Ziua Logo
  Nr. 3114 de miercuri, 8 septembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
-- Tiriac jr., reaudiat
Fiul celebrului fost tenismen si om de afaceri Ion Tiriac, Ion Alexandru, a fost reaudiat in cursul dupa-amiezei de ieri de catre procurori in dosarul in care este acuzat de trafic si consum de droguri si de punere la dispozitie a locuintei in vederea consumului de stupefiante. Potrivit Mediafax, Ion Alexandru Tiriac a ajuns la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in jurul orei 16.00, fiind urmat la cateva minute de catre aparatorul sau, av. Marian Nazat. In acest dosar, Parchetul a inceput, la 24 iunie, urmarirea penala fata de Ion Alexandru Tiriac si a dispus in paralel obligarea acestuia de a nu parasi tara, fiind dat in consemn la toate punctele de trecere a frontierei. Tot ieri a fost audiata la Parchet si Ileana Lazariuc. (A.A.)
Batrane accidentate mortal
Doua batrane din comuna gorjeana Licurici au fost accidentate mortal, in noaptea de luni spre marti, in timp ce stateau de vorba, in mijlocul soselei, cu un carutas care avea atelajul nesemnalizat corespunzator. Ioana si Lucica Titeiche, in varsta de 72 si, respectiv, 85 de ani, stateau de vorba, pe un drum national, cu un carutas. Alin Ion Oprian, in varsta de 28 de ani, aflat la volanul unui autoturism, nu a reusit sa le observe la timp pe cele doua batrane, lovindu-le in plin, acestea murind pe loc. Politistii au stabilit ca vinovati de producerea accidentului sunt atat conducatorul auto, cat si victimele si proprietarul carutei. Alin Ion Oprian va fi cercetat pentru ucidere din culpa. (Mediafax)
Ucisi de flacari
Un barbat, in varsta de 24 de ani, si fiica sa, de doar 11 luni, au murit intr-un incendiu care, in noaptea de luni spre marti, a cuprins bordeiul in care locuiau. Cei patru membri ai familiei locuiau intr-o constructie improvizata de pe islazul comunal al satului Bordeasca, apartinand comunei Tataranu. Cu mai putin de ora inainte de miezul noptii, bordeiul a fost cuprins de flacari, din cauza unei lumanari lasate aprinse. Tanara mama, in varsta de 17 ani, a reusit sa-si ia in brate baietelul, de trei ani, si sa iasa din foc. Barbatul ei si fetita lor au murit insa, carbonizati. Medicii care i-au ingrijit pe tanara si pe fiul ei au declarat ca cei doi sunt in afara oricarui pericol. (G.T.)
Aparatura confiscata la vama
Un baimarean care venea din Ungaria a fost prins, in noaptea de luni spre marti, la vama Petea, avand in masina patru laptop-uri, sapte camere video, doua aparate DVD, trei aparate foto si 155 de cartuse de tigari, marfa pe care nu a declarat-o la intrarea in tara. Intreaga aparatura electronica este de ultima generatie si, la o prima evaluare, valoreaza aproximativ 700 de milioane de lei. Barbatul care sustine ca nu stia ce are in bagaje fiind un simplu curier, a recunoscut insa ca a luat tigarile de la un magazin duty free. "Am scos niste bagaje din Ungaria, nu m-am uitat in ele. Practic am fost a treia persoana, i-a dat cineva bonul surorii mele, mi-a dat sora-mea bonul, am mers si le-am scos, erau ceva haine deasupra, nu m-am gandit sa desfac sa ma uit inauntru ce ii", a declarat baimareanul. Politistii de frontiera spun ca l-au reperat pe barbat inca de luni dimineata, cand acesta a iesit din tara si s-a oprit la magazinele duty free, de unde a cumparat multe tigari. Ei i-au notat numarul de inmatriculare a masinii si au asteptat sa se intoarca in tara. Politistii spun ca este posibil ca bunurile sa fie furate din strainatate. Intreaga marfa a fost confiscata, iar maramureseanul a fost amendat cu 25 de milioane de lei pentru nedeclararea in vama a bunurilor. (G.T.)
"Regele evadarilor", negasit
Un roman fugit dintr-un penitenciar din Menheim (Germania) si supranumit "Regele evadarilor" este cautat de doua saptamani de catre politistii germani, care, desi nu au nici un indiciu legat de locul in care se afla, banuiesc ca el nu a parasit inca tara. George Axane a reusit sa fuga din inchisoare in 21 august, intr-un mod spectaculos. Politistii banuiesc ca romanul, in varsta de 32 de ani, intentioneaza sa se intoarca in tara, dar ca el nu a parasit inca reginea Rhine Neckar. "Este intr-o postura foarte incomoda. Sper sa il prindem curand", a mentionat un oficial al politiei locale. Zona in care s-ar putea ascunde Axane este ocupata de o padure seculara, deasa si greu de strabatut, ceea ce pentru el constituie un avantaj.
Axane a fost condamnat la inchisoare in 1996, avand de excutat o pedeapsa care dureaza pana in 2007, pentru implicarea intr-o banda de talhari. El a evadat prima oara in iunie 1997, fiind prins in 24 noiembrie 1998, la granita cu Cehia. In martie 2000 a scapat a doua oara din inchisoare, fiind arestat in luna urmatoare, in Statele Unite. Ultima data, Axane a fugit dupa ce a coborat peste zidul exterior pe o funie improvizata din asternuturile de pat. El fusese inchis intr-o celula de securitate maxima, dar a reusit sa faca o gaura in zid si sa fuga. In timp ce evada s-a declansat alarma in inchisoare si, desi s-au tras focuri de arma dupa el si a fost ranit, Axane a reusit sa scape. (G.T.)
A r h i v a
  Teroarea "Camatarilor" impotriva martorilor    3 comentarii
  Victima "macelarilor" DIAS a murit in spital    2 comentarii
  Confruntare ratata intre senatorul Radu F. Alexandru si Nati Meir    
 Top afisari / comentarii 
 Paravanul Cheney (89 afisari)
 ICE Dunarea = CRESCENT (33 afisari)
 Nunta in Brunei (20 afisari)
 Victima "macelarilor" DIAS a murit in spital (19 afisari)
 Doua seri cu Sarah Brightman la TVR (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01389 sec.