Ziua Logo
  Nr. 3114 de miercuri, 8 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Elevii-jurnalisti, specializati la Eforie Sud
Timp de aproape doua luni in tabara Internationala Eforie Sud, s-a desfasurat cea de a doua etapa a proiectului "News to Know", un proiect initiat de Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii care are drept scop apropierea elevilor de mass-media si informarea lor despre rolul presei intr-o societate democratica.
La Eforie Sud elevi din judetele Tulcea si Galati, castigatori ai concursului de eseuri pe tema "Rolul presei intr-o tara libera", au avut ocazia sa le impartaseasca din experienta lor, altor 500 de elevi care se aflau in tabara. Timp de aproape doua luni elevii au avut posibilitatea sa cunoasca de ce este important sa citesti un ziar, o revista si de ce este bine sa fii informat. Copiii s-au intalnit cu jurnalisti de marca din presa centrala si locala si au dezbatut teme de actualitate precum situatia elevilor romani din Transnistria. Ziarul ZIUA s-a implicat in mod deosebit in sprijinirea actiunii LTRP, donand un numar consistent de ziare elevilor atat in prima etapa a proiectului, cat si in cadrul taberei de vara.
Autoritatea Nationala pentru Tineret, prin Secretarul de Stat Daciana Sarbu a salutat initiativa Ligii Tinerilor Romani de Pretutindeni, precizand ca mass-media trebuie sa se implice cat mai mult in educarea tinerei generatii. Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni impreuna cu Ambasada Statelor Unite va continua actiunile de promovare a valorilor jurnalismului in scoala. In fiecare scoala participanta va fi infiintat un birou de presa, iar elevii vor informa saptamanal mass-media din Romania despre situatia comunitatii lor. De asemenea, vor fi organizate in continuare conferinte si dezbateri pe tema educatia prin mass-media. Iar micii jurnalisti ai proiectului "News to Know", sunt invitati in prezent la emisiuni TV precum "Of presa mea" si la cunoscuta emisiune radio "Interviurile Europa FM" realizata de reputatul jurnalist Emil Hurezeanu. (D.E.)
A r h i v a
  Batalia sangeroasa pentru Sadr City    1 comentariu
  Kerry despre Irak: un razboi gresit intr-un loc gresit    1 comentariu
  Negocieri romano-ucrainene pentru platoul Marii Negre    
  Coruptia din Bulgaria ii sperie pe canadieni    2 comentarii
  Berlusconi, "un cabotin politic"    1 comentariu
  Represalii israeliene contra Hamas: 14 morti    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Paravanul Cheney (89 afisari)
 ICE Dunarea = CRESCENT (33 afisari)
 Nunta in Brunei (20 afisari)
 Victima "macelarilor" DIAS a murit in spital (19 afisari)
 Doua seri cu Sarah Brightman la TVR (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00988 sec.