un milion de euro, fondurile fiind asigurate de compania germana Lobbe Holding GmbH & Co, unul dintre liderii europeni in industria colectarii, prelucrarii si neutralizarii deseurilor. Prima celula a depozitului are o suprafata de 21.500 mp si o capacitate de 236.000, ce poate asigura depozitarea deseurilor din tot judetul, timp de 4 ani. Depozitul va avea inca 6 celule, 4 statii de transfer si statie de selectare a deseurilor, in vederea reciclarii. In final, depozitul va avea 128.000 mp si o capacitate de 1,4 milioane de tone. Pentru Romania, Grupul Lobbe mai are in vedere realizarea unui depozit de deseuri industriale, a unui incinerator de mare capacitate (80.000 de tone/an) si a unui incinerator de deseuri medicale. (L.M.)
A r h i v a
  Sindicatul Sanitas i-a dat tema lui Ovidiu Branzan    
  Negoita promite ajutoare evacuatilor din casele retrocedate    
  Soferii anunta marsuri de protest in 14 judete    
  Romanii beau bere de 1,2 miliarde de euro    1 comentariu
  Amenintarea de la sud de Dunare - Opriti cosmarul!    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Paravanul Cheney (89 afisari)
 ICE Dunarea = CRESCENT (33 afisari)
 Nunta in Brunei (20 afisari)
 Victima "macelarilor" DIAS a murit in spital (19 afisari)
 Doua seri cu Sarah Brightman la TVR (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00857 sec.