Ziua Logo
  Nr. 3007 de joi, 6 mai 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
-- Nantes fara romani
Viorel Moldovan va lipsi de la FC Nantes in meciul pe care echipa il va disputa sambata, in deplasare, cu FC Toulouse, in etapa a 35-a din Ligue 1. Atacantul roman, cel mai bun marcator al "canarilor" in acest sezon (11 goluri in campionat, unul in Cupa Ligii, si patru in Cupa Frantei), desi a venit la echipa abia in iarna, este suspendat pentru cumul de cartonase galbene. Din lotul lui FC Nantes nu face parte nici Claudiu Keseru, pastrat la echipa de juniori a clubului. (MIG)
Stelea este OK
Bogdan Stelea s-a refacut complet dupa o accidentare si va reveni in poarta celor de la UD Salamanca in meciul de sambata, din deplasare, cu Las Palmas, contand pentru etapa a 36-a din Segunda Division. Stelea s-a accidentat acum doua saptamani (leziune musculara), ratand si amicalul Nationalei cu Germania. Intors acum trei zile la Salamanca, Stelea a fost consultat de medicul echipei, Jose Ignacio Garrido, efectuand si o ecografie pentru a urmari evolutia leziunii (microruptura fibrilara la muschiul piciorului stang). Stelea a fost declarat apt pentru antrenamente si este anuntat ca titular pentru meciul de sambata. (MIG)
Mironas nu se teme
Directorul executiv al clubului Ceahlaul Piatra Neamt, Ioan Mironas, a declarat ieri, referitor la meciul cu FCM Bacau, programat sambata, ca formatia care va pierde, va retrograda in Divizia B. "In proportie de 95 la suta, cine va pierde aceasta confruntare va retrograda in B. Sincer sa fiu, Cursaru, cel putin, n-a jucat mai nimic in acest campionat. Ciocoiu este fotbalist, dar sper sa nu o arate in meciul cu noi, iar Cristea a avut cateva sclipiri, dupa care a intrat si el in mediocritate, asa ca nu vad de ce sa ne temem atat de tare", a spus Mironas. Borz, Nemtanu si Lefter sunt incerti pentru partida de sambata, din cauza unor probleme medicale. (B.G.)
Marseille - Newcastle la TVR 1
Astazi sunt programate mansele secunde din semifinalele Cupei UEFA. La Marseille, Olympique si Newcastle United pornesc de la scorul de 0-0 inregistrat in tur, iar partida poate fi urmarita in direct la TV Romania 1 incepand cu ora 22. Celalalt meci al serii opune pe Valencia si Villarreal, acelasi scor alb fiind inregistrat si in prima mansa. (B.G.)
Tiriac si gimnastica
Presedintele Comitetului Olimpic Roman, Ion Tiriac, a declarat, ieri, ca rezultatele obtinute de gimnastele tricolore la Europenele de la Amsterdam, unde Romania a cucerit 12 medalii, dintre care sapte de aur, se datoreaza atat antrenorilor, cat si modului in care este structurata aceasta activitate. "Miracolele care se intampla in gimnastica se datoreaza antrenorilor, dar si felului in care noi am stucturat aceasta activitate, care de multe ori este criticata. Niciodata gimnastica nu a avut o substanta atat de valoroasa, atat la lotul de senioare, cat si la cel de junioare. Pentru aceste rezultate, insa, trebuie sa platesti onoarea si fata de cei care dau juniorii. Daca lui Bitang si lui Belu trebuie sa le faci monument, in nici un caz nu trebuie sa-i uiti pe antrenorii de la Onesti, Sibiu, Constanta, care dau materialul mai departe pentru a fi cizelat pentru esantionul de sus. Cred ca acum gimnastica are o pauza la critici", a punctat Tiriac, care a adaugat ca, din cauza bazei de selectie reduse, anul acesta este posibil ca Romania sa aiba cea mai mica delegatie de sportivi din istoria participarilor la Jocurile Olimpice. (MCZ)
Asalt continental la Madrid
