Ziua Logo
  Nr. 3114 de miercuri, 8 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Sindicatul Sanitas i-a dat tema lui Ovidiu Branzan
-- Ministrul Sanatatii a promis asistentilor medicali ca va rezolva in trei zile problema tichetelor de masa * Revendicarile legate de nivelul de salarizare vor fi solutionate in 2005 * Daca nu vor fi multumiti de propunerile lui Branzan, sindicalistii se gandesc sa treaca la greva generala
Ministrul Sanatatii, Ovidiu Branzan, a promis sindicalistilor Federatiei Sanitas care au protestat ieri dimineata in fata Ministerului Sanatatii, ca va gasi o solutie pentru acordarea tichetelor de masa, restul revendicarilor urmand sa fie solutionate in 2005. "Am inteles care sunt problemele dumneavoastra. Nu avem o solutie pe loc pentru cea mai importanta dintre revendicari, respectiv tichetele de masa. Cred insa ca in trei zile vom gasi o solutie pentru aceasta problema. Si eu vreau ca personalul din Sanatate sa fie bine remunerat", le-a spus ministrul protestatarilor. Presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu, a anuntat, la sfarsitul negocierilor cu ministrul Sanatatii si cu presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Celea, ca oficialii ministerului au acceptat toate propunerile sindicalistilor. "Unele se vor rezolva in perioada imediat urmatoare, altele vor face obiectul unor negocieri pe o perioada de doua-trei luni", a adaugat Petcu.
Popunerile Sanitas au fost ca doua dintre revendicari, care tin de anul bugetar 2005, respectiv Legea salarizarii si anumite facilitati, sa intre in vigoare de anul viitor. Petcu a precizat ca modul in care vor fi solutionate problemele angajatilor din sistemul sanitar le vor fi comunicate acestora de catre ministrul Sanatatii, personal, la Congresul Sanitas din 16-18 septembrie. Daca pana atunci nu vor fi gasite solutiile care sa-i multumeasca, sanitarii vor recurge la toate mijloacele de protest, inclusiv greva generala, a adaugat Petcu.
Prima de instalare pentru medicii de tara
Medicii care accepta sa lucreze in zonele izolate vor primi o prima de instalare de 2500 euro, iar cei care nu au finalizat pregatirea vor putea urma stagii rapide de rezidentiat in medicina de familie, a anuntat Ovidiu Branzan. "In ultima sedinta de Guvern a fost aprobat un pachet de masuri, sub forma unui memorandum pentru asistenta medicala din mediu rural", a spus, cu aceeasi ocazie, ministrul Sanatatii, Ovidiu Branzan. Astfel, din banii primiti de la Banca Mondiala, vor fi reabilitate 600 de cabinete medicale, iar 2000 de astfel de unitati vor fi dotate la standarde europene. In plus, va fi organizata o retea de 15 unitati mobile pentru depistarea si tratarea TBC, pentru efectuarea testelor Papanicolau (pentru depistarea cancerului ovarian), dar si pentru cei care vor sa doneze sange. Branzan spune ca, pentru 2005, va sustine majorarea de la 6% la 9% a bugetului alocat asistentei medicale primare si, tot din acel an, va creste si valoarea punctului, astfel incat "actul medical sa devina mai atractiv". O atentie deosebita va fi acordata si extinderii retelei de farmacii in mediul rural, iar in zonele in care acest lucru nu este posibil, ar urma sa fie create puncte farmaceutice sau unitati mobile. (M.J.)
A r h i v a
  Negoita promite ajutoare evacuatilor din casele retrocedate    
  Soferii anunta marsuri de protest in 14 judete    
  Romanii beau bere de 1,2 miliarde de euro    1 comentariu
  Amenintarea de la sud de Dunare - Opriti cosmarul!    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Paravanul Cheney (89 afisari)
 ICE Dunarea = CRESCENT (33 afisari)
 Nunta in Brunei (20 afisari)
 Victima "macelarilor" DIAS a murit in spital (19 afisari)
 Doua seri cu Sarah Brightman la TVR (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00812 sec.