Ziua Logo
  Nr. 3018 de miercuri, 19 mai 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
-- Start la autostrada Brasov-Bors
Firma americana Bechtel va incepe lucrarile la autostrada Brasov-Bors in localitatea clujeana Ciurila, intre 30 iunie si 4 iulie, a anuntat ieri subprefectul de Cluj, Valentin Cuibus. In acest sens, reprezentantii Bechtel au semnat ieri contractul cu reprezentantii comunei clujene Savadisla in vederea inchirierii unui teren de circa 14 hectare, necesar organizarii santierului pentru inceperea lucrarilor, informeaza Rompres. Potrivit sursei citate, Prefectura Cluj a eliberat si ultimele cinci titluri de proprietate in zona pe unde va trece autostrada, pentru ca sa nu existe probleme legate de procesul de expropriere. "Autostrada va avea pe teritoriul judetului Cluj circa 84 de kilometri, si 90% din constructie va strabate terenuri private. (...) Sunt mii de proprietari pe al caror pamant va trece autostrada, pentru ca aici vorbim de portiuni inguste de teren", a precizat Valentin Cuibus. La randul lor, echipele Muzeului National de Istorie a Transilvaniei sunt pregatite si asteapta unda verde de la Ministerul Transporturilor pentru a incepe sapaturile pe traseul pe care il va parcurge autostrada Brasov-Bors, in vederea descarcarii de sarcina arheologica a traseului. (C.P.)
Restructurare la Sidex
Peste 900 de siderurgisti au parasit ieri ISPAT Sidex in urma schemei de plecari voluntare aprobate de administratia Combinatului. Autodisponibilizatii vor primi, in functie de vechime, 6, 9 sau 12 salarii la nivelul lunii martie, precum si plati compensatorii in valoare de 80, 90 sau 100 de milioane lei. De asemenea, ei vor beneficia si de ajutorul de somaj pentru 6, 9 sau 12 luni, tot in raport de vechimea in munca. Liderul Federatiei Sindicale a Siderurgistilor, Mircea Scantei, a declarat pentru Rompres, ca cei mai multi dintre autodisponibilizati sunt in pragul pensionarii, de aceea se poate spune ca acestia "au primit un cadou substantial de zeci de milioane pentru zecile de ani munciti in siderurgia galateana". El a precizat ca pe platforma ISPAT Sidex au mai ramas 18.100 de angajati fata de peste 28.000 cati erau inainte de privatizarea in 2002 a colosului siderurgic. (C.P.)
"Abracadabra!"
Asociatia "Amici dei Bambini", in colaborare cu Fundatia Prietenii Copiilor, propune si organizeaza o "Zi a solidaritatii pentru copiii abandonati, in risc de abandon sau in dificultate, din Romania". Actiunea se va desfasura in data de 23 mai, in Parcul Cismigiu, incepand cu ora 12.00, actiune unde vor fi protagonisti familii si copii. Astfel, peste 100 de copii artisti vor participa la jocuri interactive, spectacole de teatru, dans, ateliere de creatie. De asemenea, clovni, animatori si artisti ii vor insoti pe toti cei prezenti in lumea magica a jocului si a bucuriei. In lume, "Abracadabra" se desfasoarta in acelasi timp in Italia, Republics Moldova, Albania, Bulgaria, Brazilia, Bosnia, Serbia, Romania, tari unde activeaza Amici dei Bambini. (Corina SCARLAT)
A r h i v a
  Examenul de admitere la liceu 2004    
  Campanie pentru prevenirea traficului uman    
  My City Bucharest editia a doua    1 comentariu
  Bac special pentru olimpici    
 Top afisari / comentarii 
 Mihai Ghezea, un infractor in presa romana (620 afisari)
 Vidanja lui Huidu s-a descarcat la VIP (434 afisari)
 Ziua Debutului Jurnalistic - incepe marea finala! (109 afisari)
 Protezele care ascund stigmatele Yakuza (43 afisari)
 Sex cu Ucraina (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00776 sec.