Ziua Logo
  Nr. 3114 de miercuri, 8 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PUR bigam
-- Partidul lui Voiculescu a facut alianta cu PSD, dar colaboreaza local cu DA
Situatia din PUR este departe de a se limpezi dupa ce conducerea partidului a decis sa mearga impreuna cu PSD la alegerile parlamentare iar majoritatea filialelor se aratau impotriva colaborarii cu partidul de la putere. Presedintii consiliilor judetene care au incheiat protocoale la nivel local cu Alianta PNL-PD isi mentin optiunea de a colabora in teritoriu cu liberalii si democratii. Cu toate acestea, ei sustin ca vor respecta hotararea Consiliului National al PUR de a merge la parlamentare cu partidul lui Nastase. Intre timp, PSD ar urma sa ceara partenerilor umanisti sa renunte la aliantele de la nivel local pe care acestia le-au facut cu liberalii si democratii. Vicepresedintele PSD, Ioan Solcanu, a admis, la inceputul acestei saptamani, ca "s-ar putea solicita o renegociere pe plan local". "Asa cum este normal, data fiind aceasta reapropiere, cred ca s-ar putea discuta posibilitatea ca la nivelul consiliilor judetene si locale sa fie rediscutate aliantele", a declarat Solcanu. In fata unei asemenea provocari, este greu de presupus ca liderii organizatiilor PUR care au batut palma cu PNL si PD in alegerile locale vor accepta aceasta conditie impusa de PSD.
Voiculescu asaltat de nemultumiti
Nemultumitii din PUR au declarat ieri ca onoarea nu le permite sa bata palma cu PSD si ca vor respecta promisiunea facuta de a sustine interesele lor si ale Aliantei PNL-PD in consiliile judetene si locale. Victor Mocanu, liderul organizatiei PUR-Buzau, care detine si sefia consiliului judetean si care are un protocol la nivel local cu Alianta PNL-PD, a spus ca a venit special la Bucuresti pentru a se intalni cu Dan Voiculescu. El a precizat ca i-a transmis unele chestiuni punctuale sefului PUR de a caror rezolvare va depinde "ceea ce va face de acum incolo". "Nu va pot spune exact care sunt problemele ridicate. Am solicitat solutionarea unor chestiuni legate de unele persoane din PSD Buzau", a spus Mocanu. El a mentionat ca nu se pune in nici un fel problema de a renunta la colaborarea cu Alianta PNL-PD. In "Sansa buzoiana" de ieri a aparut un articol, intitulat "Un nou cuplu la conducerea judetului: Victor Mocanu si Ion Vasile - O data cu alianta facuta cu P.U.R., P.S.D. a revenit in forta la Putere in Buzau", in care se vorbeste despre "provocarea serioasa" la care va fi supus seful consiliului judetean. In articolul de presa se reaminteste faptul ca Victor Mocanu a fost intr-un conflict deschis cu, de acum, aliatul sau, presedintele PSD, prefectul Ion Vasile. "Dovedind o oarecare naivitate politica dupa acele conflicte, Mocanu a declarat public ca, in cazul unei aliante cu PSD, nu va candida la Parlament alaturi de social-democrati. Mai abil in ale politicii, Ion Vasile i-a raspuns, tot public, printr-un comunicat, ca in politica compromisul face parte din joc. Acum, Victor Mocanu nu-si poate lua vorba inapoi", se spune in "ansa buzoiana".
In teritoriu, PUR merge cu DA
La Huneadoara, presedintele Consiliului Judetean, Petre Marginean, a sustinut ca va respecta intelegerea de la nivel local cu PNL si PD. "Nu imi voi lua inapoi cuvantul dat. Am demnitate si onoare. Nu are legatura alianta mea cu listele pentru parlamentare. Daca voi avea oameni de o calitate neindoielnica, fie ei si independenti, ii voi propune pentru Parlament", ne-a declarat Marginean. Aceeasi parere a fost impartasita si de presedintele consiliului judetean Galati, Eugen Durbaca. "Noi mergem cu Alianta la nivel local. Nu se poate sa batem palma aici cu PSD pentru ca am caracter, eu imi respect cuvantul dat", a spus liderul PUR. Chiar daca a optat pentru varianta ca umanistii sa mearga singuri in alegeri, Durbaca a sustinut ca va respecta decizia venita de la centru de a se face alianta cu PSD. Pana la ora inchiderii editiei nu am reusit sa aflam si parerea liderului organizatiei PUR-Prahova, Anghel Florin si a primarului Bacaului, Romeo Stavarache. Tot ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bucuresti, liderii PUR au sustinut ca filialele de la Buzau si Hunedoara nu vor devia de la linia trasata de Consiliul National. In schimb - a spus Daniela Popa, seful cancelariei presedintelui PUR - intelegerile facute in plan local pot fi respectate sau nu, in functie de situatia din zona respectiva. Cu acelasi prilej, umanistii au criticat Alianta D.A. pentru "invitatia la dezertare" trimisa celor nemultumiti de decizia Consiliului National. De asemenea, liberalii si democratii au fost acuzati de umanisti pentru faptul ca "trimit mesaje otravite" filialelor PUR, carora le sugereaza nesupunerea fata de deciziile luate la "centru".
Roxana ANDRONIC 
A r h i v a
  Umanistii, oportunisti dar civilizati    2 comentarii
  Vot pentru legile electorale la Camera    
  CNS ridica pretentii aberante    
  Iliescu la Londra    4 comentarii
  Marko Bela, candidatul ardelenilor    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Paravanul Cheney (89 afisari)
 ICE Dunarea = CRESCENT (33 afisari)
 Nunta in Brunei (20 afisari)
 Victima "macelarilor" DIAS a murit in spital (19 afisari)
 Doua seri cu Sarah Brightman la TVR (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00935 sec.