Incepand de azi si pana pe data de 16 mai, bazinele olimpice din Madrid vor gazdui Campionatele Europene de natatie, intreceri care se vor derula sub sloganul propus de organizatori, "Stele in apa". Pe listele oficiale prezentate de site-ul LEN, Romania este reprezentata in concursul continental de 12 sportivi, printre numele "grele" ale delegatiei noastre numarandu-se Beatrice Caslaru, Diana Mocanu, Camelia Potec, Simona Paduraru, Dragos Coman, Razvan Florea, Ioan Gherghel si Cezar Badita. Alaturi de performerii natatiei autohtone vor mai fi prezenti in Spania antrenorii Octavian Tileaga, Eduard Caslaru, Doina Sava, Siliviu Salgau, Petre Deac si Ion Ionescu, delegatia tricolora fiind condusa de secretarul general al federatiei de specialitate, Stefan Iamandi. Conform FRN, obiectivul principal al lotului tricolor este obtinerea a doua-trei medalii dar si indeplinirea baremurilor de calificare la Jocurile Olimpice de la Atena. (T. RIST)
Vacanta timpurie
Datorita retragerii celor doua echipe masculine de baschet CSU Craiova si CST Alexandria din Divizia A, conducerea FR Baschet a decis ca in aceasta editie sa nu se mai dispute meciurile din play-out. In urma acestei hotarari, gruparile situate pe locurile 9-12 la finele sezonului regulat isi vor mentine pozitiile din clasament, in urmatoarea ordine: Romradiatoare Brasov, BCM Pitesti, Rapid-Isover si Axiopolis Cernavoda. Astfel, in vreme ce batalia din play-off va debuta sambata, cu prima faza eliminatorie, cele patru echipe din subsolul clasamentului se pot considera ca au intrat in vacanta, urmand sa-si faca pe un termen mai lung planul de atac pentru urmatorul sezon. Reamintim ca in grupa valorica 1-8, Dinamo-Erbasu va evolua in compania echipei "U" Iasi, CSU Asesoft Ploiesti va primi replica Policarbochim Cluj, CSU Sibiu va intalni pe West Petrom Arad, iar Rompetrol va testa forta de joc a gruparii Elba Timisoara. (T. RIST)
Grapa a preluat Nationala
Ieri dupa-amiaza, antrenorul Florin Grapa s-a prezentat in cantonamentul reprezentativei feminine de volei a Romaniei de la Tg. Mures si a intrat rapid "in paine", efectuand primul antrenament dupa ce a avut o scurta discutie cu tricolorele. Astfel, dupa demisia staff-ului tehnic si dupa ce antrenorul Nicu Pop a asigurat un interimat de doua zile, Nationala a revenit, ieri, la normalitate, si a inceput adevarata pregatire a asaltului pentru EURO 2005. Din pacate, absentele de marca din lot ii preseaza pe componentii noului staff tehnic, stranierele Turlea, Corjeutan si Nucu fiind asteptate sa soseasca abia de saptamana viitoare. Dar iata componenta lotului national care a efectuat, ieri, primul antrenament sub comanda antrenorilor Grapa si Cazacu: Tolisteanu, Trombitas, Carstoiu, Stefanescu, Hancu, Hossu, Cojocaru, Androhovici, Constantinescu, Marcovici, Antal si Butnaru. (T. RIST)
A r h i v a
  RC Farul umilita la Constanta    
  Blocati de nordici    
  Debut in "Tiriac Trophy"    
  Giovanni Becali e superstitios    1 comentariu
  Paleacu ofertat din Asia    
  AFR se implica la Electrica    
  Plesan printre stele    
  Tiriac intre Dinamo si Steaua    
  FC Porto in finala la Gelsenkirchen    
  DEPORTIVO - FC PORTO 0-1 (0-0)    
  Germania pesimista    
 Top afisari / comentarii 
 Sile Camataru ramane in catuse (23 afisari)
 Ministerul Sanatatii recunoaste dezastrul din ospicii (22 afisari)
 Referendum pentru calorifer (21 afisari)
 Paleacu ofertat din Asia (17 afisari)
 Alstom modernizeaza termocentrala Craiova (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01092 sec.