Ziua Logo
  Nr. 3087 de sambata, 7 august 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Harnicie la Delegatia Permanenta de azi a liberalilor
PNL si-a definitivat listele parlamentare
-- Catarama, eliminat de pe liste
Liberalii si-au definitivat listele electorale pentru Senat si Camera Deputatilor, pe care le vor depune la alegerile din toamna. De cand s-a declansat procedura de selectare a candidatilor, care s-a facut pe baza unui dosar individual ce continea punctaje, nu au lipsit si situatiile tensionate. Dar nu cu PD, partenerul din Alianta, lucrurile in acest caz fiind clar mentionate in protocolul de colaborare, ci chiar in interiorul partidului. PNL a avut ieri o ultima sedinta inaintea Delegatiei Permanente de astazi la care se vor valida listele cu candidati.
Singurul reprezentant al PNL care a fost invalidat de Biroul Executiv al PNL pentru a deveni parlamentar este Viorel Catarama. Motivul este acela ca imaginea sa personala aduce prejudicii imaginii partidului. "Chiar daca din punct de vedere legal, juridic, nu i se poate imputa nimic lui Viorel Catarama, s-a decis ca imaginea sa negativa in randul electoratului ar putea afecta rezultatul votului", ne-au precizat surse din interiorul partidului. Se pare ca vicepresedintele Organizatiei Municipale PNL Bucuresti Viorel Catarama nu stia ieri de aceasta decizie pentru ca a dat publicitatii o declaratie de presa in care-si exprima opinia ca "nominalizarea sa pe locul intai la alegerile parlamentare pentru Senat in judetul Vaslui a incalcat in mod grav Statutul PNL". Catarama precizeaza ca, anterior, el fusese inclus pe lista de candidati pentru Senat din partea Organizatiei Municipale Bucuresti, ocupand pozitia a treia. El a facut referire la decizia luata in data de 30 iulie de BEx, precizand ca "asemenea practici pot submina atat democratia interna de partid cat si increderea in deplina corectitudine si obiectivitate a forumurilor de conducere a PNL". Astfel, in fruntea listei PNL pentru Senat, la Bucuresti, sunt propusi Mona Musca, Mircea Cinteza si Radu Campeanu.
Framantari locale
Tensiuni s-au inregistrat in mai multe filiale, ca cele din Arad, Timisoara si Vrancea. In Vrancea nominalizarile pentru listele de parlamentari au creat cele mai mari tensiuni. Totul a pornit de la presedintele organizatiei municipale Focsani a PNL, consilierul judetean Mihai Copaci, care a declarat ca "o grupare importanta din cadrul filialei nu-l vrea pe Nini Sapunaru pe listele parlamentare". In replica, Sapunaru a declarat ca atitudinea acestuia "este o manevra cu radacini in afara filialei PNL. De o luna de zile dusmanul principal al 4-5 oameni din PNL am devenit eu. Nu-i mai intereseaza lupta cu PSD si Marian Oprisan, ci au pus tunurile pe mine. De altfel, ei nici nu au iesit la lupta publica cu Marian Oprisan asa ca nu pot sa caracterizez atitudinea lor drept ca o manevra cu radacini in afara filialei PNL", a spus deputatul liberal. A fost nevoie de o analiza a Comisiei de Etica a PNL pentru ca apele sa se linisteasca. Astfel, in urma sedintei de ieri a conducerii centrale a PNL, s-a stabilit ca atat Corneliu Momanu, presedintele filialei, cat si Nini Sapunaru vor participa la alegerile generale pe locuri eligibile la Camera Deputatilor.
Bogdana PAUN 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Asta-i partid liberal?   de tjmaxxi
La eliminat pe Catarama,si la lasat pe Simedru!   de obving80
Radu Campeanu   de sulea2004
A r h i v a
  Schimbarea la fata a PNTCD    4 comentarii
  Batalia de la Marasesti, 87 de ani    7 comentarii
  AP relanseaza apelul catre crestin-democrati    3 comentarii
  Secretariatul Camerei Deputatilor explica Contractul cu firma din Cornu respecta legea    
  Diplomat lituanian declarat indezirabil in Rusia    
  59 de ani de la Hirosima    3 comentarii
  ZIUA Macedoniei    
  Copil disparut fara urma in Bulgaria    
  Romanii au fost atacati din nou In Irak    2 comentarii
  Presupusi teroristi arestati la Londra    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Clanul Duduianu a fost trimis in judecata (281 afisari)
 Duminica a zecea – Vindecarea lunaticului (101 afisari)
 Locuinte pentru medicii rezidenti din Capitala (56 afisari)
 Religiile africii (44 afisari)
 ziua literara va recomanda (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00853 sec.