Ziua Logo
  Nr. 3114 de miercuri, 8 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Nunta in Brunei
-- Pregatirile pentru acest eveniment sunt desprinse parca din "O mie si una de nopti"
Celebrul sultanat al Bruneiului isi insoara printul mostenitor in cadrul unor ceremonii deosebit de fastuoase, menite sa demonstreze ca in Asia monarhia nu este nici pe departe o institutie perimata sau pe cale de disparitie. Printul Al-Muhtadee Billah Bolkiah, 30 de ani, fiul renumitului sultan Hassanal Bolkiah, unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei gratie zacamintelor de petrol pe care le poseda din belsug micutul sau regat, se casatoreste maine cu o tanara din popor, Sarah Salleh, in varsta de numai 17 ani, eveniment ce promite sa mobilizeze intregul sultanat din nord-vestul insulei Borneo, cu o populatie de doar 400.000 de locuitori. Pregatirile de nunta au intrat deja in linie dreapta pentru cele 14 zile de ceremonii care vor reuni 15 secole de traditie musulmana si hindusa. In capitala regatului, unde atmosfera este de obicei cam amortita, strazile, magazinele si sediilor unor firme comerciale sunt impanzite acum de bannere care ureaza cuplului ca mariajul lor sa fie binecuvantat de Cel de Sus.
Sarbatoarea va incepe cu defilarea a mii de persoane, ce vor inunda strazile capitalei Bandar Seri Begawan. La parada va participa si sultanul Hassanal Bolkiah. Dupa receptia organizata in camera tronului din Palatul regal, tanarul cuplu va defila intr-o limuzina transformata in caleasca regala aurita. Ceremoniile vor incepe vineri seara, cu trei nopti succesive de focuri de artificii si spectacole. In diverse medii continua speculatiile referitoare la tinuta miresei. Lumea se intreaba daca aceasta va purta tot pantofi incrustati cu diamante, ca fiica sultanului, printesa Rashidah, la nunta sa, in 1997.
De la Palatul regal nu "transpira" insa nimic, iar singurul lucru care se stie este ca la nunta nu se vor consuma bauturi alcoolice. "Casatoria regala va fi o etalare a vechilor traditii ale Bruneiului, care au trecut din generatie in generatie: un amestec de Islam si alte culturi ancestrale", explica o sursa oficiala din sultanat. Bruneiul, ale carui origini hinduse dateaza de acum aproximativ .500 de ani, a fost convertit la Islam in 1371. In 1988, Bruneiul a devenit protectorat britanic, dobandindu-si independenta doar in 1984. Printre oaspetii de vaza la acest eveniment se numara sultanul din Bahrein, Hamas Ben Issa Al Khalifa, printul mostenitor al Japoniei, Naruhito, presedinta filipineza Gloria Arroyo, omologul sau indonezian Megawati Sukarnoputri, alaturi de premierii Thailandei, Thaksin Shinawatra, cel din Singapore, Lee Hsien Loong, si cel malayezian, Abdullah Ahmad Badawi. Invitatii vor fi imbracati in negru ziua si in alb pe timpul noptii, singura familia regala fiind cea care are dreptul sa aleaga orice culoare doreste.
Camelia CIOBANU 
A r h i v a
  Primul vehicul cosmic romanesc    3 comentarii
  Teroristul Samudra isi publica autobiografia    1 comentariu
  Vederi pentru criminali    
  Picioare de peste un milion de lire sterline    
  Al Pacino a ramas fara loc la Venetia    
  Un alt miracol al stiintei    
  Vreme rea    
  O-zone cucereste din nou Europa    1 comentariu
  Prostituate pe site-urile pentru evreii ultrareligiosi    
  Meteo    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Paravanul Cheney (89 afisari)
 ICE Dunarea = CRESCENT (33 afisari)
 Nunta in Brunei (20 afisari)
 Victima "macelarilor" DIAS a murit in spital (19 afisari)
 Doua seri cu Sarah Brightman la TVR (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01037 sec.