Ziua Logo
  Nr. 3092 de vineri, 13 august 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Alfa Chiminvest vrea sa infiinteze un parc industrial la Colorom Codlea
-- Ar putea fi astfel create 1500 de locuri de munca
Conducerea Federatiei Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie (FSLCP) a anuntat ieri ca societatea Alfa Chiminvest SRL, constituita din FSLCP (30%) si Cyrom Investments (70%) va participa la licitatia publica cu strigare pentru achizitionarea SC Colorom Codlea SA. Potrivit liderului FSLCP, Achille Dutu, alaturi de Alfa Chiminivest, la licitatie s-au mai inscris inca trei ofertanti, chiar daca, in prezent, in cadrul societatii s-a creat un "grup de presiune", reprezentat de directorul Colorom, Claudiu Carnatiu, grup ce urmareste numai "propriile beneficii si afecteaza interesele a numerosi locuitori ai municipiului Codlea". Mai exact, Carnatiu, alaturi de Mihai Barbuliceanu, presedintele PAS Colorom, au trecut la afirmatii tendentiose si vadit calomnioase la adresa FSLCP, in scopul derutarii salariatilor din intreprindere. Actiunile lor dau roade, muncitorii protestand, de la inceputul acestei saptamani, in fata Prefecturii Brasov. Ei spun ca asteapta decizia AVAS de relansare la privatizare a societatii si renuntarea la lichidarea voluntara a acesteia (decizie salutata de FSLCP). In caz contrar, sindicalistii ameninta cu actiuni ample de protest la Brasov si cu pichetarea sediului AVAS.
Alfa Chiminvest SRL vrea sa creeze pe platforma industriala Colorom un parc industrial ce poate genera aproximativ 1500 de locuri de munca. "Se pare ca interesul nostru difera substantial de interesele pur clientelare promovate de Claudiu Carnatiu care foloseste actualul sindicat doar ca pe un instrument de realizare a acestora, scopul final neavand nimic comun cu interesul major al salariatilor de a avea un loc de munca stabil si bine platit", a declarat Achille Dutu.
Reamintim ca in februarie, fosta APAPS a dispus lichidarea voluntara a societatii Colorom, numind si un lichidator in acest scop. Potrivit acestuia, Colorom avea datorii de peste 300 de miliarde de lei (dintre care 112 miliarde de lei datorii comerciale), la un capital social de 90 de miliarde de lei.
Prima etapa a licitatiei are loc pe 24 august 2004. (C.P.)
A r h i v a
  Lefurile dascalilor cresc cu 16%    2 comentarii
  Codul Muncii nu se modifica fara acordul sindicatelor    
  ANPH va inchide o serie de centre de asistenta    
  Master in studii europene si drept comunitar    2 comentarii
  Inscrieri la Universitatea Wales-Romania    
  Jurnalistii galateni s-au afiliat la FSJTR    
  Compensate sau sanctiuni    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Masonry and dynasty (125 afisari)
 Masonerie si dinastie (81 afisari)
 Inscrieri la Universitatea Wales-Romania (52 afisari)
 Alfa Chiminvest vrea sa infiinteze un parc industrial la Colorom Codlea (41 afisari)
 Bucati de OZN la Tunguska (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00759 sec.